Poruka
od Iosis » petak, 22. avg. 2014. u 00:52h
Da li je nekom od vas poznat brend Schenker.
Koliko vidim samo pravi laptope.
Ne znam kakav je po kvalitetu same izrade, totalno mi ne poznat proizvođač.
Na internetu sam našao baš jake konfiguracije, plus što sam našao da mogu ja da sastavljam konfiguraciju i baš imaju jaku ponudu. Tipa 2x grafička i to ne integrisana + diskretna, nego 2x diskretna. Procesori sam vrh ponude i7 procesora. Količina RAM-a 32GB itd. I to dobra ponuda od onih što bi se reklo običnih kućnih laptopa, preko laptopa za igrice do ozbiljnih workstation laptopa.
Ono što mi je zanimljivo da pojedini modeli imaju čak mogućnost i do 4 hard diska kao i veliki izbor diskova, a SSD čak i do 1TB.
Gledao sam HP i Dell, niko od njih nema u ponudi tako jaku konfiguraciju. Oni nude 2-4 vrste grafičkih, 2-4 procesora, max 16 GB RAM, 5-6 opcija za hard disk, opcija za SSD do 512 GB.
Još što mi je zapalo za oko, rešenje hlađenja.
Dell i HP prave jedan kuler za procesor i grafičku koji je iste veličine koliki je na Schenker-u kuler koji koristi samo procesor, a grafička ima zaseban, malko manji. Plus što Schenker ima dve da tako kažem cjevi koje odvode toplotu od procesora/grafičke do kulera, a Dell i HP po jednu.
Ovo pitam jer možda u skorije vrjeme bude kupovine nekog novog laptopa, pa čisto da znam. Jer za iste pare se dobije nešto bolja konfirugracija kod Schenkera nego kod HP i Dell. Po slikama i kućiše Schenkera je dobro urađeno, magnezijum, aluminijum, tastatura sa osvjetljenjem itd...
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista

i sakloni