Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Download (programi, igrice, softveri).....

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Re: Download (programi, igrice, softveri).....

Poruka od Iosis » ponedeljak, 28. apr. 2014. u 00:16h

Veljo ti si na selu, vodovi ti idu vazduhom ili podzemni?
Što se struje tiče i da opali blizu nema veze, instalacije su po zemljom. A kuća bi trebala imati gromobran, tako da ode grom u zemlju. Isto bi važilo i za telefon.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mbole
Poruka: 14974
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 28. apr. 2014. u 01:34h

A da navuces kurton na svecu? :)

Za sve ove godine koliko se druzim s racunarima, nikada nisam video da je grom protrcao kroz mreznu karticu.

Video sam racunar koga je zviznuo grom direktno. U sred livade, za vreme bombardovanja, kod vojske. Veselo :)
Video sam celo radarsko postrojenje kome je stampa bukvalno isparila, posto je grom zveknuo u nedovoljno duboko ukopan kabl (Bjelasica, neke bas davne godine, jos u doba SFRJ, zabasurili sabani posto je trebalo da kopaju kroz goli kamen).
Video sam sporet koji je crkao od groma, jer je grom zviznuo u vazdusni strujni vod na 5m od kuce (naravno pocrkalo je i sve ostalo od elektricnih uredjaja sto je bilo ustekano, bez obzira dal je bilo ukljuceno ili ne).
Video sam da je protrcao kroz modem, ali modem je sasvim drugacije povezan sa racunarom.

Tipicni problem uopste nije direktan udarac groma u napojnu ili tel liniju, posto tada retko sta od el uredjaja moze da prezivi, vec indukovana struja u kablovima kada grom zvizne dovoljno blizu. A tada ce i tvoja antena jos bolje da pokupi isti taj elektromagnetni impuls (posto je napravljena da sto bolje prikuplja em talase), nego sto ce da ga pokupi i UTP kabl (koji je napravljen da se tome odupire).

Ako impuls stize kroz tlefonsku liniju (jer su varnicari na njoj stari, propali, nikad nisu ni postavljeni...), zviznuce ruter. Modem unutar njega uglavnom nije galvanski odvojen od samog rutera i switcha (jeftinije, nekad je to bilo obavezno). Ali dalje ka mrezi je jako tesko da impuls protrci, posto postoji galvansko odvajanje i na switchu i na samoj kartici. Ili bi barem moralo da postoji, mada... ko sve danas pravi mreznu opremu...
Djak pesak :)

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 28. apr. 2014. u 18:17h

telefonski podzemni, jel jos postoje nadzemni???
to je bilo kod mene cesta pojava, i posto ja opremu kupujem u hr da izbijam pdv poslusam savjet strucnjaka u tom shopu da se ne kacim kablom i od tad da kucnem u drvo nisam imao probleme
gadno je ono kad hoces da reklamiras plocu a dobijes odgovor da ju je ubio grom a garancija to ne pokriva
sto se tice struje i udara groma tu nisam imao problema nikakvih, znaci nikad nisam napajanje promijenio zato sto je krepalo samo kad idem na jace a racunari mi se nikad ne gase, podeseni su da kad nestane struje pale se po dolasku, sve sto treba da radi je u startup-u da se sto manje stoji i moze neko reci da je danas nikakva kvaliteta ali kod mene se to maksimalno iskoristi i generalno sam zadovoljan kvalitetom a nikad i ne kupujem nesto preskupo, osrednje nesto i to je ok za mene
da me ford sluzi kao racunari ja bih stvarno rekao da je to dobar auto, ali... :)

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 28. apr. 2014. u 22:18h

Jeste inače proizvodi ocjenjuju polovni, prvo neko ubije s autom 300k km pa onda ocjenjuješ kvalitet.
Isto kao što kupuješ kompjuter od ''gejmera'' star 5 godina koji se dan noć nije gasio nego bio pod punim gasom.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 29. apr. 2014. u 00:05h

mbole piše:Sta grom?
Ako zvekne negde dovoljno blizu, protrcace kroz 220V instalaciju i ubice sve sto je na nju pikljuceno, a to kako si povezan na mrezu je najmanje bitno.

Ako mislis na tel linije, pa da protrci sa modema na ruter pa na mrezu, mreza je galvanski odvojena (i na switchu i na karticama). Ako preskoci sa tel dela na mrezu, preskocice i na napajanje, pa ti dodje na isto. A i telekom je zadnjih godina (barem ovde) malo doveo u red vazdusne linije, odnosno varnicnike (ili kako se vec zovu) na njima, pa su dosta retki slucajevi ubijanja modema i nadalje zbog grmljavine.
Drugaru u jednom selu u blizini Kruševca je grom udario u telefonsku centralu, pored toga što je spaljena ona, crkli su mu ADSL modem i IP-TV dekoder, kao i matična ploča računara koji je bio vezan preko LAN-a na modem. Ništa ostalo po kući nije stradalo, niti je nestajalo struje.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » utorak, 29. apr. 2014. u 16:33h

Iosis piše:Jeste inače proizvodi ocjenjuju polovni, prvo neko ubije s autom 300k km pa onda ocjenjuješ kvalitet.
Isto kao što kupuješ kompjuter od ''gejmera'' star 5 godina koji se dan noć nije gasio nego bio pod punim gasom.
od gejmera slobodno kupujte polovno jer on to mijenja svaka 3-4 mjeseca i uvijek su kvalitetne stvari u pitanju
sve sto nije od gejmera i za gejmera obavezno novo jer je to osrednje kvalitete i garancija dobro dodje
sto se tice gromova u mom kraju se uvijek plasilo telefona, kad sam kupovao prvi pc, tad je jos bio dial-up lik sto mi je prodao naglasio je da obavezno iskopcam kabl iz modema kad grmi, znaci to kod nas se prenosi s koljena na koljeno i to je zakon :) a tako je i u hr, mada sam primjetio da kod njih nesto zeza i struja, cim pocne nestajati i dolaziti u ovom shopu gdje kupujem trljaju ruke i narucuju tonu napajanja

stalker92
Poruka: 1594
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » subota, 31. maj 2014. u 10:02h

Do 3. juna na Originu besplatan Battlefield 3, navalite :D https://www.origin.com/en-ie/store/buy/ ... rd-edition

P.S. Besplatan je i Plants vs. Zombies ali nekako mislim da je ovaj prvi zanimljiviji :D https://www.origin.com/en-ie/store/buy/ ... rd-edition
sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

Billy
Poruka: 574
Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h

Poruka od Billy » subota, 31. maj 2014. u 12:36h

Meni stalo prekida i izbacuje eror kad skidam Battlefield 3, verovatno zato sto mnogo ljudi skida istovremeno..

stalker92
Kontakt:

Poruka od stalker92 » subota, 31. maj 2014. u 13:10h

E i meni je tako, a onda sam našao fix na Redditu:

Kôd: Označi sav tekst

Hey all of you, i have a small fix for "download failed" error. This is all you have to do:
    First Download this file - EACore.ini http://www40.zippyshare.com/v/63647580/file.html
    Origin must be closed
    Copy EACore.ini to desktop
    Run Origin when this file is on your dekstop
    When you start your Origin you need to click "yes".
    You're Done!

Ovo zapravo Origin stavi u neki interni Research & Development mod koji njihovi programeri koriste :D i download konačno proradi kako treba
sasa_f1 piše:
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

Billy

Poruka od Billy » ponedeljak, 2. jun 2014. u 19:14h

Jesi uspeo da krejiraš igru i da igraš sa svojima u BT3?

stalker92
Kontakt:

Poruka od stalker92 » ponedeljak, 2. jun 2014. u 23:07h

Probali smo co-op mod i radi, a većinom smo peglali na serverima. Jedan joinuje negde i onda drugi udju u Battle Log, i gore desno imaš listu prijatelja, klikneš Play ikonicu pored nekog koji već igra i ulaziš na isti server.
sasa_f1 piše:
'81 Ford Taunus 1.6 L
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

Billy

Poruka od Billy » sreda, 11. jun 2014. u 22:15h

napokon :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

[youtube][/youtube]

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 11. jun 2014. u 22:30h

E ovaj bi mogao biti zanimljiviji nego GTA IV. 4ka mi dosadna, samo grad, bez nekih puteva van grada. A nekako nije zanimljiv kao što mi je bio GTA SA, do sada meni najbolji GTA. Dosta puteva i terena van grada, u kojim sam uživao.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 10. jul 2014. u 18:56h

crko mi propeler na napajanju, vidim smrdi mi soba na neku paljevinu ono se komp usijao, ja skinem poklopac i upalim ga ono kuler napajanja malo mrdne i stane, vidim da se malo teze okrece, pa reko koje napajanje bi ste mi preporucili sa ove liste iz Win Win-a?

http://www.winwin.rs/racunari-i-kompone ... rder=price

Do sad je bilo neko Kimpro ATX-400w, i radilo je dobro mozda 3 god, neko mi ga doneo.

M.M.L.
Poruka: 2063
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » četvrtak, 10. jul 2014. u 20:31h

Zasto ne zamenis samo kuler?

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 10. jul 2014. u 21:01h

kuler od napajanja, pa jel moze to?

ajoj moze, nisam znao, sad sam ga batalio, puno hvala!

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 11. jul 2014. u 00:43h

Otvori poklopac na osovini, uspricas wd, malo razradis, stavis kap-dva ulja i teraj. Radice posle toga jos neko vreme, u mom slucaju ponkead i par godina :D
Fiesta!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 11. jul 2014. u 08:14h

e pa zgodno, jes da mi je palo na pamet al reko da se ne hvalim vise kol'ko ne znam..tako cu da uradim :beer: thumbsuph

acadimke
Poruka: 1707
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » petak, 8. avg. 2014. u 23:26h

Imam problem sa memorijskom karticom. kada je u aparatu mogu da listam slike a kada prikacim na komp i pokusam da ih prebacim pokazuje prazan folder.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8307
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » petak, 8. avg. 2014. u 23:30h

A šta se dešava kad aparat povežeš usb kablom direkt na komp.jer onda nešto vidi?
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

acadimke
Kontakt:

Poruka od acadimke » petak, 8. avg. 2014. u 23:36h

Nemam kabal za aparat, samo citac memorijske kartice.

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8307
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » petak, 8. avg. 2014. u 23:55h

Pokušaj da nabaviš kabl, ima ih sad svakakvih kombinacija u konektorima a nisu jake cene, ja verujem da neće biti problema sa prebacivanjem.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

acadimke
Kontakt:

Poruka od acadimke » subota, 9. avg. 2014. u 00:54h

Prebacio sam slike nekako preko picase, jedino je tako htelo. nabavicu kabl pa cu da probam, hvala redbullw

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 9. avg. 2014. u 05:10h

Proveri da nisi fasovao neki viruščić na toj memorijskoj kartici koji je sakrio sve fajlove.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » subota, 9. avg. 2014. u 10:19h

Ako uspeš da prebaciš slike formatiraj karticu.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“