Poruka
od Mosha » sreda, 17. sep. 2014. u 08:57h
Obrenovac i okolina su bili poplavljeni za oko sat ipo vremena. U glavnoj ulici je bilo 1.5-2m vode dok je u nekim naseljima bilo preko 4m, kod mog oca u naselju je bilo 3.5m, znaci jezero.
Komsija, koji je inace gradjevinac, zilav i krupan decko je bio tamo oko 5 ujutru (sat vremena od kad je pukao nasip u velikom polju) i kaze voda je odjednom krenula da nadolazi, za minut-dva je bila do kolena u glavnoj ulici, uhvatio se za oluk i probao da koraca ali nema sanse, dakle voda do kolena kada nosi tu covek da hoda ne moze, nosi po putu frizidere, zanosi auta itd. Inace ljudi koji su gledali zlo ocima u vreme samog pucanja nasipa, koji zive u blizini velikog polja, kazu da je prvi talas bio visok 2-3m, na mestu recimo gde je voda punila staro korito je odnela kuce i radionice ko da ih nije ni bilo.
Stric moj je krenuo na posao u 4 ujutru i otisao za Beograd najnormalnije, u 5 ujutru je po putu negde bilo i 2 metra vode.
Ono sto ce mi ostati u secanju, komsija me budi da mi kaze za poplavu jer njegova majka zivi u istom naselju kao i moj otac, to je bilo oko pola 6 ujutru, ja se javljam na telefon ne znam o cemu govori, on kaze Obrenovac je potopljen ja sam u vatrogasnom domu voda polako i ovde navire, u gradu ima vec preko metar, ja sam ovde sa vatrogascima, imamo jedan gumeni camac i on je probusen. Sirene se ne cuju, ja palim TV, nigde nista o poplavi, muzika, filmovi, nigde nista, posle par minuta struja nestaje, pokusavam da ga okrenem, mreze padaju i to je to. 5 dana smo ziveli ovde na "srecnom ostrvu" iseceni od sveta totalno.