Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

paljevine

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

paljevine

Poruka od Rankofocus » utorak, 14. okt. 2014. u 10:43h

Jel ovo cest slucaj ?, kao da sam video jos negde da je bilo Fokus goreo >?
http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 67834.html

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: paljevine

Poruka od BojanM » utorak, 14. okt. 2014. u 16:20h

Svaki auto može da plane ako je neispravna instalacija struje, gasa, čega već... niti je tipično za Focusa i Fordove uopšte, niti je preterano česta pojava u globalu.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Rankofocus

Poruka od Rankofocus » utorak, 14. okt. 2014. u 16:57h

Ovo dizel sta mora da se desi da plane... jos sam negde video fokus izgoreo sliku (dal na forumu ili oglasima)
ima ih, naleti se .. e sad
Slika

Slika

Slika

Slika

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 14. okt. 2014. u 20:19h

Ima dosta i mondea mk4 vrv zbog polozaja akumulatora u odnosu na visinu haube i ako dodje do spoja kuku lele, al to nema veze sa instalacijom, nedaj boze da se dokaze da je zbog instalacije fabrika bi ukaljala ugled! inace greske su usglavnom oko povezivanja kablova oko alternatora, ili lalarma - muzike........

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 15. okt. 2014. u 01:11h

Gore plastika i guma, a ne metal... dovoljno je da krene negde da šmelcuje instalacija, istopi se izolator i eto kratkog spoja, varnice... u najgorem slučaju i vatre. Ne znam odakle ta iluzija da motori na benzin ili gas gore a oni na dizel ne. I opet: brend automobila nije bitan, labava klema, neobezbeđen akumulator, nepropisno jak osigurač ili neki nakaradno kalemljen uređaj jednako mogu da naprave džumbus, ma koji proizvođač vozila da je u pitanju. Što je neka marka češća, to je i statistički veća verovatnoća da će da se desi takav belaj nekom automobilu te marke, iz kojeg god razloga. Potraži po netu ime bilo kog većeg proizvođača u kombinaciji sa rečima "požar" ili "vatra" i siguran sam da ćeš naći stotine, ako ne hiljade/milione pogodaka... pa opet to nije merilo da li je nešto "čest slučaj", niti zbog čega se to dešavalo (klasika je da novinari napišu "desilo se to i to, uzrok nije poznat u trenutku zaključenja ovog teksta").
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole
Poruka: 14903
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 15. okt. 2014. u 02:35h

Generalno gledano, benzin ima nisu tacku paljenja od dizela. Varnica ce ga upaliti mnogo lakse nego dizel (tacnije upalice njegove pare).
Dizel obicno cim negde dobije rupicu na sistemu napajanja gorivom nece vise da radi, dok benzin tera i dalje, samo curi.

Na to dodas sasave polozaje pumpi za gorivo ili ostalih delova sitema i eto odakle da se benzinac lakse zapali.
Kod recimo keca, pumpa za gorivo je bila tik do razvodnika paljenja. Plasticni prsten koji dodje izmedju dve membrane u pumpi ima rupicu sa strane, koja sluzi da ako membrana pukne, gorivo izlazi kroz nju, a ne da ulazi u karter. Onda neki "majstor" zameni membranu, ali posto ne zna cemu ta rupica sluzi, okrene je tako da gadja direkt u razvodnik. Kad sledeci put crkne membrana, eto belaja.

Dodatni filteri za gorivo, sa kucistima od najkilavije plastike, povezani crevima iz samoposluge... Ako se dobro secam kadeti su imali seriju paljevina tog tipa.

Plin je vec druga prica, i njega je nasuprot uobicajenom misljenju, jako tesko zapaliti. On gori samo kada je odnos sa vazduhom tacno odredjen. malo vise ili malo manje, i dzaba sve i da namerno drzis sibicu.

Mada, fakat je da najveci broj paljevina potice od elektricnih instalacija. Gorivo je najcesce tek sekundarna vatra.
Djak pesak :)

Iosis
VIP
Poruka: 8417
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 15. okt. 2014. u 03:52h

Baš to što su naveli, najčešće loše instalacije goriva i elektrike.

Tetkin Polo je mogao da plane, sreća rođak bio s njom u autu pa primjetio, taman stali pred našu garažu na parking i ćale imao tu PP aparat pa ugasio. Inače puklo crjevno za dovod goriva i curilo. E ne sjećam se da li je curilo na izudvnu granu ili na neke instalicije, bilo je podavno. Sjećam se da je ostala fleka na sred haube.

A ljudi se mnogo plaše plina u autima, sve zbog filmova i zbog mitova. Plin će prije da ispari od benzina, i ode van auta. Mada se može desiti, vidio sam jezive slike (totalno ugljenisani, na glavi ne vidi se ni nos ništa, samo znaš da je to glava), drugar mi pokazao, njegove drugarice roditelji su izgorili u autu s plinom. Imali sudar i planulo u sekundi, nisu stigli ni izaći van auta.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » sreda, 15. okt. 2014. u 05:40h

Pre par dana, vracam se sa posla, padala neka sitna kisa. Kad kod holideja odjednom jako gust dim, kad ono zapalio se Fiat Stilo (taxi). Odma stao i izvadio PP-aparat...
TNG - benzin.
Slika

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 15. okt. 2014. u 08:00h

ma pale se sve marke, koliko ima fokusa 1 na svetu sivih, ovo je malo slika lol

mhetlerovic
Poruka: 178
Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
Kontakt:

Poruka od mhetlerovic » sreda, 15. okt. 2014. u 09:43h

Mojoj drugarici se bio zapalio Ford Ka, ali je to realno zasto sto je njen cale majstorisao nesto oko instalacija pa ocigledno sjebao, nimalno prijatna situacija doduse.

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 15. okt. 2014. u 10:14h

Meni fiesta juce krenula da se pusi iz srednjeg lonca (tj prednjeg, posto je maltene ispod motora), ne znam razlog ali veceras cim dodjem kuci ide PP aparat u auto za svaki slucaj :D
Fiesta!!

Makaa
Poruka: 82
Član foruma od: subota, 10. avg. 2013. u 23:29h

Re: Одг: paljevine

Poruka od Makaa » sreda, 15. okt. 2014. u 10:50h

Koliko imas lonaca na fiestu ? :)

Послато са GT-S7500 користећи Тапаток 2

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 15. okt. 2014. u 11:56h

meni se generalno cini da je curenje bilo kakvog ulja il goriva na izduvnu granu cesci problem neg struja :)

Rankofocus

Poruka od Rankofocus » sreda, 15. okt. 2014. u 12:04h

Meni se desilo na kombiju benzincu padne crevo od preliva na auspuh i pregori na izduvnoj grani i nije se zapalilo ali je isparavalo da padnes u nesvest , ja tero dok je bilo goriva (nije iso daleko hahahaha jos bio stari i cudili smo se koliko imamo srece :woohoo: )

nalazio sam na benzincima (opel) sa el.pumpom u rezervoaru zica koja je slabo zalemljena popusti u rupi limica za koji je lemljena i sve bude crno od varnicenja nije planulo nista , od audija pumpa isto stopi se bukvalno oko kolekltora sva se plastika naduva u balone ( nije planuo)

,na dizelu bukvalno nema sta ako su osiguraci orginal . Sta god da se desi da povuce vise struje osigurac mora da izgori
Jedino te kleme ako se zagreju al opet ima poklopac aku.

Moje misljenje da se zapali agregat (altenator na fokusu) po njemu zna ne cesto da curi nafta ,. vremenom moda pojede lak na zici i eto paljevine ili moze biti i anlaser unutra se nabije malo ulja od zamajca sve do kvara ,.

Od auspuha hoce da se zapali cesto neka masina kao kombajn , bager,.,. napukne negde grana ili pici vatra direkt na mastan motor i prasinu , piljevinu , pljevu.,

Bez pp aparata ne treba kretati hahahaha :beer:

mbole
Poruka: 14903
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 16. okt. 2014. u 02:24h

Rankofocus piše: Sta god da se desi da povuce vise struje osigurac mora da izgori
Pod uslovom da osigurac uopste postoji :)
Nagledao sam se "majstorluka" gde samo provuku zicu, direkt sa akumulatora.
Neki cak i stave osigurac al na kraj zice, kad je vec usla u kabinu i prosla kroz pola auta. Ako bilo gde pre toga dodje do kontakta sa masom, taj osigurac ko i da ne postoji.
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“