motor od mondea u taunusa
-
- Poruka: 32
- Član foruma od: utorak, 22. apr. 2014. u 21:04h
motor od mondea u taunusa
jel moguce staviti motor od Mondea 1 ili Mondea 2 u Taunusa "74 god a da nema izmene oko nosaca?i savet,koji motor bi bio ok za Taunusa da ne trosi ulje i da mu je solidna potrosnja?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: motor od mondea u taunusa
Ne,ne može bez prepravki.
Bilo koji ispravan Pinto od 1.6 pa nadalje.
Bilo koji ispravan Pinto od 1.6 pa nadalje.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
sta tacno znaci pinto motor? 

- Markedjani
- Predsednik kluba

-
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Члан Necke је уградио мотор 2.0 из мондеа у каприја , што је у суштини исто као и у таунуса , јер је исти распоред рупа за ослонце мотора и мењача .
Само пинто фамилија (1.3,1.6,1.8,2.0) и V6 Келн фамилија мотора ( 2.0 , 2.3 ,2.4 ,2.6, 2.8, 2.9 ) су фабрички ишли у таунуса и да постоје фабрички носачи за њих .
За све остале моторе требају да се праве носачи . Прављење носаче није уопште велики проблем .
Код многих мотора се то своди да исечеш 6 мм челичну плочу да се зашрафи на место носача на блоку , да се мотор позиционира на место и да се исече постојећи носач да легне на плочу и да се то завари .
Мало компликованија варијанта је да се секу парчићи лима 6 мм и да се заварују између плоче на блоку и плоче на гуменом носачу .
30 минута треба да се направи један носач ако се зна шта се ради . То није никакав посао ако се пореди са преправком и повезивањем струје око мотора и компјутера , за које је потребно бар 2 до 3 дана .
Или преправка резервоара ....
За све постоји објашњење или слике на интернету .
Само пинто фамилија (1.3,1.6,1.8,2.0) и V6 Келн фамилија мотора ( 2.0 , 2.3 ,2.4 ,2.6, 2.8, 2.9 ) су фабрички ишли у таунуса и да постоје фабрички носачи за њих .
За све остале моторе требају да се праве носачи . Прављење носаче није уопште велики проблем .
Код многих мотора се то своди да исечеш 6 мм челичну плочу да се зашрафи на место носача на блоку , да се мотор позиционира на место и да се исече постојећи носач да легне на плочу и да се то завари .
Мало компликованија варијанта је да се секу парчићи лима 6 мм и да се заварују између плоче на блоку и плоче на гуменом носачу .
30 минута треба да се направи један носач ако се зна шта се ради . То није никакав посао ако се пореди са преправком и повезивањем струје око мотора и компјутера , за које је потребно бар 2 до 3 дана .
Или преправка резервоара ....
За све постоји објашњење или слике на интернету .
- stalker92
- Poruka: 1598
- Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
- Kontakt:
Moje mišljenje: neki Pinto, po mogućstvu 2.0, i da nakriviš kapu i uživaš uz što manje naporaMarkedjani piše:Bilo koji ispravan Pinto od 1.6 pa nadalje.

'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
-
danas sam probao neki 2.0 pinto motor iz siere..to meni nekako slabo ide.nisam kompresiju gledao,ali mi slabo vuce,al lepo radi.hteo bih naci neki motor koji ce se malo bolje osetiti kad povuce,cisto sa snagom da nemam problema u slucajevima obilazenja drugih vozila itd..
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
1.8/2.0 zetec, ali ocekuj da ce biti prepravki i budzenja.
Mada bi ti verovatno i 2.0dohc iz Sierre sasvim fino zavrsio posao.
Mada bi ti verovatno i 2.0dohc iz Sierre sasvim fino zavrsio posao.
Fiesta!!
-
mislim da cu vijati 2.0 dohc sa 120ks najmanje.koliko sam cuo da nema prepravki za njega,ali ako cu vec prepravljati onda bolje da uzmem neki noviji motor kontam...
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ima prepravki naravno i to povećih.

- van
- VIP
Иде и пинто 2.0 одлично ако је добар и ако су му све компоненте исправне . Говорим о карбураторским моторима .
Вероватно и ефи мотор може да иде одлично али не са фабричким системом убризгавања .
Како немаш мотор , све за шта се ухватиш је преправка .
Вероватно и ефи мотор може да иде одлично али не са фабричким системом убризгавања .
Како немаш мотор , све за шта се ухватиш је преправка .
- Necke
- Poruka: 224
- Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 11:49h
Da bi ubacio zetec moras imati dosta delova da iskoristis za prepravke i uklapanja od razlicitih modela forda, Nije toliko komplikovano ako znas sta hoces i ako se razumes u to. A da ti neko drugi to radi tesko ko hoce da prihvati. Znam iz iskustava, svi delovi su isti i poklapaju se, a kad krenes da to sklapas to je igranka bez prestanka. Ali interesantna igranka kad je zavrsis i kad se vozis mnogo mocna masina za takvu karoseriju.A najlakse ti je pinito 2.0 da ubacis sa dobrim dvogrlim karburatorom ide veoma lepo.
-
voleo bih noviji motor,zetec znam da je dobar,imao sam fiestu sa zetec se motorom od 75ks i isla je kao zver! mogu misliti za jace.mada prepravke struje i svega...moram bas razmisliti.
- van
- VIP
Zetec SE и Zetec имају заједничко то да их је правио форд , да имају 4 цилиндра и 16 вентила , и ту престаје свака даља сличност .
Погледаш шему инсталације око рачунара у Ауто-дати и ако иоле сваташ шему , биће ти јасно које жице да тражиш и где да повежеш . Све се своди на 3-5 осигурача ,2-3 релеја , 3 жице + , и пар - жица . Пвезује се веома брзо , али зато треба 2 дан студирања и упознавања са инсталцијом , провера сваке жице , да се види да ли је шема тачна. Тако се и најлакше научи . Када сам први пут то радио , нисам имао појма како шта ради ни шта значи жица 15 , или 30 , или 87 . Једино ми је шема била читљива и јасна ...
И полако, пар дана и све је прорадило .
Новији мотори имају ПАТ систем , рачуна захтева да тај систем буде присутн , а то значи и кључ и контак браву . Мотори које сам убацивао нису имали то , а не знам како је Нецке то урадио , он каже да је упаковао комплет инсталцију .
Погледаш шему инсталације око рачунара у Ауто-дати и ако иоле сваташ шему , биће ти јасно које жице да тражиш и где да повежеш . Све се своди на 3-5 осигурача ,2-3 релеја , 3 жице + , и пар - жица . Пвезује се веома брзо , али зато треба 2 дан студирања и упознавања са инсталцијом , провера сваке жице , да се види да ли је шема тачна. Тако се и најлакше научи . Када сам први пут то радио , нисам имао појма како шта ради ни шта значи жица 15 , или 30 , или 87 . Једино ми је шема била читљива и јасна ...
И полако, пар дана и све је прорадило .
Новији мотори имају ПАТ систем , рачуна захтева да тај систем буде присутн , а то значи и кључ и контак браву . Мотори које сам убацивао нису имали то , а не знам како је Нецке то урадио , он каже да је упаковао комплет инсталцију .
-
pa ako je tako,onda cu ipak traziti noviji motor.lakse ce biti i za odrzavanje.a kakvi su oni 2.0 efi i 2.0 dohc?
- van
- VIP
2.0 ефи је пинто , кое можеш да скинеш ефи , ставиш двогрли карбуратор са усисном граном , нормалан разводник , и остало је plug and play .
2.0 dohc je инфериорнију у односу на 2.0 зетек , али је у формату за задњу вучу , што мало олакшава ствари . И тежи је 20-30 кг и доста кабастији .
Постоји и врзија таквог мотора са 16 вентила , за задњу вушу и 136 кс , и врезија за предњу вучу од 150 кс . Сви делов могу да се мењају измежу мотора , тако да можеш да напарвиш верзију од 150 кс на задњи погон. + таквом моторау што му је ефи инсталација много простија него зетек мотору , а минус му је одржавање које је скупље .
Прогуглај мало на нету cortina mk3 zetec cnversion , и видећеш пар пројеката , ако не, онда куцај capri , онда ћеш их видети гомилу .
2.0 dohc je инфериорнију у односу на 2.0 зетек , али је у формату за задњу вучу , што мало олакшава ствари . И тежи је 20-30 кг и доста кабастији .
Постоји и врзија таквог мотора са 16 вентила , за задњу вушу и 136 кс , и врезија за предњу вучу од 150 кс . Сви делов могу да се мењају измежу мотора , тако да можеш да напарвиш верзију од 150 кс на задњи погон. + таквом моторау што му је ефи инсталација много простија него зетек мотору , а минус му је одржавање које је скупље .
Прогуглај мало на нету cortina mk3 zetec cnversion , и видећеш пар пројеката , ако не, онда куцај capri , онда ћеш их видети гомилу .
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Koja je to 16v konfiguracija tog motora sa 136ks? 2.3 iz buljavog?
Fiesta!!
- Markedjani
- Predsednik kluba
ne,2.0 16v u buljavom scorpiu.
2.3 ima 145-147ks.
2.3 ima 145-147ks.

- van
- VIP
N3A , 2.0 16v из буљавог шкорпиона . У суштини N7A , у RWD формату
-
ok,pitanje sada za letvu volana..jer ti noviji motori svi imaju servo,jel moguce prebaciti mozda od siere letvu ili scorpia nekog da bi se servo ugradio?
- van
- VIP
Постоји фабричка серво летва за таунуса , али је јако ретка . Имали су је шестаци таунуси у доброј опреми . Видео сам само једног таунуса уживо са серво летвом.
Може летва од сијере да се монтира
Може летва од сијере да се монтира
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Ja sam ugradjivao DOHC u Capri , cenim da bi slicna zajebancija bila i da se ugradi u Taunus , ako ces zadrzati menjac od Sierre , odnosno MT75 , moras prepravljati i tunel jer je menjac ogroman , a sto se samog motora tice , ja sam morao da secem usisnu granu i da je skracujem jer mi je visoka bila.Plus morao sam praviti nove nosace kako motora tako i menjaca.
Da sam znao to sto sada znam , isao bih na Zetec konverziju , mnogo laksa stvar za ubaciti.
Da sam znao to sto sada znam , isao bih na Zetec konverziju , mnogo laksa stvar za ubaciti.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
-
mislim da cu traziti zetec ipak.nasao sam na oglasu neki mondeo sa 2.5 v6 motorom od 170ks,jel bi to moglo da stane u Taunusa?da li mozda zna neko...?
- van
- VIP
То је супер мотор , али лакше би уградио мотор од мерцедеса него тај мотор . За тај мотор не постоји звоно мењача , јер нема стандардни фордов распоред рупа на мењачу. Има кајшеве са задње стране мотора , лептир гаса који усисава исто са задње стране , ко зна како му стоји картер ... итд .
Колико год сам гуглао нисам наишао на неког ко је уградио так мотор на кола са задњом вучом , а да је фабричка каросерија.
Колико год сам гуглао нисам наишао на неког ко је уградио так мотор на кола са задњом вучом , а да је фабричка каросерија.