Uglavnom, rešenje se svodi na to da se kupi kao neki "Blaupunkt NX video adapter", odnosno, pretpostavljam da je to ustvari "Fakra Cinch", sa ovog linka:
http://www.ebay.com/itm/Cinch-Fakra-Ada ... 3a83c93bcd
E sad, tu ima dodatnih problema... Izgleda da su određeni modeli ovog "NX-a", koji su napravljeni ranije, nemaju fabrički priključak za ovaj kabl, a neki kasniji modeli imaju.
Ovako izgleda pozadina "NX-a" koji ima priljučak za ovaj video kabel:

Kao što se vidi, ovde je onaj priključak označen crvenom bojom, ustvari video-in.
A ovako izgleda pozadina NX-a, koji nema fabrički ugrađen taj priključak, ali se vidi da postoji mesto gde bi trebao da stoji taj priključak:

Na žalost i moj model nema fabrički ovaj priključak... tj. identičan je prikaz kao sa druge fotke...
E sad, da li se neko bavio ili zna, da li bi mogao i na ovaj drugi model (bez ugrađenog priključka), da se ubudži, (što bi reko Floyd iz "Nacionalne klase"), taj fakra cinch-kabel (naravno ako se prethodno na pravo mesto ubode ovaj ženski deo unutar samog NX-a)?
Ne mogu da verujem, da se hardwerski drastično razlikuju ta dva modela NX-a, inače ne bi na ovom drugom (bez priključka) ni bila ta rupa za priključak koga nema??? To mi je ovako kao logično, ali ne mora da znači?
Mislim da možda na ovom koji nema ugrađen fabrički kabel, unutra na štampanoj ploči, verovatno postoji mesto gde može da se ubode taj ženski izlaz na kućištu, pošto spolja gledano modeli izgledaju apsolutno, potpuno isto...
Šta vi mislite?
Idealno bi bilo, kada bi negde imao u ruci 10 minuta modela koji ovo ima fabrički ubodeno, pa da ga otvorim i vidim gde se koenktovao taj kabl unutra??? Ali gde ga naći???