Da se oglasim i ja nakon duzeg vremena sa utiscima o pomenutom modelu.
Nakon predjenih 7500 km za 6meseci, mogu reci da sam prezadovoljan i da je mondisa ispunio moja ocekivanja u svakom pogledu.Potrosnja benzina - grad 9.7 do 10,3(u hladnim zimskim uslovima sa koriscenjem webasto uredjaja svako jutro) i autoput 6,34 ( tempomat na 125km/h, cetri odrasle osobe u autu na deonici od 500km u jednom pravcu).U tom delu- prezadovoljan, obzirom na velicinu,masu vozila i snagu motora.Sto se ovoga tice moram pomenuti REGULATOR PRITISKA GORIVA na glavnoj magistrali dizni koji je zatvoren(iskljucen) bio kada sam kupio auto i po savetu majstora u AutoStadu ostao takav- verujem da je u nekoj meri zasluzan za ,po meni nisku potrosnju, obzirom da mu je uloga da prilikom naglog dodavanja gasa i kada pritisak goriva u magistrali naglo padne- doda vecu kolicinu goriva.Auto bez ikakvih problema povlaci i sasvim lepo, ujednaceno radi i na malim i velikim obrtajima.
Za 7500 km potrosio oko 400ml ulja(formula 5-30) sto je u granici normalnog za ovaj motor.
Prosle nedelje bio u Stadu na kontrolnom pregledu( besplatno za one koji odrzavaju vozilo tamo

), i defektazi spanera pk kaisa pod mojom sumnjom da je za zamenu.Naime, kada se motor zagreje i smiruje broj obrtaja na trenutak se zacuje nekakvo zveckanje( par secundi).Isto se cuje kada se upali AC. Nakon rovarenja po forumima itd......., na Talkford-u sam pronasao da je to uobicajen kvar kod duratec-a na 200 000 km.Odlucio sam se za zamenu spanera i vodene pumpe, preventivno, poruceni delovi za neki dan- zamena i time je mondisa maximalno ispostovan s~moje strane sto se tice redovnih servisa( ostalo sve odradjeno par dana po kupovini, ukljucujuci i klapne gasa- takodje preventivno).Inace, cena orginalnog spanera pk je 31.370 din

, ja se odlucio za alternativu -SKF 9.720din i vodena pumpa 4790din

.
Sledeca stavka je zastita, punjenje pragova i vrata voskom, i vozaceva vrata koja su radjena i samo su ona pustila koroziju po dnu, par tackica na desnom rubu- jedva primetno.
Sve u svemu

i uskoro cu predstaviti jos jednog clana porodice - focusa 18tddi, samo da ga slikam, kupljen pre 2 meseca.Pozdrav!