Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Poplave u Srbiji

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
macaneli
VIP
Poruka: 9913
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Re: Poplave u Srbiji

Poruka od macaneli » nedelja, 18. maj 2014. u 12:27h

nivo kod sm je pao 40cm,slike su od juce SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 18. maj 2014. u 14:59h

sve se pitam gde su vojni 'gvozdeni' camci pa se setih da su prodati Guli-Guli otpadu :D

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » nedelja, 18. maj 2014. u 15:33h

Dole prema Paracinu, uz autoput barem, dosta je njiva poplavljeno, na momente je voda na pola metra ispod puta, ili bar tako deluje iz kola... pada i jaka kisa od Pozarevca do Lapova, ponegde i grad. Videcu uskoro sta je sa delovima uz Timok.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » nedelja, 18. maj 2014. u 16:00h

milan_gt piše:sve se pitam gde su vojni 'gvozdeni' camci pa se setih da su prodati Guli-Guli otpadu :D
Bas tako. Imala je vojska i vise od onih 5 amfibija koje su otisle za Obrenovac, ali su visoki mislioci odlucili da to vojsci ne treba i verovatno su zavrsile na istom mestu...
Nego necemo o tome. ;)
Siguran sam da moje kolege daju svoj maksimum, cuo sam se sa pojedinima koji su angazovani sad vec preko 48 sati...
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » nedelja, 18. maj 2014. u 17:06h

Delila se vojna imovina i medjurepublikama, pa je neko uzeo vise tenkova, neko camaca, neko jahtu, neko hotel,...

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 18. maj 2014. u 21:34h

Danas sam ceo dan bio u blatu do kolena (al' bukvalno). Strasno koliko je kolubara odvalila zemlje iz svog korita, na nekim delovima je 10-20m zasla u njive i bukvalno ih otkinula u toj duzini, naravno uz dubinu od bar 10m... Da nema ono malo drveca i rastinja pored korita, bilo bi jos strasnije.
Ali prizori su katastrofa, okolina Lazarevca, Valjeva, sablasno... :(
Fiesta!!

Vladan

Poruka od Vladan » nedelja, 18. maj 2014. u 23:02h

Slike iz vazduha su stvarno jezive. Mogu misliti uzivo kako je.

Daniel
Poruka: 6086
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » nedelja, 18. maj 2014. u 23:02h

B92: Pogledajte šta je večeras potrebno! http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=849725

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

macaneli
VIP
Poruka: 9913
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » ponedeljak, 19. maj 2014. u 00:27h

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/466350 ... -Mitrovice

izgleda da je talas ipak krenuo od nazad tj preko Race,sad mi javise :/
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 19. maj 2014. u 07:57h

dule0911 piše: Da nema ono malo drveca i rastinja pored korita, bilo bi jos strasnije.
Zato su se neki pobrinuli da za svoju guzicu uklone drveće, rastinje, šiblje u priobalju, zemlju koja treba da upija vodu...
http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?f=24&t=3099
Slika

Vladan

Poruka od Vladan » ponedeljak, 19. maj 2014. u 09:39h

dzajko75
Poruka: 191
Član foruma od: nedelja, 5. jan. 2014. u 21:07h

Poruka od dzajko75 » ponedeljak, 19. maj 2014. u 18:26h

Ko god da dodje na vlast kod nas nista se nece promeniti drugari kod nas je to mnogo zamrseno i upleteno.Evo od danasnjeg dana pa u narednih pet godina pratite sta ce se uraditi povodom ovog problema sa poplavama.Nista se tu nece promeniti,niti ce se napraviti veci i kvalitetniji bedemi,niti ce se ukloniti te vikendice,niti ce se korita reka i kanali ocistiti i produbiti,podzidati itd itd.Nista od toga nece biti.Sto rece jedan moj kolega danas na poso,inace covek je bosanac,sve je to jos za vreme Tita napravljeno,znaci 30 i nesto godina nista nije uradjeno sto se tice ovog problema.
Gde je direktorka?
Direktorka je na rucku trenutno.
Kad sidje sa tu rucku neka mi se javi...

jelchica
Poruka: 615
Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h

Poruka od jelchica » ponedeljak, 19. maj 2014. u 19:20h

Kaže drugarica iz SM da su tamo prethodnih dana (doslovno) ljubili Titovu sliku

Iosis
VIP
Poruka: 8417
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 19. maj 2014. u 19:33h

I opet ne valja...

Nije bio najbolji, ali daleko, daleko, daleko bolji od ovih lopurda i muljatora koji samo sebe gledaju i svoju gu*icu!

Već sam možda pisao, ista stvar u Doboju, što je napravljeno '68. nije se moglo do sada održavati i renovirati nasip, taj nasip je i trasa magistralnog puta, tako da je za 40 godina slegao se za 3-4 metra od prvobitne visine.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dzajko75
Poruka: 191
Član foruma od: nedelja, 5. jan. 2014. u 21:07h

Poruka od dzajko75 » ponedeljak, 19. maj 2014. u 20:41h

pa ja o tome pricam nista se nije uradilo po tom pitanju u celoj bivsoj jugi.U mom seli postoji bedem koji brani Juznu Moravu da se izlije i lepo bila postavljena rampa da ne moze da se gazi po njemu.Al pametni seljaci skinuli rampu i sad napravili put po bedemu,a put koji je bio pored bedema preorali da prosire njive.I kad se desi nesto ovako kao sto je sad onda im kriva drzava,predsednik i ko zna sve ko.Nisam politicki opredeljen,Titovo vreme i ne pamtim al za tako nesto bi u Titovo vreme automatski bili proglaseni za neprijatelje i unistitelje drzavne imovine.Nego to je ono sedis na grani i seces je i kad padnes posle ti djavo kriv.
Gde je direktorka?
Direktorka je na rucku trenutno.
Kad sidje sa tu rucku neka mi se javi...

knez91

 
Poruka: 2312
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 19. maj 2014. u 22:55h

Prica mi ekonomista kako da zidam kucu :suicide:
Tako da ako niste iz priblizno neke struke vezane za brane, nasipe i slicno, nema smisla da komentarisete.
(losos je radio brane, i kada se uzima proracun njavise vode ide na 100godisnji maksimum, i dodaje se najaci zemljotres u tih 100goina, e ako se te dve stvari poklope nastaje katastrofa)
Kolicina kise koja je pala za 40a sati je jednaka je tromesecnom proseku (tako kazu)

Ovakve nepogode se ponavljaju jednom u 50,100,200 godina(mada ce sada biti sve cesce) , i za tave stvari se ne rade nasipi, tj neisplativo je graditi nasip od 6 metara na kolubari koja se preko leta (skorom) pa moze pregaziti.

Dok sa druge strane ne braniim one koji rade vikendice uz obalu, a to je zabranjeno.
Najgore je prosao narod, uglavnom siromasni, koji su jedva kraj sa krajem sastvaljali, i red je da im se pomogne, nebitno koliko.
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 19. maj 2014. u 23:42h

Problem je što se nasipi ne održavaju.
Ajde oni preko kojih nema saobraćaja manje propadaju.
Ali onakav kaka je u Doboju, preko kojeg ide sav saobraćaj Sarajevo - Bosanski Brod pa dalje za Hr i Evropu se spustio za bar 3 metra. Ja se sjećam da je bio viši, kao djete sam živio u naselju uz taj nasip, pa da se popneš na njega treba da se napatiš, a sada je toliko lako se popeti da ti ne treba neki napor, tek kad dođeš pred vrh.

Gradonačelnik i većina stručnjaka to ne zna i ne zanima ih, došlo su u ratu iz pi materine, ne krivim ih zbog toga, ali krivim ih jer su po gradskim/opštinskim organima sve samo stranački kadrovi, po struci konobari, ekonomisti, pravnici, novopečeni menadžeri itd. Ničija pozicija nema veze sa strukom, osim direktora bolnice.
Eto samo primjer, u Radio Doboju je direktor konobar, čovjek sa 3 godine škole je direktor. Čovjeka koji je obrazovan i dobar novinar su šutnuli, dali mu otkaz.

Nasipi se rade na 100 godišnju vodu, ima i ona hiljadugodišnja. Govorim o nasipu u Doboju jer sam bolje upućen ove po Srbiji. Da je taj nasip bio na staroj visini, izdržao bi, eventualno bi se moralo dodati par redova džakova s pjeskom ili uraditi privremeni nasip.
Takođe velika greška vlasti je što do zadnjeg momenta nije obavjestila stanovništvo o nadolazećoj vodi. Tek u posljednji čas je svirala sirena. Kao nisu znali da će biti toliki talas, nisu se nadali. Koji moj đoku imaš da se nadaš, to je stvar koja se može izračunati. Sjećaš se iz Hidro 2ke, da na osnovu padavina možeš izračunati koliko će vode da se slije, koliki će nivo da bude na određenu površinu/zapreminu. Jednostavno da je bio neko stručan da tako nešto uradi i kaže ljudi voda će biti tolika, spremite se, bježite i sl. Niko ništa nije poduzeo. Da se znalo, mogle su se stvari podići na više spratove, kod komšija, auta izvesti na sigurno, isprazniti trgovine. Da bar materijalna šteta bude manja.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

lukijano

 
Poruka: 769
Član foruma od: četvrtak, 17. jan. 2013. u 15:55h

Poruka od lukijano » utorak, 20. maj 2014. u 00:24h

dzajko75 piše:Ko god da dodje na vlast kod nas nista se nece promeniti drugari kod nas je to mnogo zamrseno i upleteno.Evo od danasnjeg dana pa u narednih pet godina pratite sta ce se uraditi povodom ovog problema sa poplavama.Nista se tu nece promeniti,niti ce se napraviti veci i kvalitetniji bedemi,niti ce se ukloniti te vikendice,niti ce se korita reka i kanali ocistiti i produbiti,podzidati itd itd.Nista od toga nece biti.Sto rece jedan moj kolega danas na poso,inace covek je bosanac,sve je to jos za vreme Tita napravljeno,znaci 30 i nesto godina nista nije uradjeno sto se tice ovog problema.
I ja mislim isto... Ono što znam sigurno je da će biti zloupotreba humanitarne pomoći SIGURNO...

Samo gledajte, kako će se pojedinci u narednom periodu obogatiti... Velja Ilić i ekipa, se drastično obogatio, nakon poslednjih poplava u Vojvodini, pre par godina... ono kad se izlio dunav kod Novog Sada i Tisa po Banatu...
Naročito u nakandnom periodu kad dođe do obnova kuća... E tu se kralo jezivo... Niko nikada neće ni saznati niti ikad sazna koliko se tu para "opralo" i ukralo za privatne potrebe... Gradili su nove kuće i vikendice oni kojima pomoć uopšte nije trebala, a pojedinci (sirotinja) je i dan danas ostala unesrećena...

Nama bi trebala JEDINO I ISKLJUČIVO međunarodna komisija i kontrole, sa nekom arbitražom, koja će vršiti kontrolu utroška novca od pomoći...

Inače, onda samo za par godina izađe na videlo afera za ovog ili onog, kako je proneverio novac od poplava... Naravno, onda tu bude (ili ne bude), malko zatvora, ali lovu niko ne vraća, niti je ikad vraćao...

E to ti je Srbija... na žalost...

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » utorak, 20. maj 2014. u 06:33h

Mislim da nije od nekog ekstremno vitalnog znacaja ko ima kakvo obrazovanje da bi vodio neki posao ili sta znam cak i ministarstvo.Setimo se da je drug Tito bio kovac , nije imao nikakve visoke skole a opet je svoj posao radio dobro.
U apatinu je zadnja poplava bila '65 godine nakon cega je podignut bent uz Dunav i od tada nismo imali nikakvih problema.
Sto se kradja tice i pronevera , to je standardna i vec nekoliko puta prezakana stvar , u Srbiji krade ko , kako i kada moze.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 20. maj 2014. u 09:33h

Bio kovač ali znao posao, slušali se stručnjaci, ako stručnjak kaže da treba pola metra onda je to pola metra. A sada stručnjaci se ne slušaju, ako kaže pola metra, političar kaže 40 cm, onih 10 cm uzme sebi. Bar mi je tako ćale rekao dok je prije radio. Sada kad je radio nešto privatno (uvođenje tel. centrala) pa je radio i po nekim državnim firmama. Kaže da treba to tako, ali je ta varijanta skuplja, naravno onaj pravnik koji pojma o tome nema, kaže mora drugačije.
Ne podcjenjujem pravnike, ali ne može odžačar da radi operaciju nego hirurg.

U Doboju počele malverzacije sa humanitarnom pomoći, ono što treba da djele neki počeli da prodaju.
Treba to uza zid pa na streljanje!

totti

Poruka od totti » utorak, 20. maj 2014. u 10:38h

Apsolutno... Tada ovakvi
[youtube][/youtube]
nisu mogli da sede tu gde su sad. A i da ljudi preko FB budu bolje obavešteni od predsednika opštine (ima pet slika kad kliknete na link)

A šta ćemo sa ovim:
Slika

da bi posle par sati bilo ovo:
Slika

O ovom i da ne pričamo
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/351710 ... -jaca-kisa

I izjava pre tri meseca
http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/442585/ ... te-poplave
Slika

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » utorak, 20. maj 2014. u 11:07h

Lepo je sto se narod ujedinio u ovoj nevolji al da ne promakne sustina price ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 20. maj 2014. u 11:20h

Gledao sam to malopre, car.
Fiesta!!

totti

Poruka od totti » sreda, 21. maj 2014. u 22:05h

Ja sam malopre stigao iz Stublina, samo što sam išao preko ibarske i kopova...

Na dnu Stepojevca (kod onog kružnog toka) i na putu ka kopovima Kolubara, još uvek ima poplavljenih kuća, dvorišta i njiva. Voda je na toj deonici (Stepojevac - Piroman) većim delom do samog puta. Ako nekog bude naneo put da ide tuda, neka najviše pažnje obrati na mostić preko Tamnave, čiju je jednu polovinu voda odnela:

SlikaSlika

Kolubara i Tamnava su napravile haos... Ne mogu ni da zamislim kako je bilo onog udarnog dana, pogotovo u najpogođenijim krajevima :/

Tamnava, koja je bila nešto veća od nekog potoka i dalje teče u slapovima :(

SlikaSlikaSlikaSlika

Malo ispred ulaza u same kopove, vatrogasci i dalje ispumpavaju jezera iz dvorišta i privatnih kuća...
Slika

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 22. maj 2014. u 09:49h

Jel si produzio malo napred i video kopove? Ja kad sam sa ibarske video jezero umesto kopa, sledio sam se, ko zna kad ce opet moci da iskopavaju rudu :(

Incace +1 za sve sto si napisao, ja sam pre neki dan bio previse smoren i umoran da bih se raspisivao. U Lajkovcu je jos gore, Ub isto, ali najvise Lajkovac tj pravac ka Valjevu, kolubara se pretvorila u zver tih par dana.
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“