Sierra hatchback, opruge
-
- Poruka: 55
- Član foruma od: ponedeljak, 2. feb. 2009. u 22:26h
Sierra hatchback, opruge
Ubaceno je u auto ono od sporeta (plin) tako da je sada auto kao ciganska lada spusten pozadi a visok napred, zeleo bih da stavim cvrste opruge napred i pozadi (kojima bih dobio na cvrstini i ravnomernu visinu, naravno) da li mogu da se nadju cvrsce opruge za moj model i da li postoje opruge nekih drugih proizvodjaca (kao sportske i sl buranija) da eventualno dobijem i kakvu performansu ? hvala u napred
model `92
model `92
Pun gas pa polako...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21509
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Sierra hatchback, opruge
Samo Ebay i nigde drugde...
Imaš Weitec opruge koje spuštaju do -40mm za oko 140 eur plus poštarina plus usluga nekog da ti to doturi.
Imaš Weitec opruge koje spuštaju do -40mm za oko 140 eur plus poštarina plus usluga nekog da ti to doturi.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Pa fabricke verujem imaju kod nas ? Sta mogu sa fabrickim da dobijem ? naravno ako uzmem u obzir da mi je teziste podosta pomereno sa konstantnih 40-65kg pozadi 

Pun gas pa polako...
- Markedjani
- Predsednik kluba
Sa fabričkim oprugama dobijaš fabričku visinu... ne kapiram pitanje ? 
Možda su ti oslabile tvoje opruge ili amortizeri pa je zato legla pozadi... moja Sierra ne legne i kad sednu troje pozadi... što je skoro 300kg pozadi i plus neke gluposti u gepeku.
Vidi na otpadima ili probaj da poručiš nove obične opruge kod Gorana Mond... možda ima.

Možda su ti oslabile tvoje opruge ili amortizeri pa je zato legla pozadi... moja Sierra ne legne i kad sednu troje pozadi... što je skoro 300kg pozadi i plus neke gluposti u gepeku.
Vidi na otpadima ili probaj da poručiš nove obične opruge kod Gorana Mond... možda ima.

-
ma nemam pojma covece, nije uvek ovoliko bio pozadi spusten sa plinom.... valjda su dotrajale, ko zna, auto je kod mene od `04 kada je dovezen iz DE, a verujem da ni oni nikad nisu menjali. Probacu, zaFaljujem 

Pun gas pa polako...
- Markedjani
- Predsednik kluba
Pa onda su ti dotrajale opruge ili amorti... nema šta.
Zamena istih i biće sve ok.
Zamena istih i biće sve ok.

-
opruge pre nego amorti, bar ja tako mislim jer je bukvalno jako dobar po krivinama i ljuskanje je bukvalno retkost. Kada ljuljam auto parkiran koliko god se mucio on se smiri odmah cim prestanem.
Pun gas pa polako...