Imam problem što se tiče ABS-a. Lampica ABS-a se često pali u zadnje vrijeme. Ono što sam zaključio jeste da se češće pali ukoliko je auto pod opterećenjem, ukoliko su u autu 3-4 osobe, mada se dešava da i kada sam se vozim da se upali lampica, i tada osjetim da mi kočnica ne ide fino, već kao da propada ili grubo sjecka.
Vozio sam ga na dijagnostiku, i iz radione mi kažu da su u pitanju ABS senzori na prednjem lijevom i zadnjem desnom točku. To što su rekli, ok je, moguće je. Ali to što mi je "zasmrdilo" u cijeloj toj priči jeste da je cijena popravke 800 KM (~400€). Ne znam da li je ovo realna cifra za ovaj problem, pa zato pišem da vidim sa vama da li hoće da me opelješe

I kopao sam po internetu, što se tiče ovog problema da je moguće da je neka jednostavna stvar u pitanju, gdje nije potrebno da se kupuju novi senzori, npr. da ode kontakt, da ga treba samo prespojiti ponovo i sl. pa me zanima, da li bih to sam mogao provjeriti, eventualno popraviti? Ili je bolje da ne čačkam ništa sam?
Pozdrav