Nije radilo grijanje vozačevog sjedala. Prekinuta žica. To sredio i sad radi ok.
Počela mi blinkati lampica ABS-a. Čini mi se da je blinkala 5 puta. I kod prijašnjeg vlasnika se to znalo desiti koji put i to
uvijek kad bi bila kiša i vlažno vrijeme. Onda bi samo one konektore ispod sjedala malo našpricao kontakt sprejem i prestala bi blicati.
Sada ovaj put i nakon špricanja konektora blinkala bi pet puta, a koliko sam vidio na netu to signalizira "kvar" pirotehničkog zatezača.
Problem je bio u malom žutom konektoru koji ide na zatezač. Popravljeno i više ne svijetli.
Električno podešavanje vozačeva sjedala po visini ne radi. Plastični zupčanik se izlizao. Vidim po forumima da ima kupiti metalni po cijeni od 30-tak funti.
E ne dam im 30 funti. Spustio sam sjedalo na najnižu točku, pomaknem ga nazad do kraja i tako mi odgovara.
Malo mi je bezveze što i suvozačko sjedalo nema podešavanje po visini. Kad sjednem i pomaknem ga nazad do kraja i dalje mi je nekako previsoko.
Svi ovi navedeni "kvarovi" su izgleda tipični za Mondea koliko sam vidio po forumima i očito da i ovaj moj nije imun na njih.
Evo slika malog žutog konektora