Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

skripi u prednjem desnom delu fokus

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
Odgovori
kuzman1
Poruka: 8
Član foruma od: ponedeljak, 19. nov. 2012. u 12:40h

skripi u prednjem desnom delu fokus

Poruka od kuzman1 » petak, 23. maj 2014. u 15:01h

Pozdrav

Problem se pojavio pre dva dana,prvo je pocelo kad namotavam da se cuje neko skripanje a sad i na pravcu ,kad zaljuljam tu desnu stranu bas se cuje kao da guma skripi na levoj strani nista,ako neko zna o cemu se radi bio bih mu veoma zahvalan :D
Ford Focus 1.8TDDI,55kw 75ks

dusan80
Poruka: 293
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h

Re: skripi u prednjem desnom delu fokus

Poruka od dusan80 » petak, 23. maj 2014. u 17:23h

Stabilizator najvjerovatnije. iste simptome sam i ja imao.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!

shakalkv
Poruka: 878
Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h

Poruka od shakalkv » petak, 23. maj 2014. u 17:45h

Ako je on nije skup 1000 dinara nov.

pancerFF
Poruka: 1080
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » petak, 23. maj 2014. u 20:44h

Jel ima tih stabilizatora na zadnjem trapu? Danas kad sam se vracao kuci, pri penjanju na ivicnjak u zadnjem desnom delu culo se neko zavijanje metala, kao kad ceses metal od metal. Cale gleda u mene, pita sta je ovo :doh: Podseca me zvuk kao kad mi je riknuo prednji desni stabilizator.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

shakalkv
Poruka: 878
Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h

Poruka od shakalkv » nedelja, 25. maj 2014. u 10:02h

Gledao sam na youtube, imaju i zadnji stabilizatori, manji su nego prednji. Kao neki klin sa 3 prstena gume. ja takodje sumnjam na prednji desni stabilizitor, kada vozim po losem putu ili po onom putu od kocki cuje se da lupka nesto, na lezecem nista, trotoar nista... Vidim da je neko pominjao ljuljanje auta i dijagnostikovanje losih stabilizatora. Ako moze malo pojasnjenje postupka?

pancerFF
Poruka: 1080
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » nedelja, 25. maj 2014. u 20:38h

Pa zaljujas auto, gore-dole, u stranu. Juce sam isao za Sabac, los put strasno. Ne cuje se nista na vecim rupama i neravninama, sve ok, a onda se na nekim manjim rupicama narocito u krivinama zacuje taj tup zvuk metala . Danas ga ljuljao u garazi, nista se ne cuje. Sumnjao sam na amortizer, ali ne vidim da curi, i auto se brzo umiri posle ljujanja. Inace, auto je miran na vecim brzinama, ne vuce u stranu. Trap nije diran od kada je kupljen auto, od tada je presao 45 hiljada, verovatno da ima lufta, ali ne verujem da lupa zbog toga. Za koji dan ide na mali servis, pa cemo da vidimo.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

winstonwolf
Poruka: 104
Član foruma od: četvrtak, 19. jul 2012. u 15:27h

Poruka od winstonwolf » ponedeljak, 7. jul 2014. u 13:32h

Da se nadovežem na temu, pošto imam sličan problem, samo na lijevoj strani. Dakle, kad smotam pun lijevi i kad krenem da "odmotavam" negdje otprilike na sredini se čuje neki zvuk struganja, kao neka stara vrata sa još starijim baglamama koje nisu podmazane. Ovo se dešava kad se parkiram. Letva ne bi trebala biti, pošto je reparacija rađena prije godinu i po, ulja ima kao i prije, sve je isto kao i prije, samo taj zvuk... Dok ne uhvatim vremena da odem kod majstora, ima li neko neku ideju šta može biti? Zglob?
Ljuta mašina - Focus 1,8 Tdci, 85kw 2002.

Kennym
Poruka: 845
Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h

Poruka od Kennym » petak, 5. feb. 2016. u 13:42h

Sta može biti u pitanju, dešava mi se samo kad smotam u levo pri vožnji kad naidjem na rupu čuje se udarac u prednjem desnom točku a na ravnom i u desno ništa... Ni ležeći, ni trotoar, ni rupe na ravnom nigde ništa se ne čuje samo kad smotam u levo..... Sumnjam na stabilizator ali mi nelogično da je on i samo u tom položaju... Fokus mk1 je u pitanju.

Street light
Poruka: 12
Član foruma od: subota, 6. avg. 2016. u 21:52h

Poruka od Street light » utorak, 9. avg. 2016. u 16:47h

Posto imam slican problem nadam se da ce neko da mi pomogne. Ovako, kada smotam u levo skripi mi negde iznad tocka sa te strane dolazi zvuk. Kada stanem kod tocka i slusam nekako mi dolazi iz predela amortizera. Bio kod majstora i kaze da je sve u redu stabilizatori posto je na to sumnjao. proverio pomocu pajsera i mrdao tocak lufta nigde. Sumja na solju amortizera. A sad od kako sam bio kod njega cuje se i vise.
Sta vi mislite da li je to solja amortizera ili moze da bude jos nesto da znam da pogledam? Pitam jer vise ni majstorima ne mozes 100% da verujes.

edin1212
Poruka: 4
Član foruma od: četvrtak, 8. sep. 2016. u 14:13h

Poruka od edin1212 » sreda, 14. sep. 2016. u 20:12h

Pozdrav.
Možel mi ko pomoc imam problem sa ford fiesta 1,4 TDCI 2004 godište.
prilikom vožnje kad prebacim u manju brzinu čuje se škripanje dok ne dobije dovoljan broj obrtaja onda nestane škripa.
urađen veliki servis orginalni dijelovi ugrađeni, ali mi jedan majstor rekao da je u pitanju ležaj remenice pa me interesuje možel ko pomoc i jel imao sličnih problema.
hvala

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“