zamena diskova?
- Vlade_Ca
- Poruka: 204
- Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h
Re: zamena diskova?
Neka one odrade posao samo, trke ne vozim, ne vozim ekstremno. Ako brzo "odu" lako cemo reklamirati..
Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Opet džabe smo trošili tastaturu 

http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- Kennym
- Poruka: 835
- Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h
Ne znam do čega je pa ću postaviti pitanje ovde jer sumnjam na diskove ali možda i nisu
Elem, kad vozim normalno nista i kad krećem da kočim počne da škripi desni prednji točak ali ne svaki put, uglavnom kad se ne vozi neko vreme a onda svkai put kad kočim iz rikverca čuje mi se udarac u istom točku. Skidao sam, drmao klešta, proveravao paknove sve je u redu. Mrado sam i diskove napred naza i kad iz pomeram lupkaju u šrafove za koje se šrafi točak tj veće su rupe malo nego šrafovi. Da li to tako treba i u čemu može da bude problem? 

- nikola_focus
- Poruka: 1492
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
I kod mene je tako, e sad da li bi trebalo da bude tako nemam pojma
Nije to nista, kad legne felna na disk, pritegnes srafovima i to ne mrda. Lupanje ne bi trebalo da je do toga, pre ce biti da nesto od vesanja ima mali luft koji se primeti kod odredjenog pokreta auta, meni ta razlika u velicini rupa i srafa ne pravi nikakav problem.

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- zoradonjic
- Poruka: 100
- Član foruma od: nedelja, 20. dec. 2009. u 12:02h
- Kontakt:
Kennym, da nije prednja desna poluosovina (ako sam se dobro izrazio) dobila luft. Kod mene je to bilo u pitanju za to lupkanje. Mislim da škripanje nema veze sa tim.
Pozdrav.
Pozdrav.
- Kennym
- Poruka: 835
- Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h
Videću ovih dana da oteram do majstora da vidim šta je u pitanju i ima li potrebe menjati ili ne. Mislim i ja da nema veze sa veličinom rupa i šrafova ali rekoh da pitam ne može da škodi
hvala u svakom slučaju 

- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Данс сам купио феродо дискове за фокуса 1 . 2300 дин комад . Кадѕ их монтирам јављам резултат .
На канти од ескорта који сам имао пре ставио сам феродо бушене дискове са феродо плочицама , ауто је уједако како је кочио и даље уједа .
На канти од ескорта који сам имао пре ставио сам феродо бушене дискове са феродо плочицама , ауто је уједако како је кочио и даље уједа .
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Ferodo je super marka samo da je naci orginal.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Motorex je zastupnik za Bih. Ali je cijena masna 90km su prednje za mk3. Ali navodno smjesa nije termo-provodljiva (to jest ima jako nizak koeficijent). Ja sam uzeo Trusting bio oko 60km prešao dosad 15k i sve ok.
Kako radite bedding kočnica? Kojim postupkom?
Kako radite bedding kočnica? Kojim postupkom?
-
Evo ovdje sam ja postavio par linkova o bedding proceduri.bojcistv piše:Ja sam prije neki dan poceo da postujem proceduru ponasanja sa kocnicama (bedding-in proceduru najprije) i mogu vam reci da primjetim razliku. Info o tome sam nasao ovdje: http://www.powerbrake.co.za/tech_info/t ... judder.htm i ovdje: http://www.powerbrake.co.za/tech_info/tech_02_bedin.htm .
Izgleda da je stvarno bitno napraviti prenos kocione smjese sa plocica na diskove i to zaista poboljsava kocenje i smanjuje grijanje i eventualno "cementiranje" diskova.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ne forsirati diskove sto duze..trkati se samo uzbrdo 

- novi81
Hvala za linkove eksta su!
Bas kvalitetan tutorial.
Nisam ni znao da je tako lako shebati diskove.
Ja ću vjerovatno morati menjati zadnje sledeći put kad budem mijenjao pločice pa će mi dobro doći.
Hvala jos jednom
Bas kvalitetan tutorial.
Nisam ni znao da je tako lako shebati diskove.
Ja ću vjerovatno morati menjati zadnje sledeći put kad budem mijenjao pločice pa će mi dobro doći.
Hvala jos jednom
- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ja da nema saobracaja mogao bih proci rutu SM- NS bez da jednom pipnem kocnicu, i to da vozim konkretno.
-
Hehehehehe u tome je znaci tajna tvog uspjeha sa ATE power "neunistivim" diskovima.....milan_gt piše:ne forsirati diskove sto duze..trkati se samo uzbrdo
-
Vec sam to pomenuo ali ne u pravoj temi pa cu da se ponovim.
Neki dan sam uzeo komparater od zeta tokara i izmjerio diskove. Moram napomenuti da sam prijatno iznenadjen rezultatima.
Naprijed su diskovi Brembo, plocice Samko. Brembo je poznata marka, ali sam ih ja dobio prilicno jeftino - 100 KM za par pa sam posumnjao da su neka kopija ili barem losija varijanta za ovo nase trziste s obzirom da sam ih kupio od ovlascenog uvoznika. Samco je roba srednje klase. Nije vrh ali nije ni fush. Bas koliko para toliko i muzike.
Elem, nakon 42000 km ne bas njezne voznje i kocenja sa preko 160 km/h komparater je pokazao da je desni 0,03 mm a lijevi 0,05mm u bacanju sto je s obzirom na gornju granicu tolerancije od 0,1mm kao i cinjenicu da se radi o prosjecnim diskovima i plocicama fantasticno. Za svaku preporuku.
Neki dan sam uzeo komparater od zeta tokara i izmjerio diskove. Moram napomenuti da sam prijatno iznenadjen rezultatima.
Naprijed su diskovi Brembo, plocice Samko. Brembo je poznata marka, ali sam ih ja dobio prilicno jeftino - 100 KM za par pa sam posumnjao da su neka kopija ili barem losija varijanta za ovo nase trziste s obzirom da sam ih kupio od ovlascenog uvoznika. Samco je roba srednje klase. Nije vrh ali nije ni fush. Bas koliko para toliko i muzike.
Elem, nakon 42000 km ne bas njezne voznje i kocenja sa preko 160 km/h komparater je pokazao da je desni 0,03 mm a lijevi 0,05mm u bacanju sto je s obzirom na gornju granicu tolerancije od 0,1mm kao i cinjenicu da se radi o prosjecnim diskovima i plocicama fantasticno. Za svaku preporuku.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Nja, pomako bih ja tu gornju kranicu tolerancije na manje. Meni je jedan kriv 0.09 i to trese solidno kad zakucam kocnicu sa vece brzine. Mislim, kriva mi je glavcina a ne disk, ali nije ni bitno 

Fiesta!!
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Od kad sam zamenio glavcinu preporodio sam se...
- milan_gt
ja ne znam vise sta da stavim na kola da mi koci kako treba..sa 200 zakocim na 160, prodjem krivinu, opet do 200 kocim do 140, krivina pa opet do 200 i ja na kocnicu ona tvrdaaa..znaci uzas jedan, jedva usporih..ono oko 100-120 rade perfektno, cak i posle finog maltretiranja al cim je oko 200 sve to pada u vodu..kocnica tvrda..
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ne mozes da ocekujes da regularne plocice i diskovi rade lepo u oba rezima. U tom extremnom rezimu ti nijedne nece raditi lepo, eventualno da nadjes vece diskove, mada je i to upitno koliko ce pomoci. A opet da uzmes neku race smesu paknova, nece imati nikakvo kocenje kad su hladne. Promeni stil voznje 

Fiesta!!
- milan_gt
ma ne vozim stalno ovako
zato me iznenadilo, jos reko upuc'o sam diskove do sad pa mogu da vidim sta sam to platio
al ne kocim sa 200 na nulu neg na 160/140 i tako dva puta, to je razlika od 40/60 km/h sto je smesno, da otkazu posle dva takva kocenja mi je apsurd..
Jes da to nije isto kao kad kocis sa 40/60 na nulu al opet nije mi pravo majku mu..

Jes da to nije isto kao kad kocis sa 40/60 na nulu al opet nije mi pravo majku mu..
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Sipaj ATE DOT5 ulje sa visokom temperaturom ključanja.
Sa druge strane, te čeljusti nemaju dobru silu pritiska kad se zagreju, taman koje god diskove i pločice stavio.
Sa druge strane, te čeljusti nemaju dobru silu pritiska kad se zagreju, taman koje god diskove i pločice stavio.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- novi81
Ne dot 5 nego 5.1. Petica je nesto drugo
-
Jbg takve su vrijednosti nakon 42.000 km. Nije lose kad to uzmes u obzir. Mada ako je glavchina kriva tu onda nema pomoci dok se to ne zamjeni.dule0911 piše:Nja, pomako bih ja tu gornju kranicu tolerancije na manje. Meni je jedan kriv 0.09 i to trese solidno kad zakucam kocnicu sa vece brzine. Mislim, kriva mi je glavcina a ne disk, ali nije ni bitno
Ipak moras uzeti u obzir kineticku energiju auta koje ide 200.I najmanje usporenje sa tih brzina proizvodi ogromne temperature koje prosto unistavaju materijale diskova. Sto ti rece Dule ne mozes ocekivati od komercijalnih diskova i plocica makar bili i Ate da izdrze takav nacin voznje.milan_gt piše:ma ne vozim stalno ovakozato me iznenadilo, jos reko upuc'o sam diskove do sad pa mogu da vidim sta sam to platio
al ne kocim sa 200 na nulu neg na 160/140 i tako dva puta, to je razlika od 40/60 km/h sto je smesno, da otkazu posle dva takva kocenja mi je apsurd..
Sjecam se jedne studije vezane za Porsche GT Carerru sa V10 motorom gdje je jedan od inzenjera izjavio da nije problem napraviti auto da ide brzo nego urediti da ima kocnice koje mogu da podnesu to sve. On je rekao da sila kocenja mora biti u odnosu 1:4 prema snazi motora. A to nije tako jednostavno postici. I veoma je skupo. Obicno puno skuplje od prepravke motora da bi auto isao brze. Mondeo je tezak auto a ti si mu cipovao motor, ali ne i kocnice

Zato je tako tesko napraviti auto za stazu koje se moze i svakodnevno voziti. Ako stavis neku egzotiku na kocnice onda moras cekati da dostignu radnu temperaturu da bi radile tj u vecini vremena eksploatacije one ne bi radile kako treba jer bi bile hladne. Mislim da bi, ako ne zelis mijenjati stil voznje, trebao prvo da stavis armirana kociona crijeva, potpuno novo racing kociono ulje (ATE 6.1) i eventualno klijesta sa vise klipova, ako ih uopste prave za Mondeo. Mozda bi onda dobio maksimum iz trenutnih diskova i plocica, ako ih vec nisi cementirao.
- milan_gt
a nije cipnut, na standardu je, a i svaki mondeo moze 200, jedino me zanima sta rade oni sa pasatima kad imaju manje diskove gde mogu 15" da montiraju
a jel vi mislite da sam ja neki salabajzer sto se ulja tice
a jel vi mislite da sam ja neki salabajzer sto se ulja tice

milan_gt piše:uzeh uz ATE set i njihovo najbolje kociono ulje..
- novi81
Milane neznam za tebe ali ja sam davno promenio ulje. Sad je u sistemu dot 5.1.
Skoro sam reparirao zadnje čeljusti i kad je ozracivana čeljust hoće čovjek da mi dospe taj ate dot4. Ja mu dajem 5.1 a on me pita sta je to :-) Probaj nasuti 5.1 razlika u temperaturi ključanja je velika. To se odnosi i na suvo i mokro
Skoro sam reparirao zadnje čeljusti i kad je ozracivana čeljust hoće čovjek da mi dospe taj ate dot4. Ja mu dajem 5.1 a on me pita sta je to :-) Probaj nasuti 5.1 razlika u temperaturi ključanja je velika. To se odnosi i na suvo i mokro