pitanje za vozace mondea mk3
Moderator: Dragomir
- iggyboy
- Poruka: 132
- Član foruma od: subota, 10. jan. 2009. u 22:53h
Re: pitanje za vozace mondea mk3
I moj tddi od 115ks slabo vuce u prve dve brzine,treca malo bolje al cetvrta bas ima potencijala
Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk
Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Kako bre 2.brzina slabo pa tad samo što ne zašlajfuje? Meni samo u 3.fali malo snage ali ima caka sa postepenim dodavanjem gasa i onda još bolje lepi za sedišta. Pogotovo od tih nižih obrtaja uvek postepeno dodajem gas. A prvu ne forsiram..
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Mene odusevljava cinjenica sto je auto tako projektovan da ja sa 5 odraslih punijih osoba, krcatim gepekom (bar 100kg stvari, vrv i vise), krovnim nosacem i bajsem na krovu idem uz 7-8% nagib, na koji izadjem iz krivine u drugoj brizini, i bez preterano muke dodjem do 5te gde i dalje ubrzava preko 100km/h uzbrdo.
Jedino sto bih mu zamerio u fabrickoj varijanti jeste uzan snop obrtaja za preticanje, da makar vuce ravnomerno do 4000 a ne do 3500, da se malo manje menjaju brzine
Jedino sto bih mu zamerio u fabrickoj varijanti jeste uzan snop obrtaja za preticanje, da makar vuce ravnomerno do 4000 a ne do 3500, da se malo manje menjaju brzine

Fiesta!!
- Ljubavnik1
- Poruka: 339
- Član foruma od: sreda, 21. mar. 2012. u 19:04h
E, koje sve senzore ima mondisa ? Ja jedino znam za senzor bregaste, jer sam njega menjao
Pitam ovo jel mi sve nesto smrdi na to da je ovde u pitanju neki senzor koji reaguje kad se stisne papucica gasa, pa kao da taj senzor kasni sa prenosom informacija, a mozda i lupam

Pitam ovo jel mi sve nesto smrdi na to da je ovde u pitanju neki senzor koji reaguje kad se stisne papucica gasa, pa kao da taj senzor kasni sa prenosom informacija, a mozda i lupam

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Najlakse ti je da skines MAF (protokomer) na crevu filtera vazduha. Raskaci, osrafi torexom (20 cini mi se), ospricaj sa sa "brake cleaner"-om, ne pipaj, ne cackaj nista unutra. Posle minut ce se osusiti i vrati. Ceo posao ~5 min.
Mozes isto tako ocistiti MAP senzor, ali za to ti treba kanal ili da se podvuces, isto se odvije torex, osprica, vrati. Nalazi se na intercooler crevu, na levoj strani.
Mozes isto tako ocistiti MAP senzor, ali za to ti treba kanal ili da se podvuces, isto se odvije torex, osprica, vrati. Nalazi se na intercooler crevu, na levoj strani.
- pop024
- Poruka: 32
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2014. u 18:38h
Kod mene mondeo 2003, 85kW, 115ks, tdci, ne preterano zustar do nekih 1800-2000 kada turbina uhvati, a brat vozi isto mondeo 2002, 96kw, 130ks, ide kao blesav u svakoj brzini, kretanje iz mirovanja je minimum duplo zustrije nego moj ford, auto je u svakom pogledu zivahniji od mog mondea. On ima turbo sa varijabilnom geometrijom, a kod mene je obicna turbina, deluje kao da se mnogo, mnogo ranije ukljucuje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
POP
- duratecHE
- Poruka: 4278
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Tako nešto sam ija primetio kada sam skoro vozio jednog ci 115ks, ima zadrsku, kod mene se odaziva na gas uvek- ci 131
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
A jos kad bi probali euro 4 sa aktuatorom na geometriji..
- duratecHE
- Poruka: 4278
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Od ‘05-‘07 ?
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Tako je
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
I prije i poslije tog godista imas Mondeo 130 KS sa vakumskim aktuatorom varijabilne geomterije turbine koji je malo sporiji po reakciji od elektronskog, ali zato nemaju ljudi problema sa P132A greskom. Milan misli na elektronski aktuator na turbini koji je stvarno dao tu brzinnu reakcije na gas kod tdci-ja.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."