Ford Taunus TC2 2.0 V6
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Ford Taunus TC2 Ghia 2.0 V6
Ja sam svog vozio 150-160 i ok je . Problem je : los trap + siroke gume = ritanje . Ako je sve ok , auto je super za voznju . Nije za neko zesce divljanje , ali je veoma udoban .
- shone190
- Poruka: 438
- Član foruma od: petak, 24. okt. 2008. u 22:36h
A nesto sire gume i veci profil? 195/65/15?
Ima li sanse da bude ok barem po gradu?
Ima li sanse da bude ok barem po gradu?
Dodge Charger 1973 8.1l, Golf 4 TDI 4Motion, Chevrolet Corvette C4 5.7l
- van
- VIP
Ma bice ok , samo nije li ta guma malo prevelikog precnika za taunusa ?
- shone190
Pa jeste malo veca 
Najveci precnik je, barem kod TC1, bio 185/70/13 sto je 58.9cm
Ako bih stavio 195/60/15 to bi bilo 61.5cm i razlika je 2,6cm sto mislim da nije mnogo, ali pre gledam na to da auto manje cima, pa sam onda i mislio da stavim te 195/65/15 ciji je precnik 63,4cm, a to je 4,5cm vece od max fabrickog. Jeste dosta vise, ali ako cu time da umanjim cimanje, stavio bih, a ako mislis da ce isto biti i sa 195/60/15 onda cu te poslusati
Pozzzz

Najveci precnik je, barem kod TC1, bio 185/70/13 sto je 58.9cm
Ako bih stavio 195/60/15 to bi bilo 61.5cm i razlika je 2,6cm sto mislim da nije mnogo, ali pre gledam na to da auto manje cima, pa sam onda i mislio da stavim te 195/65/15 ciji je precnik 63,4cm, a to je 4,5cm vece od max fabrickog. Jeste dosta vise, ali ako cu time da umanjim cimanje, stavio bih, a ako mislis da ce isto biti i sa 195/60/15 onda cu te poslusati

Pozzzz
-
- Poruka: 230
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 19:02h
U tome i lezi ceo problem a i resenje za nas sa Taunusima!... 185/70 x 13 je fabricki maksimum (preporuceni) a ne ko mi, sto vece tim lepse!
Kad dodje leto , radim sve sto smo pricali da bi trebalo da se uradi na trapu i nadam se da cu ipak moci bez po muke da vozim 205/55 x 16 (kao sad)

Kad dodje leto , radim sve sto smo pricali da bi trebalo da se uradi na trapu i nadam se da cu ipak moci bez po muke da vozim 205/55 x 16 (kao sad)

- shone190
Ma brdo automobila ima takav maksimum, pa kad stavis 15" ide normalno, ali bih ja pre rekao da je trap kod Taunusa kanturina 
I Golfu 2 fabricka felna je 13", a i sa 16" ne cima ni milimetar tako da toliko o Taunusovom trapu
Pozzz

I Golfu 2 fabricka felna je 13", a i sa 16" ne cima ni milimetar tako da toliko o Taunusovom trapu

Pozzz
- van
- VIP
Nije kanta , nego je projektovan za neku dimenziju guma i tockova , sto ne znaci da ne moze da se modifikuje da nosi drugu dimenziju . Inace taunusov trap je jako robustan , i ne moze da se sjebe lako , zato ti automobili i posle 30 godina sluze i dalje su udobni . Koncept taunusove prednje osovine mnogo je bolji od McPher kakav je na svi modernim kolim masovne produkcije .
- shone190
Slazem se, ali sam upravo naveo recimo Golf 2 koji je projektovan za istu dimenziju tockova i sa lakocom nosi 15" felne i gume bez ikakvog cimanja, a takva situacija je sa brdom tadasnjih automobila koji su uglavnom imali 13" default felne kao i Taunus, a ja ni za jedan ne cuh da se trza i otima kao Taunus 
Ne znam, trebalo bih sada za vikend da dobijem dve gume 195/65/15 od drugara i stavicu ih pozadi, a napred cu prebaciti ove 195/60/15 pa cu javiti kakvi su utisci i kako se auto ponasa po neravninama.
Dzaba mi taj Taunusov prekaljeni koncept kad pri 60km/h panicim da ne izletim u prvi jarak
)))
Pozzz

Ne znam, trebalo bih sada za vikend da dobijem dve gume 195/65/15 od drugara i stavicu ih pozadi, a napred cu prebaciti ove 195/60/15 pa cu javiti kakvi su utisci i kako se auto ponasa po neravninama.
Dzaba mi taj Taunusov prekaljeni koncept kad pri 60km/h panicim da ne izletim u prvi jarak

Pozzz
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ti kao da ne znaš koliko je udoban Golf 2.... :S Njega i Taunusa nikako ne možeš porediti po udobnosti, pa samim tim i nema smisla porediti njihove trapove.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- Poruka: 230
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 19:02h
Shone,nema potrebe da panicis,.... cak i ako izletis u jarak sa preko 60, trap je robustan pa mu nece biti nista! 

- van
- VIP
Jel ti se otim aauto sada ? Ako ne , onda nema smisla da zvacemo o trapu . Dosadili smo i bogu i narodu
- shone190
Trenutno se sa 195/15/15 napred i 195/60/15 pozadi solidno otima, manje nego onaj crveni sa 17" felnama. Iskreno, ovako se tesko moze voziti po neravninama i svodi mi se na isto i da stavim 17", borim se sa njim i ovako i onako 
Sutra treba da dobijem dve 195/65/15 koje cu da stavim pozadi, a napred cu da prebacim ove 195/60/15 pa cu javiti kakvi su utisci.
Sta mi znaci sto je udoban u odnosu na Golf 2 kad ne mogu da ga vozim ko covek
)
Ne stvarno, za sada sam se smorio sa ovim cimanjem, ali da budem iskren, nisam isao da pregledam u kakvom su stanju silen blokovi i trap generalno, tako da ne bih unapred da se glupiram
))
Pozzzz

Sutra treba da dobijem dve 195/65/15 koje cu da stavim pozadi, a napred cu da prebacim ove 195/60/15 pa cu javiti kakvi su utisci.
Sta mi znaci sto je udoban u odnosu na Golf 2 kad ne mogu da ga vozim ko covek

Ne stvarno, za sada sam se smorio sa ovim cimanjem, ali da budem iskren, nisam isao da pregledam u kakvom su stanju silen blokovi i trap generalno, tako da ne bih unapred da se glupiram

Pozzzz
- van
- VIP
Ako otopli malo , mozes da dodjes Grocke , da stavimo tockove od lotusa , et 38 ( ili 42 ne znam napamet ) , gume su nove preslesu 50ak km na S7 . Ako i sa njima cima , probacemo gume i felne sa taunusa ( gume su krs , felne su original ) pa ako ti cima i tada , trap ti je u k...cu . Ja sam komplet selen blokova za prednji trap platio oko 5000 din
- shone190
Koje gume imas na Lotusu, mislm na dimenzije naravno?
Samo malo da otopli, ovo je ludilo kako je hladno
)))
Danas sam isao do majstora za karburator i zamenio sve membrane, ocistio, oprao i produvao ceo karb posto auto nije vozen na benzin dve godine
, podesio sve oko paljenja, plina i auto ide i radi kao sat
Pali na pola kljuca posle 4 sata stajanja na -10 stepeni, na benzin naravno i posle par minuta prebacivanje na plin, sve radi kako treba (samo da ga ne ureknem) 
Videcu sutra kako ce da se ponasa kada prenoci na ovom minusu, ali mislim da ce biti sve OK.
Sutra bih trebalo da vidim sa drugarom za one gume i da to izmenjam pa da proverim kako se onda ponasa.
Mislim, verovatno mu ni silen blokovi nisu bas najnoviji
, tako da ne mogu samo promenom guma da testiram kako i sta, moracu da proverim i trap na nekoj dizalici kod majstora, ali prvo gume naravno.
Ako se sve to sredi, mislim na cimanje i rvanje po neravninama, onda su veliki planovi u pitanju po pitanju ovog autica, a komplet farbanje je tu neizbezno
Pozzzz
Samo malo da otopli, ovo je ludilo kako je hladno

Danas sam isao do majstora za karburator i zamenio sve membrane, ocistio, oprao i produvao ceo karb posto auto nije vozen na benzin dve godine

Videcu sutra kako ce da se ponasa kada prenoci na ovom minusu, ali mislim da ce biti sve OK.
Sutra bih trebalo da vidim sa drugarom za one gume i da to izmenjam pa da proverim kako se onda ponasa.
Mislim, verovatno mu ni silen blokovi nisu bas najnoviji

Ako se sve to sredi, mislim na cimanje i rvanje po neravninama, onda su veliki planovi u pitanju po pitanju ovog autica, a komplet farbanje je tu neizbezno

Pozzzz
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Koliko te kostalo sredjivanje karba i gde si radio ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- shone190
30e, kod poznatog Radeta iz Mirijevskog Bulevara. Covek je stvarno vrhunski majstor, a inace je radio u karb servisu kod jos poznatijeg Gavre preko 10 godina. Bio sam celo vreme kod njega u radnji i jedno sat vremena se zezao i izmenjao sve zivo na njemu, produvavao, smirglao, ubacivao u nekih par tecnosti i cetkao, ma ne znam vise ni sam sta nije radio
))
Ma auto sada radi kao sat, pali na pola kjuca kao sto rekoh i na plin ide odlicno, a za ovo preko noci kada se zaledi sve, videcemo ujutro
))
POzzzz

Ma auto sada radi kao sat, pali na pola kjuca kao sto rekoh i na plin ide odlicno, a za ovo preko noci kada se zaledi sve, videcemo ujutro

POzzzz
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
30 evrica... to je jeftino,meni je ovde neki lokalni karb majstor trazio 70 eur za tu istu rabotu
Trebao bih i ja ovaj na Sierri da dam na sredjivanje...
Baci mi broj,adresu na PM.

Trebao bih i ja ovaj na Sierri da dam na sredjivanje...
Baci mi broj,adresu na PM.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
na taunusu se nemozes nadavati para ako oces da se ne otima atreba bas sve da bude cakum-pakum,od kugla,komplet,naravno,krajeva spona,biksni i lezajeva na letvi volana kao i gumene spojnice,lezajeva na prednjim tockovima, selen blokova...boze sacuvaj da ne zamjenes ama bas sve,ne izlazi na kolotrage preko 80km\h...
- van
- VIP
Ne znam da li su 195/50 15 ili 205/50 15 , u svakom slucaju su nove , presle su 50ak kilometara
- shone190
Evo da javim da je ovo sa stelovanjem karba ispalo extra
Izgleda da napokon imam auto koji na plin ide kako treba i da ne ludim svaki dan zbog njega. Upalio iz prve jutros na -10, , odmah krenuo i posle 500m sam prebacio na plin, sve kako treba, odmah povukao i ide i radi kao sat. Napunio sam juce punu bocu pa cu da merim potrosnju, mada sumnjam da ce moci da padne ispod 15l
))
Sto se tice ovih silena, stangli i ostalog, posto cu ovaj auto definitivno da ostavim i da sredjujem, doci ce sve to na red. Hocu stvarno da ga dovedem u perfektno stanje i necu zaliti para, pocevsi od trapa, pa sve do limarije.
Ne znam, a to moze da bude veoma bitna stavka, na koliko bara bi trebalo da pumpam gume posto mislim da i to moze da igra veliku ulogu u cimanju auta ili se mozda varam? Tako mi nekako deluje.
Jel' zna neko mozda da li se svi ti delovi trapa (kugle, spone, lezajevi, sileni, balans stangle.....) mogu nabaviti po radnjama i jel' moze neko da preporuci neku sto kvalitetniju marku?
Aj pa javljam utiske o trapu kada stavim ove gume sto nameravam.
Pozzzz

Sto se tice ovih silena, stangli i ostalog, posto cu ovaj auto definitivno da ostavim i da sredjujem, doci ce sve to na red. Hocu stvarno da ga dovedem u perfektno stanje i necu zaliti para, pocevsi od trapa, pa sve do limarije.
Ne znam, a to moze da bude veoma bitna stavka, na koliko bara bi trebalo da pumpam gume posto mislim da i to moze da igra veliku ulogu u cimanju auta ili se mozda varam? Tako mi nekako deluje.
Jel' zna neko mozda da li se svi ti delovi trapa (kugle, spone, lezajevi, sileni, balans stangle.....) mogu nabaviti po radnjama i jel' moze neko da preporuci neku sto kvalitetniju marku?
Aj pa javljam utiske o trapu kada stavim ove gume sto nameravam.
Pozzzz
- goja
Pa,imas skoro sve u radnickoj,alo ford,preko puta ulaza na adu...e,sad, o kvalitetu cemo neki drugi put...ali znas kako kaze stari narod;ljudi babu dok ne nadjes djevojku..nemam pojma ima li gdje "pravih" djelova kupiti u bg-u... :-(
- van
- VIP
Pritisak napred 1.6 , nazad 1.9 bara , za poluopterecen auto i za fabricke dimenzije . Probaj sa tim pritiskom , auto ce biti malo mlitaviji , a mozda se nece otimati
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
To što nude u Alo Fordu je sasvim zadovoljavajuće, hoću reći - ima bolje, ali nit kod nas, a i malo ko će dati pare koliko to sve košta preko.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- goja
o tome preko ne treba ni misliti...tamo klepaju po usima... :|
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Cena njihovih delova je uglavnom korektna u odnosu na kvalitet.
Zamisli da plaćaš 700 - 800 dinara JEDNU gumu za silen blokove. Pa sve to puta 20 i nešto koliko ih ima. E to su cene kvalitetnih delova.
Zamisli da plaćaš 700 - 800 dinara JEDNU gumu za silen blokove. Pa sve to puta 20 i nešto koliko ih ima. E to su cene kvalitetnih delova.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.