Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Chat (free talk)

Poruka od van » petak, 14. nov. 2014. u 22:08h

Следићи пут ћу да уградим плин и нема намеру да га атестирам уопште . Нека се гоне у ппппппппппппппппппппппппппппппппппп они и њихова агнеција , буџетске пијавице . Смишљају глупости да би оправдали посао . И да видим у ово кризно време ко неће да ти пусти ауто да прође технички ако код њега узмеш полису . На последњем техничком прегледу пролетос , човек није ни отворио хаубу . Могао сам испод да им млазни мотор или 2 црнца .

У вези каква нам је држава , послом идем да у Чачку пријавим неке радове на инвестиционом одржавању у једном локалу у пословној згради на централном тргу у Чачку ( ајд да кажем да је нешто као Београђанка , симболично). И испада да не може , јер зграда нема употребну дозволу па самим тим и не може ништа да се интервенише на њој !!!!!! Зграда из 50 и неке .

И после ми кажу да не може да се региструје ауто ако нема атест плина , важи . Има ако треба да сваки пут вадим и враћам плин у колима после техничког ако треба .
Говеда бирократска нека се гоне они и њихове реформе . Па ти идиоти њеће да дају човеку атест уа електро пежо 205 , је не знају шта да му упишу у ставци радан запремина мотора. И они ће нешто атестирају . А и атест у АМСС је до мојега . Слика 3 слике , препише сериски број испаривача и вентила изда потврду и то је атест . А где је ту мерење , испитивање , уређаји за то , испитивање гасова итд ...
Та глупа агенција је направила правило каоа се испитују и хомологују нови мотори , али то не моеж да се уради , јер радни сто за испитивање кошта милиона евра , па га нико и нема али зато постоји процедура како треба , а што у пракси не може , па нема везе ...

macaneli
VIP
Poruka: 9933
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » petak, 14. nov. 2014. u 22:16h

milan_gt piše:nista da se pohvalim malo, kupih juce prikolicu, danas zavrsih carinu i onaj AMS pregled, prikolica je bas fina, 4x1.8m i 1.7m visina, s tim sto cu da je podignem na 2m, 'udarim' novu ceradu i poradim malo u vazdusnom tunelu :D Svajcarskinja, Anssems, placena 1.100e, bice i za robu i za neki auto da se pretera, ugradicu joj cekrk i navoze.. :)
da vidimo koliko ce ona da se zadrzi :D
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » petak, 14. nov. 2014. u 22:22h

Ne ona ostaje..fina je i nema potrebe da se prodaje a ne gubi na vrednosti stajanjem kad mi ne treba...:)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 14. nov. 2014. u 22:29h

BojanM piše:Pa ko voli nek' izvoli (da ugrađuje plin).
http://www.nitro.rs/novi-propisi-za-ugr ... ve-godine/
Koji plin? Kakav atest kog TNG uredjaja? Ta 2-3 pojma se ne pominju nigde u tekstu. Mogli su staviti naslov "novi propisi za atestiranje Cecinih silikona" i tekst bi opet imao isti smisao.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 15. nov. 2014. u 00:11h

U stvari se generalno radi o bilo kakvoj prepravci na vozilu, mada to najviše (odnosno: najučestalije) pogađa one koji imaju ideju da u skorije vreme ugrade plinsku instalaciju u automobil.

A što se atestiranja Cecinih silikona tiče, možeš da probaš i to da atestiraš... ako te puste. I ako platiš odgovarajuću taksu.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

pancerFF
Poruka: 1076
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » subota, 15. nov. 2014. u 01:09h

Atestirano je to kod nje odavno.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

mbole
Poruka: 14987
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 15. nov. 2014. u 02:27h

Meni iskreno, najvise bode oci:
"dokaz o plaćenoj ceni usluge uvida u tehničku dokumentaciju i izdavanje odobrenja prepravke vozila u iznosu od 20.000,00 dinara"

Uvid i kucanje papirceta: 200 evrica?
Ebo te, al me od ponoci krenula karta ...
Djak pesak :)

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » subota, 15. nov. 2014. u 10:56h

van piše:Следићи пут ћу да уградим плин и нема намеру да га атестирам уопште . Нека се гоне у ппппппппппппппппппппппппппппппппппп они и њихова агнеција , буџетске пијавице . Смишљају глупости да би оправдали посао . И да видим у ово кризно време ко неће да ти пусти ауто да прође технички ако код њега узмеш полису . На последњем техничком прегледу пролетос , човек није ни отворио хаубу . Могао сам испод да им млазни мотор или 2 црнца .

У вези каква нам је држава , послом идем да у Чачку пријавим неке радове на инвестиционом одржавању у једном локалу у пословној згради на централном тргу у Чачку ( ајд да кажем да је нешто као Београђанка , симболично). И испада да не може , јер зграда нема употребну дозволу па самим тим и не може ништа да се интервенише на њој !!!!!! Зграда из 50 и неке .

И после ми кажу да не може да се региструје ауто ако нема атест плина , важи . Има ако треба да сваки пут вадим и враћам плин у колима после техничког ако треба .
Говеда бирократска нека се гоне они и њихове реформе . Па ти идиоти њеће да дају човеку атест уа електро пежо 205 , је не знају шта да му упишу у ставци радан запремина мотора. И они ће нешто атестирају . А и атест у АМСС је до мојега . Слика 3 слике , препише сериски број испаривача и вентила изда потврду и то је атест . А где је ту мерење , испитивање , уређаји за то , испитивање гасова итд ...
Та глупа агенција је направила правило каоа се испитују и хомологују нови мотори , али то не моеж да се уради , јер радни сто за испитивање кошта милиона евра , па га нико и нема али зато постоји процедура како треба , а што у пракси не може , па нема везе ...
Ja sam tako 10 godina vozio na plin druze. Kada sam shvatio da trebam da dam brdo para budalama za pecate na nekakvim potvrdama samo sam to iskulirao. Neka otvara haubu koliko hoce i nek trazi plin ako umije. Ja sam uredjaj sakrio da se ne vidi na prvu nego se bas moras podvlaciti. Prelazio sam sve moguce granice i nema gdje nisam isao i jednostavno sam kulirao taj priopis o atestu, a i kada bi me pitali za bocu u gepeku samo bi im pokazao atest boce koji je izdao u formi rjesenja ministar energetike i koje se dobija kada kupis bocu (atest na pritisak) i oni kontaju to je to. Ako bi neko bas zapeo pricao sam da sam danas/juce ugradio plin i da treba da odem da to rijesim....
Uglavnom nije mi padalo na pamet da kretenima placam nesto sto u stvari ne urade....pa na taj nacin i ja mogu da potvrdu....ne treba mi nikakva oprema....
Kod nas se pisu propisi koji su potpuno van logike, realnosti i zivota....sluze samo da ljudima zakomplikuju zivot i apsolutno nemaju drugu svrhu....ja to mogu da kazem jer sam pravnik i gledam to svaki dan....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

popovicvl
Poruka: 5662
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » subota, 15. nov. 2014. u 11:38h

Gasna instalacija "trece generacije" za vozila sa direktnim ubrizgavanjem se kaci na postojecu motornu instalciju i koristi benzinski razvod i dizne za ubrizgavanje. Ostaje samo boca sa pumpom koja je u njoj.

Kako li ce to provaliti da je ugradjena plinska instalacija? Pri registraciji raskacis samo bocu, obavis sta treba i vratis nazad.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 15. nov. 2014. u 11:51h

Prilikom pregleda za atest za TNG, vraćaju i odbijaju i ljude koji imaju folije na staklima, kuku bez atesta, aftermarket xenone... Da se neko ne iznenadi.
Slika

popovicvl
Poruka: 5662
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » subota, 15. nov. 2014. u 12:01h

To znaci jos jedan razlog da se atest ne obavi.

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 16. nov. 2014. u 01:09h

Pored toga sva oprema u autu mora da radi , od centralne , el'podizaca , pa do jebenog svetla u pepeljari.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

totti

Poruka od totti » ponedeljak, 17. nov. 2014. u 14:45h

Slika

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » ponedeljak, 17. nov. 2014. u 15:18h

dejan kaže:
3. oktobar 2014. u 20:00

Trazim devojku iz austrije ili nemacke za ozbiljnu vezu. iz beograda sam imam 36 god
Totti, nije lepo da lazes za godine! :P
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » ponedeljak, 17. nov. 2014. u 15:20h

hahahaha

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 21. nov. 2014. u 13:23h

FM III piše: ps. Poslednji put si vidjen pre pola sata prvo parkiran u Požeškoj blizu pijace a posle si bio ispred mene za 2 auta, ja sam skrenuo u Blagoja Parovića a ti produžio napred.
Znaci sad si pored meteoroloskih dobio i spijunske zadatke, pomislice covek da ga uhodis :rotfl:
Fiesta!!

acadimke
Poruka: 1709
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » petak, 21. nov. 2014. u 17:25h

Posto sam u postupku legalizacije stigao mi je dopis da moram da dostavim geodetski snimak. Pre toga sam odneo prepis lista nepokretnosti, kopiju plana, tehnicki izvestaj its al ovo mi nije jasno sta predstavlja i ko to izdaje, jel ima neko iskustva sa tim?
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » petak, 21. nov. 2014. u 17:51h

dule0911 piše:
FM III piše: ps. Poslednji put si vidjen pre pola sata prvo parkiran u Požeškoj blizu pijace a posle si bio ispred mene za 2 auta, ja sam skrenuo u Blagoja Parovića a ti produžio napred.
Znaci sad si pored meteoroloskih dobio i spijunske zadatke, pomislice covek da ga uhodis :rotfl:
Ilija Cvorovic hahahaha

totti

Poruka od totti » petak, 21. nov. 2014. u 18:17h

Kao one babe što preko plota non-stop gledaju šta drugi rade... Ali dobro, u skladu mu je sa godinama :lol:
Slika

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » petak, 21. nov. 2014. u 20:02h

acadimke833 piše:Posto sam u postupku legalizacije stigao mi je dopis da moram da dostavim geodetski snimak. Pre toga sam odneo prepis lista nepokretnosti, kopiju plana, tehnicki izvestaj its al ovo mi nije jasno sta predstavlja i ko to izdaje, jel ima neko iskustva sa tim?
Citiram ti sa jednog sajta: Geodetski snimak je grafički prikaz stvarnog stanja na terenu, položaja i oblika objekata, infrastrukture, topografije i njihovih međusobnih odnosa. Geodetski snimak po pravilu sadrži i visinsku predstavu terena, koja se može prikazati kotama i izohipsama.

Poenta je da ti geometar premerava ceo objekat i ucrtava, ovako izgleda
Slika
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » petak, 21. nov. 2014. u 22:02h

Drugari treba mi pomoc....(vi koji vozite fokuse tdci)
Da li bi mi neko ustupio jedan deo sa auta, samo da probam da li je to uzrok mog problema koji mi se vuce vec 15-ak dana, da znam da li to treba da kupim. Nista vas nece boleti, samo da prebacim jedan ventil kod sebe, posao koji cu sam uraditi, za 15 min imate opet vas auto. Bilo bi idealno kad bi neko mogao sutra do 14h. Ventil koji kontrolise vakum turbine je u pitanju.
Slika

Moj problem koji se vuce vec dugo...
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 38&t=20932

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » petak, 21. nov. 2014. u 22:47h

Ti dam od mondea da probas...

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » petak, 21. nov. 2014. u 22:57h

Moze li?

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » petak, 21. nov. 2014. u 23:22h

Pazi,uzimali su mi za sve i svasta taj ventil turbine,zadnji put ga covek uzeo za tranzita pa pretpostavljam da mozda i moze,ne znam ni ja tacno...

mbole
Poruka: 14987
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 22. nov. 2014. u 04:14h

Fail...
Zaboravio si da ponudis pivo :beer:
Tako da... tesko ce ti se neko javiti :)
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“