Redovan sam učesnik u saobraćaju, smatram da sam dobar vozač, vozim po propisima i do sada stvarno nisam pravio velike prekršaje, niti imao većih problema sa policijom i zakonom. Mene je uvek veći strah od raznih drugih budala koje sedaju za volan. Stvarno sam (kao i mnogi od nas) imao prilike da vidim posledice divljanja po putevima koje su odnele živote drugih. Jednom prilikom kada sam kretao do grada, sedam u auto, a bio sam parkiran tako da sam gledao na parking preko puta... i tada u jednog golfa seda dečko, vezuje pojas, prekrstio se 2 puta, poljubio ikonu, upalio auto i krenuo. Tada čovek shvati u stvari da vožnja koja treba da nam omogući da nešto brže završimo, stignemo na vreme, pa u krajnjem slučaju da nam pruži i zadovoljstvo, sada predstavlja opasnost i da ulaskom u auto čovek stavlja život na kocku.
Zato podržavam sve nove mere. Što oštrije, to bolje... pa možda kasnije kada se uvede neka disciplina u saobraćaju, neke mere i ublažiti. Drugačije ne može.
Što se tiče žutog svetla... u trenutku kada prođeš pored semafora na kome je žuto, u trenutku kada si na sredini raskrsnice na semaforu je već crveno. Na mnogim semaforima od trenutka paljenja crvenog za automobile, do paljenja zelenog za pešake prođe sekund-dva. Po pravilu, kroz raskrsnicu se vozi sporije, pa dok izađeš iz nje, možeš da budeš u prilici da naletiš na nekog pešaka koji je na tom kraju krenuo da prelazi ulicu na zeleno. Zbog toga postoji period od 5-6 sekundi kada zeleno svetlo za vozače blinka i upozorava te da će se upaliti žuto, a odmah i crveno. Tu nema dileme, kao što jedno žuto znači da možeš da kreneš, tako ovo drugo žuto znači da treba da staneš.
U vezi preglasne muzike... muziku odvrni do daske kod kuće, ako to tvojim komšijama ne smeta

Automobil služi potrebama prevoza, vožnje, transporta... ili kako god, to nije diskoteka, mašina za iživljavanje, sredstvo ugrožavanje drugih. Dokle ćemo gledati i slušati vesti kako su nevini izginuli na putu, zato što je budala vozila gradskim ulicama 140 km/h ili 220 km/h na auto-putu i time usmrtila još petoro njih.