Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Re: Chat (free talk)
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Toliko dugo u komi.. Boga pitaj šta će od njega ispasti na kraju
- error974
- Poruka: 200
- Član foruma od: utorak, 13. maj 2014. u 13:10h
Ako iko moze da se oporavi i izbori, onda je to on. Vreme ce pokazati, ali da je na..bo samo tako, jeste.
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Sigurno ima najbolju moguću medicinsku negu i lečenje, ali neke stvari su neumitne bio pacijent prosjak ili Bil Gejts. Što je koma duža, to su veća (nepovratna) oštećenja. Gubitak funkcije govora, kretanja, nekog uda, sećanja, kognitivnih funkcija... Boga pitaj na šta će taj čovek da liči kad se "oporavi" 
Da je u pitanju neki siromašak, verovatno bi doktori i porodica rekli (grešna mi duša) "bolje da je umro"

Da je u pitanju neki siromašak, verovatno bi doktori i porodica rekli (grešna mi duša) "bolje da je umro"
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
da ne stavljam ovo u temu o akumulatorima
jel zna neko gde da kupim neku finu novu bateriju za laptop Dell Inspirion 1525?

jel zna neko gde da kupim neku finu novu bateriju za laptop Dell Inspirion 1525?
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Nisam siguran gde ima (mnogi se hvale da rade Dell, a u stvari ga rade povremeno), ali u svakom slučaju ti preporučujem original... Triax i slični "kinezi" su se loše pokazali sa Dell notebook-ovima.
Vidi sa KimTec-om ili Ewe Comp-om, oni bi trebalo da rade Dell na veliko, možda mogu da te upute na nekog od svojih distributera.
Vidi sa KimTec-om ili Ewe Comp-om, oni bi trebalo da rade Dell na veliko, možda mogu da te upute na nekog od svojih distributera.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- milan_gt
zahvaljujem, nadjoh ovu original, dace je povoljnije, jel ima sanse da se provali da je apsolutno nova, npr da se vidi dal du kontakti 'prislanjani' 
https://www.kupujemprodajem.com/Dell-In ... -oglas.htm

https://www.kupujemprodajem.com/Dell-In ... -oglas.htm
- Daniel
- Poruka: 6091
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
ukljucis u comp otvoris ako se ne varam everest ili tako neki program i proveris stanje baterije
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- BojanM
- BOFH
Teško, pošto su kontakti lepo zavučeni... ne mogu da se setim napamet, trebalo bi da 1525 ima "pametnu" bateriju, tj. da kad uđeš u "BIOS" možeš da vidiš koliko je ciklusa punjenja i pražnjenja prošla.
pozdrav, Bojan

- milan_gt
kaze da je nova u kutiji, sa racunom i garancijom..
- Pančevac
Koja je fora,nije mi jasno? Zovu kao ''Dobili ste vaucer za Soko Banju''ili ''Dobijate na poklon nekakav prekrivac'' I sta ti ja znam kakve vec fore imaju...
Zovu svaka 2-3-4 dana,vise ni ne slusam sta nude.Dosadise vise! Pozivi iz PA,BG,NS... O cemu se radi?! :wtf:Kakva je to navlaka?
Zovu svaka 2-3-4 dana,vise ni ne slusam sta nude.Dosadise vise! Pozivi iz PA,BG,NS... O cemu se radi?! :wtf:Kakva je to navlaka?
- BojanM
- BOFH
Dok ne počnu da smaraju na mobilne, izuzetno mi je drago što u ovoj gajbi nemam fiksni telefon.
pozdrav, Bojan

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ma idioti, da mi je saznati broj telefona vlasnika tih agencija, marketniških kuća i sl. pa zvao bi ih svaki dan po 10 puta, dan noć.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Pa ova:Pančevac piše:Kakva je to navlaka?
Prekrivač, iliti navlakaPančevac piše: ''Dobijate na poklon nekakav prekrivac''

- Pančevac
Meni vise lici-zvuči,asocira reč NAVLAKA na:totti piše:Prekrivač, iliti navlaka
Spoiler
Show

- totti
- Pančevac
- Apolon
- Poruka: 320
- Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h
Vidi se da su poceli g. odmori, slabo se chatuje ovih dana !!! 

- milan_gt
jok, svi su u malinama 

- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Svaka cast momcima,ispunili poslednju želju jednog fordaša
http://www.northantstelegraph.co.uk/new ... M.facebook
https://www.facebook.com/pages/Ford-Cos ... 3957337163

http://www.northantstelegraph.co.uk/new ... M.facebook
https://www.facebook.com/pages/Ford-Cos ... 3957337163
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- BojanM
- BOFH
Nešto sam večeras na tri ćoška, a sve na temu jednakih aršina u ovoj našoj državici i kojekakvog levaćenja, pa reko' da podelim sa još nekim... fer upozorenje, možda ne koristi nikome - sem meni, da se malo izduvam

Elem, posle par lošijih iskustava sa gubljenjem (čitaj: krađom) pošiljki iz inostranstva - što naručenih stvari, što suvenira i poklona - i, posledično, par godina pauze u direktnom naručivanju stvari "od preko", osmelio sam se da malo eksperimentišem. Za divno čudo, od dva očekivana paketa oba su stigla... Čak se i varijanta "kako ti se zalomi" više-manje zalomila u moju korist... ali i dalje ne mogu da poverujem koliko su različito tretirane te dve pošiljke.
Jedna je poslata iz Evrope, pošiljalac je firma, uredno priložena faktura, vrednost pošiljke sa transportom cirka 100€, kada bi se gledala cena bez popusta izašlo bi i zdravo više - dakle, po svemu što može da se pročita po netu, paket će garant da bude ocarinjen. U paketu je bio neki elektronski uređaj, tim pre očekujem da će da me rebnu.
Paket se kiselio u BGD pošti jedno nedelju dana, na kraju naplatili samo carinski pregled (~100 RSD ili tako nešto).
Druga je poslata iz Azije (nije Kina), pošiljalac fizičko lice, nema fakture, vrednost pošiljke (i realna i naznačena) cirka 10$, napisano da je u pitanju poklon... znači, po svim mogućim pravilima i iskustvima - ako izuzmemo činjenicu da su se poštari/carinici "opametili" i da zbog Kineza koji napišu "poklon" i potcene vrednost robe, carine na osnovu vrednosti koju nađu gde nađu - ovo bi moralo da bude potpuno oslobođeno svih carinskih troškova. U paketu je takođe bila neka elektronika: parčići žice, na kraju istih malo LE diodica, i nešto plastičnog pribora uz te zezalice.
I ovaj paket je proveo u niškoj carini-pri-pošti jedno 4 radna dana, da bi na kraju su kao osnovu za carinjenje uzeli naznačenu vrednost pošiljke (10 USD) i na to rebnuli samo PDV (~170 RSD). NISU naplatili nikakvu carinsku tarifu (
opšta stopa je 10%), NISU naznačili neke dodatne takse (carinski pregled i slično) niti bilo šta dalje... a poštar je naplatio na vratima 314 dinara.
Zašto? Pojma nemam, paket su primili (i platili) moji ukućani, na omotu ništa ne piše, a nisam imao prilike da ga pitam šta je imao iz matematike.
Kao šlag na tortu, taj azijski paket je bio upakovan "za medalju" a jedno parče plastike je ipak elegantno slomljeno... vrlo je mala verovatnoća da se to desilo u transportu, pa pretpostavljam da je tome kumovalo "nežno" rukovanje prilikom pregleda paketa.
Nije mi nešto bitna ta plastika u celoj priči... a ne bunim se ni zbog 300 dinara (na drugoj strani sam prošao ekstra
). Radi se samo o principu... Posle bezmalo 15 godina sporadičnog naručivanja stvari od preko, jedino što mogu da zaključim iz ovog najnovijeg iskustva je da još uvek ne postoje nikakva pravila, nego je u pitanju kompletna lutrija... Nadaj se najboljem, budi spreman na najgore, u proseku ćeš da zapadneš negde između ta dva ekstrema. Možda. 

Elem, posle par lošijih iskustava sa gubljenjem (čitaj: krađom) pošiljki iz inostranstva - što naručenih stvari, što suvenira i poklona - i, posledično, par godina pauze u direktnom naručivanju stvari "od preko", osmelio sam se da malo eksperimentišem. Za divno čudo, od dva očekivana paketa oba su stigla... Čak se i varijanta "kako ti se zalomi" više-manje zalomila u moju korist... ali i dalje ne mogu da poverujem koliko su različito tretirane te dve pošiljke.
Jedna je poslata iz Evrope, pošiljalac je firma, uredno priložena faktura, vrednost pošiljke sa transportom cirka 100€, kada bi se gledala cena bez popusta izašlo bi i zdravo više - dakle, po svemu što može da se pročita po netu, paket će garant da bude ocarinjen. U paketu je bio neki elektronski uređaj, tim pre očekujem da će da me rebnu.

Paket se kiselio u BGD pošti jedno nedelju dana, na kraju naplatili samo carinski pregled (~100 RSD ili tako nešto).

Druga je poslata iz Azije (nije Kina), pošiljalac fizičko lice, nema fakture, vrednost pošiljke (i realna i naznačena) cirka 10$, napisano da je u pitanju poklon... znači, po svim mogućim pravilima i iskustvima - ako izuzmemo činjenicu da su se poštari/carinici "opametili" i da zbog Kineza koji napišu "poklon" i potcene vrednost robe, carine na osnovu vrednosti koju nađu gde nađu - ovo bi moralo da bude potpuno oslobođeno svih carinskih troškova. U paketu je takođe bila neka elektronika: parčići žice, na kraju istih malo LE diodica, i nešto plastičnog pribora uz te zezalice.
I ovaj paket je proveo u niškoj carini-pri-pošti jedno 4 radna dana, da bi na kraju su kao osnovu za carinjenje uzeli naznačenu vrednost pošiljke (10 USD) i na to rebnuli samo PDV (~170 RSD). NISU naplatili nikakvu carinsku tarifu (

Kao šlag na tortu, taj azijski paket je bio upakovan "za medalju" a jedno parče plastike je ipak elegantno slomljeno... vrlo je mala verovatnoća da se to desilo u transportu, pa pretpostavljam da je tome kumovalo "nežno" rukovanje prilikom pregleda paketa.

Nije mi nešto bitna ta plastika u celoj priči... a ne bunim se ni zbog 300 dinara (na drugoj strani sam prošao ekstra

pozdrav, Bojan

- totti
A gde to kod nas postoje pravila? Počev od toga da u svakoj opštini u Beogradu različito tumače kako se pravilno popunjava kupoprodajni ugovor za automobil kad se prodaje preko ovlašćenja...

- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:

Kad sam kupio auto u žitoradju poništili su ugovore jer podatke prodavca sam ja napisao na ugovor,tako da bilo isti rukopis na celom ugovoru,a to što je prodavac stajao pored mene i tad je potpisao nema veze.

http://www.polovniautomobili.com/reppa
- BojanM
- BOFH
Doživeo sam i ja da me šalju u knjižaru, sa kojom su u talu, da kupim obrazac i popunim ga "svojeručno ili pisaćom mašinom" (kraj citata)... očigledno PDF formular koji možeš da popuniš na računaru nije u skladu sa "Zakonom" (pri čemu "Zakon" stoji sa druge strane šaltera).
pozdrav, Bojan

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Na to sve mogu reći da većina radnika po tim državnim službama su slični kao oni iz Državnog posla. Čvarkovi, Torbice i Boškići.
I ja sam skoro kopirao diplomu iz srednje škole, pošto treba da bude ovjerena, morao sam u gradsku kuću na ovjeru.
Kopiranje dva primjerka A3 formata u kopirnici su bila 24 din! DVADESET ČETIRI DINARA DVA A3. Znači potrošili su dva papira, malo tonera i struje. Ne kažem da je mnogo, čak je malo, očekivao sam bar 100 din.
To samo pišem zbog daljeg izlaganja.
Ovjera u gradskoj kući, 910 din kada se sve sabere. 760 din taksa državi, 60 din taksa gradu, provizija pri plaćanju 90 din.
Službenik u gradskoj kući je udario dva velika pečata (jedan po kopiji), ispisao olovkom neke brojeve i to je to...
Ispade skuplje ono malo malo mastila iz pečata i olovke nego sve ono u kopirnici.
OK treba odnekuda naći novac za plate zaposlenih, ali kolika je gužva po tim šalterima, da je cjena 200-300 din za ovjeru imali bi više nego dovoljno za plate.
To je ona varijanta, znamo da im to treba i da to moraju, pa ajde onda deri i guli kožu s leđa!
Kakvi su paraziti po tim gradskim i državnim administracijama, ne mislim na radnike, ne znam kako bih se izrazio i to nazvao ali onaj ko je određivao te cjene sigurno nema grama mozga i smisla za formiranje cjena...
I ja sam skoro kopirao diplomu iz srednje škole, pošto treba da bude ovjerena, morao sam u gradsku kuću na ovjeru.
Kopiranje dva primjerka A3 formata u kopirnici su bila 24 din! DVADESET ČETIRI DINARA DVA A3. Znači potrošili su dva papira, malo tonera i struje. Ne kažem da je mnogo, čak je malo, očekivao sam bar 100 din.

Ovjera u gradskoj kući, 910 din kada se sve sabere. 760 din taksa državi, 60 din taksa gradu, provizija pri plaćanju 90 din.
Službenik u gradskoj kući je udario dva velika pečata (jedan po kopiji), ispisao olovkom neke brojeve i to je to...
Ispade skuplje ono malo malo mastila iz pečata i olovke nego sve ono u kopirnici.
OK treba odnekuda naći novac za plate zaposlenih, ali kolika je gužva po tim šalterima, da je cjena 200-300 din za ovjeru imali bi više nego dovoljno za plate.
To je ona varijanta, znamo da im to treba i da to moraju, pa ajde onda deri i guli kožu s leđa!
Kakvi su paraziti po tim gradskim i državnim administracijama, ne mislim na radnike, ne znam kako bih se izrazio i to nazvao ali onaj ko je određivao te cjene sigurno nema grama mozga i smisla za formiranje cjena...
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni