Poplave u Srbiji
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Poplave u Srbiji
Ko je od forumasa ugrozen poplavama, da mu se pomogne kako bilo?
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: Chat (free talk)
E to nisam vidio sa slike.
To se ne radi tako, nego njima bilo lakše.
Da ne detaljišem, samo ću reći da je tu trebalo dignuta oba sloja, pa ponovo uraditi podlogu za asfalt!
Ne znam da li nas ima iz Loznice i Šapca.
Ja eto nekom srećom nisam u Doboju, a Doboj je bio 2-4 metra pod vodom. Srećom uspjeo je ćale oba auta da odveze na uzvišeni teren. Inače za 20 minuta je voda cjeli grad preplavila, a za 2-3 sata je narasla na 2-4 metra, zavisi od terena u gradu. Oko moje zgrade najdulje je bilo 3,5 metra. Garaža totalno poplavljena. Stan srećom nije.
To se ne radi tako, nego njima bilo lakše.

Da ne detaljišem, samo ću reći da je tu trebalo dignuta oba sloja, pa ponovo uraditi podlogu za asfalt!
Ne znam da li nas ima iz Loznice i Šapca.
Ja eto nekom srećom nisam u Doboju, a Doboj je bio 2-4 metra pod vodom. Srećom uspjeo je ćale oba auta da odveze na uzvišeni teren. Inače za 20 minuta je voda cjeli grad preplavila, a za 2-3 sata je narasla na 2-4 metra, zavisi od terena u gradu. Oko moje zgrade najdulje je bilo 3,5 metra. Garaža totalno poplavljena. Stan srećom nije.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21562
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ima sigurno ugroženih na forumu,al' ko je ugrožen stvarno cenim da neće imati vremena da sedne za kompjuter i da kucka na forumu
Prvo ko mi na pamet jesu par članova iz Obrenovca... oni su skoro pa sigurno ugroženi.
Šabac je u najavi izuzetno ugrožen.

Prvo ko mi na pamet jesu par članova iz Obrenovca... oni su skoro pa sigurno ugroženi.
Šabac je u najavi izuzetno ugrožen.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- milan_gt
svima ce trebati pomoc posto se povuce voda..
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Ja imam potencijalni problem... Sestra (bubrežni bolesnik) mi je u Stublinama, nisu poplavljeni i ugroženi u tom smislu, ali ne može da ode na dijalizu, jer su svi pravci prema Bg i Lazarevcu (gde inače ide na dijalizu) u prekidu...
Bukvalno nemaju gde da mrdnu - preko Obrenovca znamo svi kako je, preko Uba ne može (Ub je takođe poplavljen), prema Stepojevcu se prelazi preko Tamnave (za koju kažu da se takođe prilično izlila)...
Ponedeljak će joj biti kritičan dan
Bukvalno nemaju gde da mrdnu - preko Obrenovca znamo svi kako je, preko Uba ne može (Ub je takođe poplavljen), prema Stepojevcu se prelazi preko Tamnave (za koju kažu da se takođe prilično izlila)...
Ponedeljak će joj biti kritičan dan

- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Da l' bi mogao neko terencem nekim da je prebaci preko brda do Beograda, npr.? Neka odsedne kod tebe (ili koga već) i ide ovde na dijalizu dok kriza ne prođe..
Ili da se apeluje da je helikopterom prebace u Beograd ili drugi grad koji "normalno" funkcioniše
Ili da se apeluje da je helikopterom prebace u Beograd ili drugi grad koji "normalno" funkcioniše

- totti
Imam i terenac, ali mislim da ni sa njim ne mogu da dođem do njih. Najverovatnije ću sutra tražiti da je evakuišu i prebace do mene, ili makar samo na drugu stranu Kolubare, pa ću je preuzeti.
Sad čujem da je pola Stepojevca poplavljeno i da na ibarsku puštaju samo visokotočkaše. Ne znam da li bih mogao preko Šapca da dođem do nje, jer je pitanje šta je sve usput poplavljeno i koji su putevi u prekidu..
Sad čujem da je pola Stepojevca poplavljeno i da na ibarsku puštaju samo visokotočkaše. Ne znam da li bih mogao preko Šapca da dođem do nje, jer je pitanje šta je sve usput poplavljeno i koji su putevi u prekidu..

- jelchica
Traži(te) što pre da je prebace, trebaće im sigurno vremena da i ona dođe na red, a nije ponedeljak tako daleko
- totti
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Slušam ovo:
http://www.ustream.tv/channel/r1-avala
Kompletna situacija je kritična, Šabac, Obrenovac, a spomenuše da je počela voda probija u halu 4 TENT-a. Ako TENT naebali smo ga...
Slušam da idu po ljude, izvlače, kod ovih je haos.
http://www.ustream.tv/channel/r1-avala
Kompletna situacija je kritična, Šabac, Obrenovac, a spomenuše da je počela voda probija u halu 4 TENT-a. Ako TENT naebali smo ga...
Slušam da idu po ljude, izvlače, kod ovih je haos.
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- milan_gt
cim se voda povuce da nam se fordasi jave i kazu sta im treba pa cemo poslati, ili samo nek se jave..nekako mi to sigurnije nego da uplacujem pare na zajednicki racun i slicno..
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
+1
ja se sad setih, sreckotddi je bas u Obrenovcu, i sa malom decom je.
ja se sad setih, sreckotddi je bas u Obrenovcu, i sa malom decom je.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Markedjani
- Predsednik kluba
Mosha je iz Obrenovca... ima tu još dosta ljudi iz Obrenovca nego ne mjerem da se setim svih.

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Na portalu http://poplave.rs/ mogu da se prate aktuelne informacije sa terena i iz medijskih izvora.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Cuo sam se sa Sreckom, sve je ok kod njega, sa druge strane brda je, pa nije ugrozen za sad. Nadam se da ce i ostati tako.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Markedjani
- Predsednik kluba
Dobra informacija... sad ću da izdvojim ovu temu pa eto možemo da prikupljamo informacije.

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9928
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
U mitrovici fali jos 30cm da se izlije,za sad je sve pod kontrolom
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- milan_gt
Re: Poplave u Srbiji
ja se malopre cuh sa bojanom_kv, on pomaze u komsiluku, do njega nije doslo
- Markedjani
- Predsednik kluba
Evo link sa tačnim informacijama i brojevima gde možete donirati pomoć ugroženima.
http://poplave2014.wordpress.com/
http://poplave2014.wordpress.com/

- jelchica
+1milan_gt piše:cim se voda povuce da nam se fordasi jave i kazu sta im treba pa cemo poslati, ili samo nek se jave..nekako mi to sigurnije nego da uplacujem pare na zajednicki racun i slicno..
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Kao sto rece milan kod mene nije stigla voda ali na 50m od mene preko pruge, voda je na pojedinim mestima bila na 20-tak cm od prozora. Jutros se povukla voda.Nazalost u kucama da kazem blizim moravi, a najbliza kuca obali morave je na oko 500m vazdusne linije, nismo stigli da sprecimo da udje u kuce, jer voda naisla u roku od pola sata,a i nismo ni imali cime da sprecimo, dzakove smo pokupili po kucama sto smo nasli i punili peskom koliko smo ga imali. Niko od tih "sektora" nije obisao. Hvala Bogu niko nije povredjen. uspeli smo da spasemo stoku ljudima. U jednoj stali mi je voda bila preko kolena... Jedva smo komsija i ja izveli 3 krave.
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Bitno da su ljudi ok, javljajte gde sta treba. Ja cu veceras ili sutra ici kod rodbine u Slovac nadomak Lajkovca da pomazem, isao bih jos pre 2 dana ali radim, moram i danas, tako da ne mogu ranije 
Prvo sam mislio u Obrenovac ali koliko vidim tamo ima i previse ljudi, Sabac je cini mi se isto dobro pokriven sa dobrovoljcima, tako da idem da pomazem mojima u ciscenju, voda im nije dosla do kuce ali stale, supe itd sve je bilo pod vodom (na nekih 100-200m su od Kolubare).
Moracu da pogledam i sta imam od stare odece da dam nekome kome je potrebnije, mada sam vecinu vec donirao prosle godine.

Prvo sam mislio u Obrenovac ali koliko vidim tamo ima i previse ljudi, Sabac je cini mi se isto dobro pokriven sa dobrovoljcima, tako da idem da pomazem mojima u ciscenju, voda im nije dosla do kuce ali stale, supe itd sve je bilo pod vodom (na nekih 100-200m su od Kolubare).
Moracu da pogledam i sta imam od stare odece da dam nekome kome je potrebnije, mada sam vecinu vec donirao prosle godine.
Fiesta!!
- peca
- VIP
- Poruka: 2469
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Ljudi ako imate nekoga u Obrenovcu idite do hale FMP-a u Železniku. Tamo je glavni sabirni centar i odatle raspoređuju ljude po ostalim centrima. Tamo su svi spiskovi (konačni bi trebalo već da budu gotovi, mada je sinoć oko 50 buseva bilo zaglavljeno na putu ka BG-u, tako da je to pitanje) i možete da tražite ljude po imenu i prezimenu.
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9928
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Влада Републике Србије отворила је динарски и девизни рачун на који заинтересовани могу да уплаћују помоћ намењену пострадалима у поплавама.Помоћ угроженима може да се уплати на динарски рачун 840-3546721-89, сврха уплате: отклањање последица ванредних околности – поплаве.
Помоћ може да се уплати и на наменски девизни рачун за уплату средстава за отклањање последица од поплава 01-504619-100193230-000000-0000.
Помоћ угроженом становништву у поплављеним подручјима Србије може се слати и путем СМС порука на број 1003, за све три мреже мобилних оператора – Теленор, Телеком и ВИП мобил.
Цена поруке је 100 динара, а средства ће бити усмерена на рачун Владе Републике Србије посебно отворен за прикупљање помоћи.
Жиро-рачун Града Београда и Секретаријата за финансије је: 840-744141843-14, модел 97, позив на број: 39-501-04.
u sm Sava raste 3 cm na sat,bice cupavo danas I sutra
ima se,moze se - nema se,mora se....
- totti