FIRST INERTIA RESET SWITCH
Moderator: Dragomir
- andinda
- Poruka: 17
- Član foruma od: utorak, 4. feb. 2014. u 19:55h
FIRST INERTIA RESET SWITCH
Da li postoji takvo dugme na focusu mk1? Zlu ne trebalo, nije zgoreg znati, kao i gde se nalazi!
Hvala
Hvala
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: FIRST INERTIA RESET SWITCH
Jesi li siguran da se baš tako zove prekidač? Ili misliš na inercijalni prekidač napajanja pumpe goriva?
Ako je ovo drugo u pitanju, trebalo bi da se nalazi na desnom A stubu, uz vertikalnu ivicu vrata.
Ako je ovo drugo u pitanju, trebalo bi da se nalazi na desnom A stubu, uz vertikalnu ivicu vrata.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- popovicvl
- Poruka: 5662
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ima rupa kod nogu suvozaca. Kad dodje do sudara, prekidac iskoci pa se kroz tu rupu spusti opet kad se ukaze prilika.
- andinda
Na ebay-u ga Englezi prodaju, kao polovan(ima i slika), znači da ga ima-al gde je?
- popovicvl
- Poruka: 5662
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Procitaj postove. Ima rupa kod suvozacevih nogu (sa strane). Prekidac se ne vidi jer je iza plastike i hvala bogu spusten. Kad bi doslo do sudara, on bi iskocio i video bi se.
- BojanM
- BOFH
Na prekidačima piše "First Inertia Switch" ali je ispravno tako ga zvati taman koliko i da neko kaže da je otišao da sipa "jugopetrol" u auto. Taj natpis samo znači da ga je proizvela kompanija First Inertia Switch Ltd. iz Mičigena, čiji je verovatno to patentirani dizajn pa je zato "prvi"
Međutim, sam prekidač se pravilno zove "Inertia Fuel Shutoff (IFS) Switch", i takav naziv stoji i u tehničkoj dokumentaciji.

E sad, ne znam, možda je to u međuvremenu postalo generički brend, kao frižider, hanzaplast, gedora i slično... a da ja nisam obavešten.

E sad, ne znam, možda je to u međuvremenu postalo generički brend, kao frižider, hanzaplast, gedora i slično... a da ja nisam obavešten.

pozdrav, Bojan

- Mare TDCi
- Poruka: 397
- Član foruma od: petak, 13. sep. 2013. u 16:07h
A to sluzi da zaustavi dotok goriva iz rezervoara u motor i time spreci potencijalnu eksploziju ili sta?
911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.
- BojanM
- BOFH
Generalno, da.
pozdrav, Bojan

- mbole
- Poruka: 14987
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ne bas eksploziju, vec pozar.
Automobili uopste ne eksplodiraju tako lako, a jos manje cesto kao u Holivudu
Ustvari, izuzetno je retka pojava da auto eksplodira. Mora da se skupi jako puno faktora da bi benzin u rezervoaru mogao da eksplodira.
Automobili uopste ne eksplodiraju tako lako, a jos manje cesto kao u Holivudu

Ustvari, izuzetno je retka pojava da auto eksplodira. Mora da se skupi jako puno faktora da bi benzin u rezervoaru mogao da eksplodira.
Djak pesak 

- andinda
Ok, to je to.
Znao sam za to(ima i mojoj knjižici), mislio sam da je nešto drugo, obzirom da nije u nazivu bilo ˝fuel˝.
Ipak, hvala na zalaganju!
Znao sam za to(ima i mojoj knjižici), mislio sam da je nešto drugo, obzirom da nije u nazivu bilo ˝fuel˝.
Ipak, hvala na zalaganju!
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Nisam ni ja znao da je to prekidač, vidim otvor u tepihu a nisam prokljuvio šta je! Hvala na informaciji 

/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /