Gume
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Gume
Mogu ti reci da 215, je prava mera za Mondea. I letnje i zimske, ali od kad je Mondeo dobio krila, visina i sirina gume predstavlja mali problem, tako da zato idem na 225/45R17 inace se ne bih nikad odrekao celika. 

- Vlade_Ca
- Poruka: 204
- Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h
Pa negde sam nasao podatak da treba duvati zimske +0.1 u odnosu na letnje pa ne znam koliko je tacno to..
Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
2.3 2.1, inace u hr manualu je navedeno da se doda +0.1 ako su zimske gume ali tamo stoji i da tu dimenziju treba pumpati na 2.2 2.1, u prevodu na 2.3 2.2, ispada da je 2.3 dovoljno napred a nazad mozes 2.1 ili 2.2, ja sam tu dimenziju pumpao na 2.4 2.2, da bude malo cvrsca guma i da duze zadrzi priblizno potreban pritisak, pa ti sad vidi sta ces
..
Sent from my GT-I8750 using Tapatalk

- Vlade_Ca
- Poruka: 204
- Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h
Nista onda, i ja cu duvati napred 2.4 a nazad 2.2. I ja sam vise da bude guma cvrsca, pa i trunku neudobnija, nego da mi se vuce po putu i da mi potrosnja skace zbog guma.
Doduse, ovih dana ce se voziti 3,4 sa dosta prtljaga, mozda bi trebalo malo vise onda..?!
Doduse, ovih dana ce se voziti 3,4 sa dosta prtljaga, mozda bi trebalo malo vise onda..?!
Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- ecentar
- Poruka: 69
- Član foruma od: subota, 28. avg. 2010. u 22:09h
- Lokacija: Never never land - Srbija o kojoj pričaju, a koja to nikada neće postati
Kod mene i na Fokusu i na Mondeu postoji nalepnica sa tablicom pritiska u gumama u zavisnosti od opterećenja, ništa se ne pominje da li je zimska ili letnja guma.
- Cedo
- VIP
Ako je u pitanju duzi put pod vecim opterecenjem onda dopumpaj zadnje za oko +0.5, prednjem mozes a i ne moras na 2.5, imas na poklopcu rezervoara i u manualu ako ces bas precizno, ispostujem to otprilike kad je u pitanju krcat auto i vise stotina km al se ne zamaram sa +/- 0.1 bar ..
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Lici na normalnu gumu i manji balon nego prednja na 2.5. Ne znam zasto zadnje prepumpavas sem ako ne vozis stalno pozadi dvoje + prtljag, nema potrebe. Za prednje razumem zasto drzis veci pritisak, ni ja ne volim sa fabrickom preporukom jer se guma uvija malo vise, ali pozadi nema potrebe.
Fiesta!!
-
- Poruka: 42
- Član foruma od: nedelja, 20. nov. 2011. u 19:11h
Došlo vreme za nove zimske
Do sad sam koristio Pirelli-eve, ali kako stvari stoje to je sada nemoguće
Izmedju ostalog sve pohvale za njih. Medjutim, naišao sam neku akciju za Taurus gume. Čim sam video da je M+S nije mi bilo svejedno a i koliko sam se raspitao to je otprilike isto što i Tigar Wintera, koje se brzo troše. Kakva su vaša iskustva? Oni su počeli proizvodnju valjda prošle godine, pa ako ih je neko koristio neka kaže koju.

Do sad sam koristio Pirelli-eve, ali kako stvari stoje to je sada nemoguće

- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8318
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Taurus madjarska firma, michelinov-a fabrika kao i tigar, imam ja 2 letnje a proizvodnja: made in serbia
.

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
udobnije je 16x, uvek mi je takav pritisak, sve normalno sto se potrosnje guma tice, barometar uvek isti..jedino sto na 16" sve sulja i pisti i uvija se..katastrofa
i sta moram da primetim, prednja desna guma je nekako opterecenija na mondeu, to je i na 16" i na 18" pa izgleda spljeskanije u odnosu na levu, nju duvam 2.8, jesam lud
dok tu desnu 18" duvam na 3.0
i kod vas je to isto samo kako je ko lud da primeti i da mu smeta 
i sta moram da primetim, prednja desna guma je nekako opterecenija na mondeu, to je i na 16" i na 18" pa izgleda spljeskanije u odnosu na levu, nju duvam 2.8, jesam lud

Poslednja izmena: milan_gt, na dan petak, 31. okt. 2014. u 22:13h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9939
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
strasno....
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Zavisi ko gde vozi. U Beogradu punom rupa, šahtova, ležećih i svačega još sve preko 2.2 je ubistvo. Predji tramvajski kolosek položen pre 30 godina sa gumom na 3 bara danas 10 puta pa da vidiš veselja.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Cedo
- VIP
Jesi opizdjen
ti hoces da ti optereceni deo gume bude iste visine kao i neoptereceni al zanemarujes jedan momenat, kad tako prepumpas gumu unutrasnji deo gaznog sloja bezi napolje pod pritiskom, izdize se, bokovi gaznog dela su povezani sa bocnim zidom i ne mogu to da isprate, ti to ne vidis jer je veliki teret na gumi pa deluje da je teret ravnomerno rasporedjen po celoj povrsini, ali taj srednji deo gume je definitivno vise opterecen sto automatski znaci da su bokovi manje optereceni iako na oko ne ispada tako jer su priljubljeni uz asfalt..

- Kennym
- Poruka: 835
- Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h
Pitam jer drugar moj hoće da proda 4 komada, Eskimo su prošlogodišnje vožene jednu sezonu a Kleber vožene 2 sezone. Šara je odlična. Znam da nije za ovde ali ću staviti i u oglase sutra čim ih slikam, pa zato pitam da bih znao neku prodajnu cenu.