Video clipovi
- dule0911
-
- Poruka: 13652
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Video clipovi
Meni je ovaj redizajn uzas, pre redizajna nije bio lepotan ali nije bio ni ovako neskladan. Lici mi na onaj Captur, koji mi je isto uzasno ruzan.
Ne volim kada stave na auto toliko detalja, boja, oblika... Kao da vade dizajn sa time jer je auto u osnovi ruzan.
Mislim izgleda svakako agresivnije, ali to u mojim ocima nije lepse. Ista prica vazi i za ostale
Vremena na ringu su inace izuzetno relativna i zavise od mnogo stvari. Najrealnije bi bilo dva auta da krenu u razmaku od par minuta jedan za drugim i da se tako izmeri vreme, imace slicne uslove, temperaturu, itd. Tako da Seatovo vreme ne treba da cudi (nemam razloga da im ne verujem), prosto, i ako je brzi Megane, imao je losije uslove nego kad je Seat merio vreme.
Obrni okreni sve je to bulja. U nedelju je prosao pored mene crni mk5 r32 (ako neko zna da se pojavljuje kod intera, please tell da dodjem), serem im se na napredak sa turbo benzincima. Stao sam, iskljucio se od ostatka i samo slusao kad ga je lik razvuko, milina. Moze da bude 5x sporiji, tezi, hebe mi se, i dalje mi je favorit.
Ne volim kada stave na auto toliko detalja, boja, oblika... Kao da vade dizajn sa time jer je auto u osnovi ruzan.
Mislim izgleda svakako agresivnije, ali to u mojim ocima nije lepse. Ista prica vazi i za ostale
Vremena na ringu su inace izuzetno relativna i zavise od mnogo stvari. Najrealnije bi bilo dva auta da krenu u razmaku od par minuta jedan za drugim i da se tako izmeri vreme, imace slicne uslove, temperaturu, itd. Tako da Seatovo vreme ne treba da cudi (nemam razloga da im ne verujem), prosto, i ako je brzi Megane, imao je losije uslove nego kad je Seat merio vreme.
Obrni okreni sve je to bulja. U nedelju je prosao pored mene crni mk5 r32 (ako neko zna da se pojavljuje kod intera, please tell da dodjem), serem im se na napredak sa turbo benzincima. Stao sam, iskljucio se od ostatka i samo slusao kad ga je lik razvuko, milina. Moze da bude 5x sporiji, tezi, hebe mi se, i dalje mi je favorit.
Fiesta!!
- popovicvl
- Poruka: 5681
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Lepo je cuti V6 motor, ali ne ohrabruje me nakovanj od 300 kg pod haubom, ne bas nesto puno OM, 2 t sasije. Mislim ide to, ali to nije sportski auto, to je taman tako, zajebancija.
Po meni je Focus Mk2 ST izuzetno odmeren auto, porodicni auto, udoban, kompletan po pitanju opreme, lepo zvuci, snazan...hebe samo registracija
Po meni je Focus Mk2 ST izuzetno odmeren auto, porodicni auto, udoban, kompletan po pitanju opreme, lepo zvuci, snazan...hebe samo registracija

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ljuti hec treba da ima 2.0T motor i prednju vucu a da u krivini podize zadnji tocak 

- dule0911
-
Pa ja ih nesto i ne volim. Ali taj VR6 motor mi je bas odlican, bar sto se tice automobila za obicne smrtnike. To sto je tezak i spor nije bre bitno, ali necu da smarampopovicvl piše:Lepo je cuti V6 motor

Stari ST je jedan od retkih koji se dobro cuje u toj klasi, vadi ga cilindar viska. Novi ST sam vozio, doduse kao predprodukcijski pa ne znam da li je ostao isti auspuh do serijske verzije, ali iako dobar zvuk, nema sta da trazi pored starog STa ili N7A. Unutra ga vadi onaj rezonator, jer spolja se ne cuje nista posebno (mada ga ortak nije razvlacio dok sam slusao spolja, ali na niskim obrtajima je bulja).
A cini mi se da su svi aktuelni hatchevi u slicnom fazonu sto se zvuka tice. Nije lose, ali bilo je mnogo boljih.
Fiesta!!
- popovicvl
- Poruka: 5681
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ne moze se puno ocekivati od 4 cilindra, ali neparan broj uvek daje interesantniji zvuk, narocito 5 komada u nizu.
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- knez
- Poruka: 234
- Član foruma od: subota, 4. apr. 2009. u 19:03h
The 105-hp version of the 1.8L develops maximum power at 5,500 rpm and 113 ft.-lbs. (153 Nm) of peak torque at 4,000 rpm. It exceeds 90% of that torque peak from 1,800 rpm to 5,300 rpm and sustains 85% of peak torque from 1,150 rpm to 5,700 rpm.
- dule0911
-
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Nije glupost.totti piše:Kakva je ovo glupost?

Stariji kamion pa stariji mjenjač. Ovi noviji imaju mali prekidač na samoj ručici mjenjača za polovljenje brzina ili je šamarljka.
A ovaj stariji je drugačiji.
1. HI ili LOW, tj. sporohodni režim ili normalan.
2. Polovljenje brzine.
3. Ručica mjenjača kao kod normalnog mjenjača.
Nisam našao šemu za ovaj sa 3 ručke, ali evo za fullera je slično.

Razlikuje se što na fuleru izmjenjaš brzine kao na autu do petog stepena, poslje pete prbaciš ručicu na mjenjaču, i onda ideš šesta na mjestu prve, sedma na mjestu druge i tako do 10.
Na onom sa tri nema te ručice kao na fulleru, nego ide 1, pa 1.5, polovljenje vršiš jednom od onih močuga, pa 2, 2.5 itd.

Tako da realno mjenjač ima samo 3 ili 4 stepena, ali redukcijama ispadne da ima 12 ili 16 brzina.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Ne znam koliko onda treba da bude star ovaj kamion,ako uzmemo u obzir da mali prekidac na menjacu postoji 30 godina,a mozda I duze.Iosis piše:Nije glupost.totti piše:Kakva je ovo glupost?
Stariji kamion pa stariji mjenjač. Ovi noviji imaju mali prekidač na samoj ručici mjenjača ...

MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21601
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
prepravio je rucicu,ovaj kamion fabricki ima normalan menjac
Poslato sa francusko kineskog krša koristeći Tapatalk.
Poslato sa francusko kineskog krša koristeći Tapatalk.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- sasa_f1
- Poruka: 9994
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
[youtube][/youtube]
- zokkii
- Poruka: 296
- Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h
- sasa_f1
Sta znaci kavez mi nekako najbolje prikazuje ovaj udar na 08:30...
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- zokkii
Glupi ameri i njihovi kamioni. Pa dok nauči da šalta ima da doktorira ako se ne povredi u međuvremenu.Iosis piše:Nije glupost.totti piše:Kakva je ovo glupost?
Stariji kamion pa stariji mjenjač. Ovi noviji imaju mali prekidač na samoj ručici mjenjača za polovljenje brzina ili je šamarljka.
A ovaj stariji je drugačiji.
1. HI ili LOW, tj. sporohodni režim ili normalan.
2. Polovljenje brzine.
3. Ručica mjenjača kao kod normalnog mjenjača.
Nisam našao šemu za ovaj sa 3 ručke, ali evo za fullera je slično.
Razlikuje se što na fuleru izmjenjaš brzine kao na autu do petog stepena, poslje pete prbaciš ručicu na mjenjaču, i onda ideš šesta na mjestu prve, sedma na mjestu druge i tako do 10.
Na onom sa tri nema te ručice kao na fulleru, nego ide 1, pa 1.5, polovljenje vršiš jednom od onih močuga, pa 2, 2.5 itd.![]()
Tako da realno mjenjač ima samo 3 ili 4 stepena, ali redukcijama ispadne da ima 12 ili 16 brzina.
iosis , lepo objašnjeno.
Kod Fullera (isto krš menjač) uglavnom polovinke (split) su u tzv brzim brzinama (high range) (12 brzina).ZF imao zgodno šamaranje između sporih i brzih (low range i high range) i sve polovinke (split) (16 brzina). Oba slučaja četvorobrzinci sa predmenjačem (split) i planetarcem pozadi.
Švedi su terali Scania 10 brzina i posle svi na 12 brzina (Volvo i ranije). Osnova trobrzinac i isto kao ZF.
Sada kamioni imaju uglavnom polu i potpuno automatizovane menjače tako da sve radi sam.
- Daniel
- Poruka: 6092
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- dule0911
-
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Venecija - Beograd (DISCO (gistro))
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
zokkii piše: iosis , lepo objašnjeno.
Kod Fullera (isto krš menjač) uglavnom polovinke (split) su u tzv brzim brzinama (high range) (12 brzina).ZF imao zgodno šamaranje između sporih i brzih (low range i high range) i sve polovinke (split) (16 brzina). Oba slučaja četvorobrzinci sa predmenjačem (split) i planetarcem pozadi.
Švedi su terali Scania 10 brzina i posle svi na 12 brzina (Volvo i ranije). Osnova trobrzinac i isto kao ZF.
Sada kamioni imaju uglavnom polu i potpuno automatizovane menjače tako da sve radi sam.
Mada je meni šamarljka nekako komplikovana, treba to šamarat.

Ovako škljoc i prebaciš iz LO u HI.

A ovo sam gledao 5 puta i ismijao se ko budala!

[youtube][/youtube]
Poslednja izmena: BojanM, na dan sreda, 25. jun 2014. u 21:53h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Skini "s" iz https:// kad postavljaš YT linkove :)
Razlog: Skini "s" iz https:// kad postavljaš YT linkove :)
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- slowmotion
- Ljubazni komsija
- Poruka: 823
- Član foruma od: subota, 9. maj 2009. u 21:22h
Možda ovaj klip treba da se postavi u Zanimljive Fordove. Vozilo mi se dopalo više nego što sam očekivao.
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
"Don't find fault, find a remedy" - Henry Ford

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
A vidiš, ja bih delete-ovao taj dupli plamopljuc, pa onda da pričamo 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- sasa_f1
Zelim ovaj auto ovako u patosu i beloj boji.
"Bacaca plamenova" bez...

"Bacaca plamenova" bez...
- zokkii
Tri tinejdžera iz Sijetla drznuli su se da pokušaju da ukradu automobil jednoj baki, ali nisu računali na ono što ih je u kolima zateklo.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Apolon
- Poruka: 320
- Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h
Malo da pohvalim grupu Ratkovcana, mladih momaka uglavnom koji su pre dve godine osnovali ribolovacki klub i resili da srede jedan zapusteni ciglanski kop poznat kao ''Bager''. Posumili su i ocistili dobar deo obale i poribnjavaju ga konstantno.https://www.facebook.com/bager2012
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]