Ne radi el. prozor - Pomoc
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Ne radi el. prozor - Pomoc
U pitanju je focus 2003 god sa 5 vrata. El. podizace stakala imam napred. Danas krenem i desni prozor nece da se otvori, ne reaguje na komande ni kod vozaca ni kod suvozaca. Pre neko vece je sve normalno radilo ali eto danas ne daje znake zivota, ne cuje se nista ni kad stisnem strelicu na gore, ne zacuje se motorce (onaj zvuk kad je prozor zatvoren a stiska se strelica na gore). Skidao sam tastere sa obe strane i nista. Ima li neko ideju sta moze biti? Da li je neki osigurac mozda, ali napominjem da desni radi bez problema?
Hvala svima.
Hvala svima.
-
Re: Ne radi el. prozor - Pomoc
Gledao sam osigurace, jedan je za sve prozore kod mene. Skidao sam taster, otvarao ga, cistio malo kontakte i jedva sam posle namestio one limcice da bi dugmici lepo vracali i nista. U mraku tasteri na problematicnim vratima svetle ali ne reaguju.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Možda ti je problem i u samom džeku na vratima (koji nosi ceo snop instalacije za podizače, bravu, retrovizore i ostalo), ili u instalaciji od džeka do tastera.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
Moracu to sa Bojanom_kv da raskopusam sledeci vikend, garant je negde prekinula struja, mada zvucnik u vratima radi 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Pa radi ti i osvetljenje prekidača, koji je odvojena linija, ali možda nemaš +12V koji ide preko osigurača podizača.
Dovoljno je da jedan pin bude korodirao ili šta već, pa da imaš takav feler... mada su u principu ti džekovi tako zaštićeni da je to, kapiram, baš retkost da gekne.

pozdrav, Bojan

-
Sredjen podizac. Prvo sam skinuo prekidac, namucio sam se da ga sklopim jer sam nekako pokrvio limcice koji prave kontakt. Namucio sam se ljudski dok sam ih podesio tako da se dugme vraca samo i da se cuje ono "cak" prilikom sitskanja... Vidi se na slici kakav je limcic... Bez potrebe sam se zezao 2 sata sa prekidacem jer je problem bio u motorcetu. Unutra ima dosta neke masti koja je uzrokovala da ono kao vitlo unutra zacepi. Malo je pipavo skinuti motorce zbog nepristupacnosti srafova (jedan nisam uspeo da vratim). Malo sam razdrmao onu sipku, provrteo par puta i proradilo je. Nekome ce garant koristiti, najteze je posle sve sklopiti...
prekidac

j.... limcic

motorce

prekidac

j.... limcic

motorce