Poruka
od zokkii » ponedeljak, 16. jun 2014. u 22:26h
Radi se o jednom privatniku, koji je povodom radne nezgode uputio
ispunjen formular svom osiguravajucem zavodu za preuzimanje nastalih troskova lecenja.
Sve ovo se dogodilo u Svajcarskoj gde se ovaj dogadjaj mogao procitati u Zuricher Cosmos-u. U tom formularu osteceni je, na pitanje nacina dogadjanja te nezgode, naveo da je NEPLANIRANO odreagovao u jednom trenutku. Takav statement je za SUVI (Svajcarski osiguravajuci zavod za privatnike) bio dosta neprecizan, tako da su sluzbenici iz osiguranja zamolili privatnika, da im to malo detaljnije objasni zbog visine racuna za lecenje i jer je neophodno za daljne razmatranje molbe.
• Privatnik odgovara na tu molbu sledece:
Cenjene Dame i Gospodo,
U odgovoru na vasu molbu za dobijanje dodatnih informacija mogu vam reci sledece:
Kod pitanja 3 u formularu naveo sam neplanirano reagovanje kao uzrok nesrece.
Zamolili ste me da vam to pojasnim, sto ovim putem zelim uciniti.Kao sto vec znate, po zanimanju sam krovopokrivac. Tog kobnog dana nalazio sam se sam na krovu jedne sestospratnice.
Kada sam zavrsio sa svojim poslom imao sam 250kg crepova viska na krovu, koje je trebalo spustiti na zemlju. Posto nisam nameravao da ih u bezbroj puta nosim stepenicama, odlucio sam da ih stavim u veliku kantu. (Kanta koja inace sluzi za dizanje ili spustanje tereta sa visine.)
Sisao sam na zemlju i vukao sam konopac zavezan za kantu preko cekrka sve dok nisam digao kantu, na visinu na koja mi je trebala.Konopac sam naknadno cvorom vezao i time sam stabilizovao kantu na visini sestog sprata.
Nakon toga sam otisao na krov i natovario kantu da bi posle toga sisao dole. Na tlu sam odvezao konopac u nameri da kantu (koju sam natovario sa 250 kg crepa)kontrolisano spustim na zemlju..
Ako procitate pitanje broj 11 iz prethodnog formulara, ustanovicete cete da sam u to vreme tezio nekih 75 kg …
Veoma iznenadjen zbog gubljenja tla pod nogama, izgubio sam "duhovnu prisebnost" i zaboravio u svoj toj frci da ispustim konopac iz ruku. Mogu reci da u tom trenutku nisam bio pri sebi . . .
Mislim da ovde ne trebam da navodim, da sam velikom brzinom posao na gore…
Od prilike u visini 3. sprata sreo sam se sa kantom.Taj susret objasnjava frakturu lobanje i lom kljucne kosti. . ...
Neznatno sporije nastavio sam putanju ka vrhu i tek sam se zaustavio kad su mi vrhovi prstiju upali u cekrk koji je oznacavao najvisu tacku.
Bol koji ne mogu opisati je uzrokovan lomljenjem 3 prsta i dva nokta ...
Mimo svih bolova, ovaj put ne gubim svoju prisebnost i odrzavam se na konopcu koji ni za zivu glavu ne smem da ispustim iz ruku…
Medjutim, kanta, koja je u medjuvremenu stigla na cilj, svom svojom snagom i tezinom udara o zemlju i lomi i izbija svoje dno. Time dolazi do praznjenja iste…
Kao sto rekoh u proslom formularu kod tacke 11, tezio sam 75kg i samim tim sam, ovaj put, bio znatno tezi od prazne kante u tom trenutku.
Kao sto vec mozete zamisliti, poceo je veoma brz silazak ...
U visini 3. sprata sam ponovo sreo kantu ovaj put dolazeci odozgo.
Susret s kantom kao posledice nosi sledece:
Slomljeni zglobovi na obe noge, lom levog kolena i ogrebotine po nogama i rukama.
Ovaj put, znatno sporije, nastavio sam putanju ka zemlji, gde sam pri
prizemljenju na polomljene crepove slomio 3 prsljena, uz bol
koji vise nisam ni registrovao ... .
Dok sam tako lezao dole, sav izlomljen na polomljenim crepovima i posmatrao kantu koja je bez dna visila na visini sestog sprata, ponovo sam ostao bez svoje "duhovne prisutnosti" i pustio sam konopac…
Ovaj put je kanta bez ikakvog zastoja krenula ka meni i izbila mi 3 zuba i slomila nos.. .
Veoma mi je zao zbog svega ovoga i nadam se da sam vam ovim opisom olaksao buduce razmatranje.
U slucaju da vam nedostaju precizniji detalji, stojim vam na raspolaganju ....
- Halo, jel’ policija?
- Da, kako vam možemo pomoci?”
- Prijavio bih susjeda Marka, sakriva marihuanu u šupi!
- Poslacemo patrolu.
Sutradan policija dolazi kod Marka, pretresu cijelu šupu s drvima, rascijepaju drva ne bi li našli marihuanu, ali ništa od toga.
Navece zvoni telefon kod Marka:
- Zdravo Marko, jel’ bila policija?
- Jesu, jesu, bili su i nacijepali drva!
- E sad je red na tebe da me prijaviš, treba da mi se prekopa vrt…
Mujo:
"Halo, da li je to prodavnica obuce?
Kupio sam kod vas neke cipela, pa..."
sa druge strane:
"...dobili ste pogrešan broj..."
Mujo: "Ma, broj je u redu, nego bih boju promjenio!!"
Pita uciteljica Pericu:"Sta je najteze na svetu?" Perica odgovara:"Tatin qrac. Juce ga je mama drzala u ruci i kaze:-Ovo ni bog ne moze da digne!"
Avion na putu iz Tivta za Beograd.
Stjuardesa saopštava putnicima kako je
vrijeme lijepo i suncano, kako lete na visini
od 8000 metara itd. Kad je završila,
zaboravila je da iskljuci interfon.
Krenula ona tako da dijeli sokove
putnicima, kad se preko zvucnika cuje
razgovor pilota i kopilota:
- Uh, sad da popijem kafu, da poj*bem
stjuardesu i taman dok završim, doci ce
vrijeme da sletimo.
Iznenadena i pocrvenjela stjuardesa potrca
da iskljuci interfon, kad jedan Crnogorac
zapetlja joj nogu i rece:
- Ðe ceš kurvetino, de si potrcala? Pusti
co'eka bar kafu da popije!
Mujo je redovno dolazio u kafanu i narucivao tri rakije i tako svaki
dan. Konobar ga posle nekog vremena upita zašto odjednom narucuje tri rakije, a ne jednu po jednu?
- Imam dva brata koja žive u inostranstvu, pa smo se dogovorili da tako svakodnevno nazdravimo jedan za drugog.
Mujo je nastavio da dolazi i redovno narucuje isto, sve dok jednog dana nije došao i zatražio dve rakije.
Konobar se malo zbunio i nesigurno upita:
- Da li je sve u redu? Zašto dve rakije, zašto nisu tri kao i uvek?
A Mujo tihim i mirnim glasom rece:
- Ma, sve je u redu. Ja sam ostavio pice....