1982 Granada 2.3
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Re: 1982 Granada 2.3
Eto kako se u praksi pokazao taj koji koristis. Stavljao sam Hempro Sid skidol i brzo je isparavao. Kada sam ga koristio na hladnijem vremenu dugo je bio OK. Svako naosenje skida po jedan sloj farbe. Uljanu boju skida kao od sale, ocas posla; Ove dvokomponentne teze. Ali zato fantasticno cisti celo klipa i glavu motora. Probo naftu, loz ulje, euro dizel, nitro , benzin, petrolej. Nista. Ali skidol super.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ja sam koristio bodyjev skidol za skidanje laka sa felni i ono je zabrinjavaće kako je pojeo lak... bukvalno posle 15 sekundi počeo da se topi lak a posle minut sam opušteno skidao krpom sav lak koliko ga je dobro "pojeo".
Dok recimo neki domaći (lupiću,mislim da je hemtex ili tako nešto) nanesem ga na felnu i apsolutno ništa se ne dešava prvih 5 minuta... tek posle toga nešto kao krene da cvrči al' ni 10% onoga kako je Body odradio posao.
Dobar je neki Tres Pinas,samo je malo zeznuto naći ga.
Dok recimo neki domaći (lupiću,mislim da je hemtex ili tako nešto) nanesem ga na felnu i apsolutno ništa se ne dešava prvih 5 minuta... tek posle toga nešto kao krene da cvrči al' ni 10% onoga kako je Body odradio posao.
Dobar je neki Tres Pinas,samo je malo zeznuto naći ga.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Mene izgleda zeza bas to, sto sam kupio neku "skid boju", pakovanje nije delovalo uverljivo ali su samo to imali u farbari. Mare, jel ti ostalo tog body? Da ti otkupim 
Jer sam zasad jednu ipo felnu odradio, uzas kako sporo ide, radje cu da ih peskiram ako ovako nastavim. Unutrasnjost felne nisam ni pokusavao sa njim koliko je spor, nije ni prethodno smirglanje pomoglo. Vec zica na brusilicu i udri. Iako me i to nervira jer koju god masku koristio aluminijum leti na sve strane i posle ga nadjem u nosu
Plus sam i tako tek 2 felne iznutra ocistio, ostaju mi jos 3, veselo.
Spoljasnji deo moram skidolom ako hocu posle da imam bar neki sjaj a da ne napravim reljefnu povrsinu, samo sa ovom skid bojom to bas i ne ide.

Jer sam zasad jednu ipo felnu odradio, uzas kako sporo ide, radje cu da ih peskiram ako ovako nastavim. Unutrasnjost felne nisam ni pokusavao sa njim koliko je spor, nije ni prethodno smirglanje pomoglo. Vec zica na brusilicu i udri. Iako me i to nervira jer koju god masku koristio aluminijum leti na sve strane i posle ga nadjem u nosu

Spoljasnji deo moram skidolom ako hocu posle da imam bar neki sjaj a da ne napravim reljefnu povrsinu, samo sa ovom skid bojom to bas i ne ide.
Fiesta!!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Nemam,ostao mi samo taj hemtex al' on je đubre.
Saznaću ti gde može da se nabavi taj tres pinas... pošto koliko sam razumeo drugara nema više da se nabavi bodyjev skidol.
Saznaću ti gde može da se nabavi taj tres pinas... pošto koliko sam razumeo drugara nema više da se nabavi bodyjev skidol.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ovde se ne popravlja baš ništa, posebno od kad je istekla registracija u oktobru
ali se zato rastura jedan donor, Mk2 2.8 sa enterijerom od Mk1 Ghie... Generalno bih prodao kompletne enterijere i iz zelene i iz plave, u zelenoj je perfektan, u plavoj lošije vozačevo sedište i gornji deo naslona zadnjeg sedišta, ostalo odlično.

Koja sličica sa prošlogodišnjih druženja...

I snimak sa ispita spretnosti...
[youtu_be][/youtu_be]

Koja sličica sa prošlogodišnjih druženja...

I snimak sa ispita spretnosti...
[youtu_be][/youtu_be]
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове