Opruge
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
Opruge
Trazio sam ovih dana ,al ne mogu da nadjem jel neko zna razliku u debljini ,to jest debljinu obicnih i XR2 opruga kod fieste Mk2.I napred i nazad.Kod dizela su izgleda drugacije debljine isto.Kod neke Xr2 sam izmerio koju planiram da uzmem za delove
Zadnje opruge 10.5mm , zadnja balans stangla 14.5mm
Prednje opruge 10.5mm
Servisne neke kazu da se opruge menjaju na oko 60.000km ,jel kao popuste.
E sad problem je sto su ljudi masovno prepravljali kocnice i opruge sa XR2 na obicne (jer su teze nalazili delove za XR2)
Pa neznam jesu li ovo obicne opruge ili su tjuning budzing sa dizela na benzinca
Takodje su izgleda sve XR2 sa ventilirajucim diskovima prednjim ,a zadnji doboshi su isti kao i kod obicne samo su paknovi shiri za 8 mm.A ovde su obicni diskovi,takodje se izgleda razlikuje i glavni kocioni i servo.
Da li neko zna sa cega pashu prednje cheljusti verovatno su iste na XR3 Mk4 sa vent diskovima
Zadnje opruge 10.5mm , zadnja balans stangla 14.5mm
Prednje opruge 10.5mm
Servisne neke kazu da se opruge menjaju na oko 60.000km ,jel kao popuste.
E sad problem je sto su ljudi masovno prepravljali kocnice i opruge sa XR2 na obicne (jer su teze nalazili delove za XR2)
Pa neznam jesu li ovo obicne opruge ili su tjuning budzing sa dizela na benzinca
Takodje su izgleda sve XR2 sa ventilirajucim diskovima prednjim ,a zadnji doboshi su isti kao i kod obicne samo su paknovi shiri za 8 mm.A ovde su obicni diskovi,takodje se izgleda razlikuje i glavni kocioni i servo.
Da li neko zna sa cega pashu prednje cheljusti verovatno su iste na XR3 Mk4 sa vent diskovima
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- ace1
- Avenger from the past
- Kontakt:
Re: Opruge
jel ima neki dobrovoljac koji ima fiestu mk2 da izmeri debljinu opruga prednjih i zadnjih da napokon ustanovimo sta je fabrika propisala za koji model
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- lilika
- Poruka: 72
- Član foruma od: petak, 6. nov. 2009. u 10:47h
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Moje ne bi trebalo da su ikad menjane, zovi me sutra ili prekosutra posle podne trebalo bi da sam kuci da svratim do tebe da vidim kako napreduju radovi, pa meri sta hoces mene mrzi da trazim subler 

Fiesta!!
- ace1
- Avenger from the past
- Kontakt:
moja je otisla kod limara a za subler nema frke ,sutra sam kuci radim pa navrati ,al se najavi da ne zbrisem negde
It is 1971
It is 1971

- zx3
- Poruka: 308
- Član foruma od: nedelja, 12. okt. 2008. u 21:02h
Da ne otvaram novu temu. Kao što sam pisao kupio sam štelujuće amortizere, problem je u tome što su opruge pozadi suviše kratke pa se auto sada vuče po zemlji, znači trebaju mi samo zadnje opruge koje su visine između standardnih i novih. Moje pitanje je sledeće, gde mogu da nabavim takve opruge i šta uopšte da tražim? Ili ako imate neki drugi predlog da rešim ovaj problem.
Poslednja izmena: zx3, na dan nedelja, 6. dec. 2009. u 17:48h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Ma samo da je turbo pa nek je i dizel.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21509
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Da niste kontra montirali amortizere ?
Šalim se... nelogično mi je da ti je auto više legao pozadi nego napred... uglavnom je kontra.
Jesi se igrao sa podešavanjima amortizera ?
Stvarno mi nešto tu ne štima.

Šalim se... nelogično mi je da ti je auto više legao pozadi nego napred... uglavnom je kontra.
Jesi se igrao sa podešavanjima amortizera ?
Stvarno mi nešto tu ne štima.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- zx3
Jesam markedjani podešavao sam. Pozadi je zavrnut maksimalno i opet se spustio za nekih 60 mm a može da se spusti za još nekih 30mm. A napred mogu i da ga spustim a i da ga podignem jer ima mnogo veći hod. zadnje opruge su kraće od standardnih za nekih 100 mm. U brošuri je pisalo da ugradnjom ovih amortizera auto može da se spusti od 30 mm do 60 mm.
- zx3
Jel ima neko ideju šta da radim. Da li pašu na Focusa mk1 neke kraće opruge od drugih fordova.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21509
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ne bih se ja igrao da menjaš opruge na štelujućim amortizerima.
Jel ima neka garancija na te amortizere ?
Jel možeš da reklamiraš nekako ?
Jel ima neka garancija na te amortizere ?
Jel možeš da reklamiraš nekako ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Aco sta te muci ?
Sta hoces sa tom fijestom ? Da je spustis i ukrutis ?
DA dobijes bolje lezanje ?
Sta hoces sa tom fijestom ? Da je spustis i ukrutis ?
DA dobijes bolje lezanje ?