Poruka
od FiestaRS » petak, 28. feb. 2014. u 20:33h
Konacno pronadjen kvar i to dok ja nisam reko da se skine filter goriva.
Ovako je tekla prica...
Preko preporuke oteram auto u servis Maksim u Temerinskoj (kod Pere). Kazem sta mi se desilo (da se auto odjednom ugasio), skopcaju dijagnostiku greska- PRITISAK, daj druge dizne (Cimnem Vuckija koji se maximalno iscima da ih odma posalje busom), spakovali dizne auto lepo pali - radi... teraj... Predjem 10km ugasi se ponovo! Opet kod Pere kaze lik na keca "opet su dizne". Cimaj - zovi 1000000 prica sa svih strana.. ubede me da je elektronika. Oteram ga kod Moljca u Gundulicevoj, kazem opet sta i kako... ne prodje 1h zove me isti.. kaze covek da je sve ok. Oteram u Ns Focus Grup u Veterniku (pojedini clanovi znaju o kome pricam) Dejan zabode dijagnostiku ORIGINAL, ocita gresku u komunikaciji izmedju kompa i motora. Unimerom utvrdi 2 jedva ziva osiguraca, raskaci,ocisti, poprska proradi sve... Pokusavao da od 8dizni od kojih su 4 bile kod VILICA na super testu (unistavanju) uklopi 4 da bar auto upali... nista ni od toga.. Oteram ga u Karlovce kod Boschiste kom sve opet ispricam.. sta,kako..
I nagovestim da skine cuveni FILTER GORIVA posle cega smo ustanovili da je isti prepun opiljaka od pumpe (goriva).
Znaci... brdo ubedjivanja,konstatovanja,pricanja,slepanja,predjenih km (Nsadjani znaju sta je preci 300km za 3 dana po gradu), telefoniranja i pre svega izgubljenog vremena.
Jedno veliko hvala Zokiju - Vuckiju! koga sam iscimao i koji je drugarski izasao u susret!
Dakle sad opet druge dizne, pumpa, skidanje rezervoara, skidanje svakog crevceta odvoda/dovoda goriva, zamena senzora pritiska,filter itd...
Namerno sam naveo imena majstora jer po meni... treba ih u sto sirem luku zaobici. (izuzev Ns Focus grup) covek zna posao ali mi nismo u mogucnosti da damo 1400e za dizne a da nam auto vredi 2000e, samim tim mu malo ajd da kazem zameram mada je covek generalno upravu, nece da se sa nasim kvazi Boschistima...
Cene: kod Vilica 2000din testiranje dizni po komadu
kod Maksima 2500 ("drugarska cena")
kod Moljca 1000din
kod Dejana Ns focus grup 50e