Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Re: Chat (free talk)
e onda ok,nisam bas bio upucen u te nove propise i te beeeeeeee kategorije 

- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Ljudi verujem da ste culi za ovu glupost oko zamene dozvola do 10. juna, pa rekoh da pitam da li neko zna jel se nova dozvola dobija na 10 godina kad zamenis, ili do datuma do kada vazi stara?
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
jes na 10 god, a logika ti je naopaka 

- nikola_focus
Sto bre? 

- milan_gt
pa kak nova dozvola da vazi do kad vazi stara
- nikola_focus
Bem li ga, ne ocekujem bas da, mene konkretno, drzava casti sa 6 godina vozacke, pogotovo kad je pregled oko 5000, tako nesto.
- RSS
- Poruka: 193
- Član foruma od: utorak, 16. apr. 2013. u 13:59h
- Kontakt:
Stavim ja focus-a u oglas.
Hoce zena manji auto, moj cilj je mondeo a istinski nema potrebe za 2 velika automobila.
Pogotovo sto se prelaze male km.
Nazove covek, dodje odmah da vidi auto.
Sve ok.
I kaze, auto je ok, nema sta da ti pricam i izmisljam, moze li u servis da se proveri?!?!
Ja kazem moze naravno, nisu mali novci u pitanju.
I kaze lik. Ja sam gledao jos 3 focusa (mk2 i mk2.5) pa cu u servisu da odlucim koji cu auto da uzmem.
Ja mu kazem u servis idemo posle dogovorene cene i da potvrdi da je auto kakav ja kazem da jeste. Ukoliko nije ne kupujete auto, ukoliko jeste kupujete.
I on kaze, ja ovako kupujem auto.
Pruzim ruku i kazem, srecna kupovina.
Da li sam ja budala ili on?!
Kontam da neko hoce da proveri auto, ali da idemo na gledanje... To nisam jos cuo.
Hoce zena manji auto, moj cilj je mondeo a istinski nema potrebe za 2 velika automobila.
Pogotovo sto se prelaze male km.
Nazove covek, dodje odmah da vidi auto.
Sve ok.
I kaze, auto je ok, nema sta da ti pricam i izmisljam, moze li u servis da se proveri?!?!
Ja kazem moze naravno, nisu mali novci u pitanju.
I kaze lik. Ja sam gledao jos 3 focusa (mk2 i mk2.5) pa cu u servisu da odlucim koji cu auto da uzmem.
Ja mu kazem u servis idemo posle dogovorene cene i da potvrdi da je auto kakav ja kazem da jeste. Ukoliko nije ne kupujete auto, ukoliko jeste kupujete.
I on kaze, ja ovako kupujem auto.
Pruzim ruku i kazem, srecna kupovina.
Da li sam ja budala ili on?!
Kontam da neko hoce da proveri auto, ali da idemo na gledanje... To nisam jos cuo.
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon
Frojd Focus Sexy Wagon
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Pa nije on budala, što, ima čovek za svoje pare da bira šta će i kako kupiti, ili nisam razumeo najbolje?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Re: Одг: Chat (free talk)
Malo je bezveze da cimas coveka u servis i kad dobijes potvrdu da je sve ok onda mu kazes razmislicu
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Slazem se sa Srefanom , hoce covek pre kupovine da proveri vozilo , da se uveri da je sve tako kako jeste , tj kako se kaze. Ne vidim nista lose u tome , cak sta vise pozdravljam ideju , covek za primer.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- Daniel
- Poruka: 6091
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
Cekaj. Da dovedes 4 auta, iscimas 4 ljudi i koji ti se najvise svidi ces uzeti? Pa zar je toliko tesko oterati taj koji ti se najvise svidi i samo njega proveriti pa redom jedan po 1 terati dok ne dobije e ovo je ok auto? Meni je ovo logicnije... Npr. Oteras 4 auta a od pocetka ti se svidjao 1 odredjen od ta 4 i bas taj odredjen i ispadne da je ok kao i sva ostala vozila sto su npr. Ok. I naravno da ces taj 1 uzeti koji ti se najvise svidi, zar ne? Zasto je onda iscimao i ostalih 3 ljudi kad je znao da ce taj 1 kupiti ako je dobar? Lakse je trositi tudje vreme i iscimati ljude nego svoje?
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Naravno da treba da se odveze u servis. Ali ako prodavac kaze stanje automobila , i to se ispostavi kao tacno onda nema nazad, tj krajnje nekorektno od kupca ako odustane.
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Taunus 17m
Dobro , to je vec bezveze i apsolutno nepotrebno cimanje vece kolicine ljudi . Ja sam mislio na samo jedan auto da se otera na pregled . To mi ima smisla . Mada cenim da mozda lik razmislja da mu je lakse pozvati sve ljude djuture pa koji ispadne najbolji taj da kupi.Mada svaki auto ima neku manu , neke su jeftinije , neke skuplje.Nikada ne mozes znati.
- RSS
- Kontakt:
Naravno, lik mi pustio poruku, ako se predomislim da se javim, ne znam u koji servis idu, ja sam mu napisao 50eur ako je u BGD.
Neka pogledao auto, ako je sve ok a svidja mu se neki drugi neka da meni 50eur sto me cimao i neka se vozi sa tim drugim autom.
Ne znam ja da bi se vi vozikali tako kako neko pozove. Ajde dodji tu i tu. Pa da ti kaze.
Drug svidja mi se tvoj auto ali mi se ovaj drugi svidja vise.
Pa sto onda taj nisi samo gledao?
Nema veze, nije on jedina budala koja je zvala.
Neka pogledao auto, ako je sve ok a svidja mu se neki drugi neka da meni 50eur sto me cimao i neka se vozi sa tim drugim autom.
Ne znam ja da bi se vi vozikali tako kako neko pozove. Ajde dodji tu i tu. Pa da ti kaze.
Drug svidja mi se tvoj auto ali mi se ovaj drugi svidja vise.
Pa sto onda taj nisi samo gledao?
Nema veze, nije on jedina budala koja je zvala.
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon
Frojd Focus Sexy Wagon
- Taunus 17m
Da je kod nekog lokalnog majstora u krugu od 5 km otisao bih bez naknade , a vec da se vozam (ili vozas) do beograda zbog necijeg ceifa za dz e pa ne moze.
- RSS
- Kontakt:
Ma u zemun polju je valjda, nema ni veze.
Nego to je prica nema niko para. Rekao sam mu, to nije tacno.
Imam ja pare

Nema veze, auto je pregledan na 82.000km kod Dragomira, uradjen servis, nekon toga sam menjao diskove i sad je na 89.000km.
Nema sta da mu bude za to vreme.
Bilo kako bilo, ili sam ja lepak za budale ili je to tako.
Da ne pricam za prosli auto, lik zove, kaze tad i tad u taj servis. Ja kazem niste ni videli auto, on kaze nemam vremena, dodji tu, sve koji mi se svidjaju zovem da dodju u taj servis.
Posle njega zove covek, gde je auto, dodje pogleda, provoza, koja je zadnja cena... prodato.
Ko hoce da kupi auto, on ce ga kupiti.
Nego to je prica nema niko para. Rekao sam mu, to nije tacno.
Imam ja pare

Nema veze, auto je pregledan na 82.000km kod Dragomira, uradjen servis, nekon toga sam menjao diskove i sad je na 89.000km.
Nema sta da mu bude za to vreme.
Bilo kako bilo, ili sam ja lepak za budale ili je to tako.
Da ne pricam za prosli auto, lik zove, kaze tad i tad u taj servis. Ja kazem niste ni videli auto, on kaze nemam vremena, dodji tu, sve koji mi se svidjaju zovem da dodju u taj servis.
Posle njega zove covek, gde je auto, dodje pogleda, provoza, koja je zadnja cena... prodato.
Ko hoce da kupi auto, on ce ga kupiti.
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon
Frojd Focus Sexy Wagon
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ja nisam cuo, a i zasto sam u obavezi da to saznam i cujem? Kontrolisali su me zadnjih put pre nekih 3 nedelje, zasto mi tad saobracajac nije nista prokomentarisao za saobracajnu da treba uskoro da je zamenim? Uostalom, bas me briga, kad me prvi put zaustave, reci cu lepo da nisam znao, a gledajuci datum u vozackoj dozvoli, nije istekla, tako da bi smelo bilo kome da prave problem. Mislim, dokument koji su oni izdali, koji su oni naveli da traje do tog i tod datuma, ne vidim sta tu moze da bude problem. Sta, ima da mi pise prijavu da imam neispravna dokumenta? Kapiram da bi ga na sudu dobio, iako ne znam da li je to za dozvole bas regulisano negde u nekom zakonu, onda nisam u pravu.nikola_focus piše:Ljudi verujem da ste culi za ovu glupost oko zamene dozvola do 10. juna
Fiesta!!
- RSS
- Kontakt:
Ma debili, oni donesu zakon, puste to u sl. listu i eto ti ga.
Meni dozvola istice 2020god.
Meni dozvola istice 2020god.
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon
Frojd Focus Sexy Wagon
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Meni krajem 2016 ili pocetkom 2017, ne planiram ranije da je menjam sem ako me sudski ne nateraju. Nemci mogu da imaju iste tablice na vozilima 40 godina, kod nas se stalno izmislja neka topla voda u zadnjih par godina.
Fiesta!!
- milan_gt
ja novu dozvolu imam od 2011. Bolje je sto vam ne treba medjunarodna
- Taunus 17m
Zamena starih vozackih dozvola se radi , tj onih crvenih , kao sto na primer ja imam . Sto se tice saobracajnih dozvola poceli su ubacivati nove cipove , sad ne moze svaki citac da procita saobracajnu vec se mora nesto da li softverski ili hardverski odraditi na racunarima , pojma nemam nisam se upustao mnogo u pricu.
- RSS
- Kontakt:
Da li si siguran, ja citao na sajtu AMSS da svejedno treba.milan_gt piše:ja novu dozvolu imam od 2011. Bolje je sto vam ne treba medjunarodna
Drugar je morao da vadi medjunarodnu za Makedoniju iako ima novu.
Poslednja izmena: RSS, na dan subota, 18. jan. 2014. u 22:59h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon
Frojd Focus Sexy Wagon
- milan_gt
ne treba, nove su po eu standardu
- RSS
- Kontakt:
33. Makedonija – pored vozačke dozvole R.Srbije je neophodno i posedovanje međunarodne vozačke dozvole. Makedonski propisi normiraju da strani državljanin koji privremeno boravi u R.Makedoniji može da upravlja motornim vozilom sa nacionalnom vozačkom dozvolom pod uslovom reciprociteta. S obzirom da R.Srbija nema potpisan sporazum sa R.Makedonijom kojim bi se recipročno priznavale vozačke dozvole, neophodno je posedovanje međunarodne vozačke dozvole;
izvor
http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konz ... u?lang=lat
EDIT
Sa novom dozvolom je potrebna i potvrda da nemas zabranu jer se na novoj dozvoli to ne vidi. Ukupna cena je 2.420 dinara.
Sto se mene tice, uz zeleni karton od 3000din ja cu kroz Bugarsku ove godine na more, i to iz principa. Ne znam kad mi medjunarodna istice, ali isto tako ne znam ni da li je vezana za broj vozacke ili ne.
izvor
http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konz ... u?lang=lat
EDIT
Sa novom dozvolom je potrebna i potvrda da nemas zabranu jer se na novoj dozvoli to ne vidi. Ukupna cena je 2.420 dinara.
Sto se mene tice, uz zeleni karton od 3000din ja cu kroz Bugarsku ove godine na more, i to iz principa. Ne znam kad mi medjunarodna istice, ali isto tako ne znam ni da li je vezana za broj vozacke ili ne.
Poslednja izmena: RSS, na dan subota, 18. jan. 2014. u 23:09h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon
Frojd Focus Sexy Wagon
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Nema to veze sa standardom, nismo potpisnici nečega (zaboravio sam čega), pa i dalje po zakonu trebamilan_gt piše:ne treba, nove su po eu standardu