naravno da hoce, jeb.. im mamicu... Mrzim te cipove i slicne glupostiIosis piše:Ma ne birni kupit će oni opremu kompletnu za mučenje naroda. Za to se uvjek ima para, ma koliko da košta.
Nedoumice oko novog zakona i primene
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Re: Nedoumice oko novog zakona i primene

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Hajde da se malo posavetujemo, ako nas saobracajac zaustavi a da nismo napravili nikakav prekrsaj, po kom osnovu on moze da nas zaustavi odnosno koja su nasa prava. Ako ja idem na posao dali on treba da mi da neku potvrdu u slucaju da zbog njega zakasnim. Koliko sam cuo ali ne od pandura, termin rutinska kontrola ne postoji. Ako se oni spremaju za nas, hajde da se i mi naoruzamo znanjem o nasem pravu i to upotrebimo kako bi maltretiranje sveli na najmanju mogucu meru.
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Da li im mozemo nesto? Mora da postoji rutinska kontrola. Kako ce inace da znaje da li neko vozi pijan,nevezan.. ?
- miki023
Ako nisi vezan to se vidi i tada si nacinio prekrsaj i u tom slucaju imaju opravdanje da te zaustave, ali na zapadu ako nisi napravio nikakav prekrsaj, on te ni ne zaustavlja. Mozda cemo koristiti zapadni zakon po balkanskim pravilima.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8418
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
E too, too. Balkanska pravila. 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
ma bolje albanska pravila ,pandur te zaustavi i kaze dobar dan saobracajna ,a ti ni pet ni sest ,nego kashikara i pun gas
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- miki023
- mirke
Jeste kaznjivo. A ovaj zakon je u stvari evropski, na balkanski nacin. Jer u Evropi je cilj zakona bezbednost, a balkanskog (srbijanskog) profit i maltretiranje.

- Dusan64
A jel zna neko nesto oko onog osiguranja vec napuklog stakla..?
Meni je krenulo od centralnog retrovizora,pa sam hteo da odem i to osiguram,za sad se jedva i vidi...

- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Meni je tako krenulo od retrovizora, i sa donje strane na istom mestu, posle nekog vremena se spojilo. Moram da je zamenim, mozda i danas odem do glass service-a.
Fiesta!!
- nesho
- Poruka: 186
- Član foruma od: petak, 5. dec. 2008. u 11:50h
Naknadno osiguranje stakala nije moguce, samo osiguranje pri redovnoj registraciji, stakla se slikaju sa spoljne strane vozila a sajba cak i iznutra.
- dule0911
-
Evo da jos malo offtopic-ujem: upravo zamenio soferku, 5230din sa ugradnjom u Glass Service-u. Veoma brzo odradili (dobro jeste na keder soferka, al' opetdule0911 piše:Meni je tako krenulo od retrovizora, i sa donje strane na istom mestu, posle nekog vremena se spojilo. Moram da je zamenim, mozda i danas odem do glass service-a.

Tako da sutra nema kazne zbog napuklog stakla, iako vec godinu dana vozim tako i nijedan pandur mi nije pravio problem.
Fiesta!!
- miki023
Moram ja malo off, da li si stavio novu soferku ili polovnu.
- dule0911
-
Novu. Imam ja u dvoristu kompletnu Fiestu stranca za delove, ali posto ne znam sam to da skidam i montiram, a nisam imao vremena danas da jurim nekoga, pitao sam njihovu terensku sluzbu. Odgovor je bio, 25e sa zamenom (dakle sa stranca na moju da prenesu), ali mi ne daju garanciju da staklo nece puci prilikom skidanja sa auta. Onda sam se preracunao, 25e + eventualnih 50e ako ipak pukne ili samo 50e... Uzeo sam novu za 50e i nisam se pokajao rekao bih.miki023 piše:Moram ja malo off, da li si stavio novu soferku ili polovnu.
Fiesta!!
- miki023
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Po gradu nisam primetio, al sam primetio jednu najveću promenu u svom okruženju koja se desila preko noći - svi voze sa upaljenim farovima
Jedino sam snimio trojicu sa novijim Fordovima da voze i bez pozicije, valjda su puni para čim voze Forda.
Takodje sam jutros u pola 7 snimio nekoliko vozila auto škola sa po dvoje njih u autu :-| nije valjda da voze i od 6 ujutru jer imaju toliko polaznika ?

Jedino sam snimio trojicu sa novijim Fordovima da voze i bez pozicije, valjda su puni para čim voze Forda.

Takodje sam jutros u pola 7 snimio nekoliko vozila auto škola sa po dvoje njih u autu :-| nije valjda da voze i od 6 ujutru jer imaju toliko polaznika ?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- miki023
Mozda misle da su postedjeni do 1.1.2010. mada sumnjam da ce nam oprastati. Osecam se kao antilopa u savani kad sednem u auto, moram da ga vozim a znam da su plavci tu negde saskriveni.
Poslednja izmena: miki023, na dan četvrtak, 10. dec. 2009. u 10:21h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Malo off, ovi u auto školama su već krenuli da šamaraju kao blesavi, citat sa drugog foruma:
poz svima imam 18 god i pre 2-3 dana sam upisao se za polaganje u zadnji cas po starom zakonu.Ima par stvari koje su meni nejasne pa ako moze neko da mi odg.
- imao sam do sada jedan cas voznje koji je trajao 30 min...jel inace cas toliko traje ili?
- kada sam doso da potpisem ugovor,platim dali su mi onaj pisani test sa znakovima i pravilima u saobracaju da resim tj. 3 strane A4 tog testa sam resio za 3 min tako sto mi je onaj instruktor u auto skoli koji je inace i clan komisije pricao koje odgovore da zaokruzim to tako treba ili?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Dusan64
Ja cu danas na bas,treba popraviti neke sitnice i kupiti potrebnu opremu,pre bih da ulozim pare u auto,nego da dam njima..
Nego jel neko jos cuo da u kolima moramo imati izvestaj o nezgodi? Neki papir na kome crtamo saobracajnu nezgodu,sta nam se dogodilo.. Dobija se valjda dzabe u osiguranju,a navodno su kazne velike ako ga nemamo..
Ako neko bude imao iskustva sa ovima (ne znam vise ni kako da ih nazovem) nek pise!
Nego jel neko jos cuo da u kolima moramo imati izvestaj o nezgodi? Neki papir na kome crtamo saobracajnu nezgodu,sta nam se dogodilo.. Dobija se valjda dzabe u osiguranju,a navodno su kazne velike ako ga nemamo..
Ako neko bude imao iskustva sa ovima (ne znam vise ni kako da ih nazovem) nek pise!
- mirke
Ja sam malopre procitao u 24 sata da je taj izvestaj obavezan ( Evropski izvestaj o saobracajnoj nezgodi ) i ako ga nemamo kazne do 50 000 din.

- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Ovaj citat je ili neko pametovanje autora ili neka teska glupost. Tesko mi je da poverujem kako covek pita da li je u redu da mu clan komisije 'sapuce' odgovore na pitanja o uvodnom testu za auto skolu.
termin 'rutinska kontrola' koji se kod nas cesto upotrebljava a malo je onih koji znaju pravo znacenje. Tu ukljucujem i one koji ga upotrebljavaju. Najcesce se upotrebljava kao izgovor. Razgovarao sam sa par ljudi, uglavnom pravnika ali niko nije mogao da mi precizno objasni taj termin niti da mi da 'pravni lek' za njega. Prema tome, u sitaciji da te policajac zaustavi zbog 'rutinske kontrole', moras da se povinujes naredbama sluzbenog lica a ukoliko smatras da si ostecen na bilo kakav nacin, mozes da se zalis (naknadno) i u zavisnosti od stepena ostecenja mozes cak i da tuzis ministarstvo unutrasnjih poslova. Cisto sumnjam da ce biti veliki broj tuzbi.
Na zapadu je situacija malko drugacija. Policajac zaustavlja samo u slucaju dojave, odnosno kada ima pokrice za to. Slobodna procena policajca je nesto sto se skoro nikad ne koristi. Jednostavno policajci su obuceni da 'ne pametuju puno' vec da iskljucivo izvrsavaju naredbe pretpostavljenih. Naravno, u uredjenom sistemu se jasno zna ko je za sta odgovoran.
termin 'rutinska kontrola' koji se kod nas cesto upotrebljava a malo je onih koji znaju pravo znacenje. Tu ukljucujem i one koji ga upotrebljavaju. Najcesce se upotrebljava kao izgovor. Razgovarao sam sa par ljudi, uglavnom pravnika ali niko nije mogao da mi precizno objasni taj termin niti da mi da 'pravni lek' za njega. Prema tome, u sitaciji da te policajac zaustavi zbog 'rutinske kontrole', moras da se povinujes naredbama sluzbenog lica a ukoliko smatras da si ostecen na bilo kakav nacin, mozes da se zalis (naknadno) i u zavisnosti od stepena ostecenja mozes cak i da tuzis ministarstvo unutrasnjih poslova. Cisto sumnjam da ce biti veliki broj tuzbi.
Na zapadu je situacija malko drugacija. Policajac zaustavlja samo u slucaju dojave, odnosno kada ima pokrice za to. Slobodna procena policajca je nesto sto se skoro nikad ne koristi. Jednostavno policajci su obuceni da 'ne pametuju puno' vec da iskljucivo izvrsavaju naredbe pretpostavljenih. Naravno, u uredjenom sistemu se jasno zna ko je za sta odgovoran.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- Dusan64
...na cemu se zasniva ceo nas novi zakon...Mickey038 piše:Slobodna procena policajca je nesto...
Pa to sam i ja cuo,zato i pitam.. Nista,onda danas po njega...mirke piše:Ja sam malopre procitao u 24 sata da je taj izvestaj obavezan ( Evropski izvestaj o saobracajnoj nezgodi ) i ako ga nemamo kazne do 50 000 din.
Inace,kako oni misle da nas kaznjavaju za sve ovo,kad nas realno niko nije uputio sta i kako treba? Da mi ne grebemo svuda po netu sta mora,sta ne sme,mogli bi da nas kazne za sta hoce,pa ti posle procitaj zakon...
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8418
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Upravo sada čitam 24 sata u kojem pišu neka nova pravila, pa kaže:
5 bodova za: vožnja bez prisustva iskusnijeg vozača koji ima vozačku dozvolu za tu kategoriju najmanje 5 godina.
Čista nebuloza, moja rodica je položila vozački prije 10 godina, od tada više nikad nije vozila auto.
I šta im je definisano nasilničkom vožnjom?!
5 bodova za: vožnja bez prisustva iskusnijeg vozača koji ima vozačku dozvolu za tu kategoriju najmanje 5 godina.
Čista nebuloza, moja rodica je položila vozački prije 10 godina, od tada više nikad nije vozila auto.
I šta im je definisano nasilničkom vožnjom?!
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
na zapadu ne postoji termin rutinska kontrola ,vec vanredna kontrola povodom `nekog pravog razloga` i ona inace traje dan do eventualno 3 dana .(Tipa trazi se srbin koji je upucao premijera)
Sve ostalo je nedopustivo i nedozvoljeno za njih.
Ako se desi neko sitno cesanje ,a nemas onaj papir ,navodno ti naplacuju izlazak milicije ,koji neznam koliko je (pa zar to nije vec njihov posao ,za sta su inace placeni)
Sta raditi u situaciji kad covek naleti na budalu i sa istom ne moze da se dogovori ,ko je kriv ,jel onda treba jedan drugom da raspravimo preko zuba i ostalih pomagala ili ipak zovemo miliciju.Ipak je ovo zemlja Srbija kratkih fitilja i netolerancije

Sve ostalo je nedopustivo i nedozvoljeno za njih.
Ako se desi neko sitno cesanje ,a nemas onaj papir ,navodno ti naplacuju izlazak milicije ,koji neznam koliko je (pa zar to nije vec njihov posao ,za sta su inace placeni)
Sta raditi u situaciji kad covek naleti na budalu i sa istom ne moze da se dogovori ,ko je kriv ,jel onda treba jedan drugom da raspravimo preko zuba i ostalih pomagala ili ipak zovemo miliciju.Ipak je ovo zemlja Srbija kratkih fitilja i netolerancije
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21504
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Taj papir služi samo u slučaju lakših incidenata gde se zna ko je kriv i gde postoji dogovor... što znači dobra stvar za civilizovan narod... a nama mislim da neće mnogo pomoći.
U slučaju tih lakših incidenata gde nema dogovora... kao i pre... zoveš pandure i čekaš uviđaj.
U slučaju tih lakših incidenata gde nema dogovora... kao i pre... zoveš pandure i čekaš uviđaj.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!