danas sam odlucio da resim problem sa grejanjem

posto Dragomir rece da netreba skidati komplet tablu da bi se izvadio mali hladnjak ja ga poslusah i poceh operaciju cupanja i kidanja plastike

salim se naravno

ispalo je lakse nego sto sam ocekivao ! Naime skida se samo donji desni deo table na kome se nalazi i pepeljara radio itd znate vec kako to izgleda na sierri. Zatim se odvrnu dve matice sa leve i desne strane kucista sistema za grejanje,pa creva koja dovode anrifriz-ona se skidaju sa strane motornog prostora.Nakon toga malo cimanja levo-desno kuciste grejanja se izvuce nazad odviju se dva srafcica sa desne strane i mali hladnjak se izvuce napolje.Sa njim sam izvukao i gomilu lisca i mrtvih BUBA

! Zatim sam mali hladnjak isprao vodom najpre hladnom zatim toplom,pa sam sipao bref u njega i ostavio sat vremena a nakon toga sam ga isprao vodom.Koliko je prljav bio necu ni da pricam procenite sami(srbi rokaju vodu u motor umesto antifriza i destilovane vode-najveci uzrok problema).Testirao sam ga tako sto sam sipao toplu vodu u njega i ustanovio da se ravnomerno zagreva te sam odlucio da moze nazad u auto i da drugi nije potreban

Montaza ide kao i demontaza samo obrnutim redosledom bez nekih vecih problema.Nakon toga sam upalio auto ostavio ga da se ugreje upalio ventilator kad ono sve toplo duva u kabini

Naprosto sam se odusevio

Necu vise da duzim pricu,ali se nadam da ce moje iskustvo biti nekom od koristi.