Oznaka semeringa
Moderator: Dragomir
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Oznaka semeringa
Imam mali problem, curi-vlazi ulje iz razvodnika paljenja. Posto je zamenjena gumica ostalo je samo jos semering unutar razvodnika da se zameni. Da li neko mozda zna oznaku-velicinu semeringa koji mi treba. Razvodnik sam slikao da bi znali za koji model mi treba. Znaci prioritet mi je da nadjem semering a da nemoram da skidam i rasturam razvodnik vec da maksimalno ubrzam proces zamene i sve pripremim pre odlaska majstoru..

- Dzonifajt
- Poruka: 12
- Član foruma od: petak, 4. sep. 2009. u 23:20h
Re: Oznaka semeringa
Moguce da je semering ali skini i proveri gumicu opet posto su dosta loseg kvaliteta i stvrdnu se posle nekoliko dana,imao sam slican problem i svaki put je gumica bila katastrofa pa sam je imao uvek u rezervi jer nije problem da se zameni.Kao sto kaze Dragomir najjeftiniji je originalni deo i covek je 100% u pravu!
- miki023
Nije gumica posto vise nije mastan na glavi ispod razvodnika vec izlazi iz njega. Svakako cu ponovo zamenuti gumicu kad budem menjao semering.
- Dzonifajt
- Poruka: 12
- Član foruma od: petak, 4. sep. 2009. u 23:20h
Meni je zbog gomice vlazio unutra tj u razvodniku
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: četvrtak, 17. jun 2010. u 19:18h
I mene muči taj problem oko razvodnika, iz njega curi ulje i vlaži razvodnu kapu. Raspitivao sam se po prodavnicama za odgovarajući semering ali mi niko nije mogao dati dimenzije istog.Kažu da postoje nekoliko vrsti razvodnika kao i semeringa za njih ali nijedan nezna precizno da kaše dimenzije semeringa. Ako ste nežto u međuvremenu doznali ne bi bilo loše da to podelimo.
- miki023
Mora da se rasturi razvodnik paljenje i tek onda se vidi koji je semering u pitanju, naravno treba tom prilikom zameniti i gumicu.
- pavke_88
- Poruka: 209
- Član foruma od: utorak, 22. dec. 2009. u 16:54h
Jedno pitanje samo u vezi tog semerinka, posto i ja imam slican problem, naime vlazi i pusta ulje iza razvodne kape, pa sam mislio to sam da odradim ali nisam siguran kako se skida razvodna kapa, tj kako se menja ta gumica i semering? Da li je potrebno podizati poklopac ventila ili moze bez toga posto sam poklopac zalio crvenim silikonom pa da ne pravim dupli posao... Inace Sierra 2.0 dohc je u pitanju...Hvala unapred...
Ford Sierra 2.0i GL DOHC - zakon.