1.6 dizel W u Orion
-
- Poruka: 22
- Član foruma od: nedelja, 15. jan. 2012. u 21:32h
1.6 dizel W u Orion
Posto videh sad u oglasima ovu sieru sa motorom od golfa dvojke zanima me posto imam dobar motor od dvojke da li bi mogao da ubacim u forda orion 1 . 6 benzinac i da bi trebalo prepravki ako neko ima vremena nek napise cisto me zanima ako ima malo posla da ubacim to naravno zbog potrosnje,hvala unapred... 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: 1.6 dizel W u Orion

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Izmisliš nosače,prepraviš auspuh,prepraviš zvono i eventualno spojničku da bi mogao vw motor da nakačiš na fordov menjač,prepraviš creva od hladnjaka,prepraviš malo dovod goriva,prepraviš malo instalaciju,razmisliš malo kako ćeš to da legalizuješ i registruješ i to ti je to.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
- oristic
- Poruka: 1041
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Koje ces kasnije lakse prodati nego li ja Fo
cusa!

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

ima se,moze se - nema se,mora se....
-
Hhahahhaah hibrid autic ford vs golf pa videh ovaj lik ubacio u sieru a ja imam dokon motor od dvojke i to bas dobar pa valja probati ma ko jos danas sta legalizuje axaxa

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ipak bi za savete i utiske iz prve trebalo da pozoveš prodavca dotične Sierre, ipak on čovek ima iskustva sa takvom konverzijom. Ovde na forumu takvih entuzijasta nema.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
911s [SK] piše:Ipak bi za savete i utiske iz prve trebalo da pozoveš prodavca dotične Sierre, ipak on čovek ima iskustva sa takvom konverzijom. Ovde na forumu takvih entuzijasta nema.
U pravu si,mozda to i nije tako tesko uraditi

- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
za tebe sigurno necemo misliti da si uporan.. 

- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Potpuno su mi nejasni ljudi koji zive u 90im godinama kada je bilo jeftinije voziti dizela nego benzinca,i padne im na pamet ideja da izbace ispravan benzinski motor da bi ubacili drndavi dizel..
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Nije samo tad dizel bio jeftiniji za voznju, ima i sad dosta slucajeva da je tako, pogotovo ako se auto dosta vozi.
Fiesta!!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Golf dvojka koja će po gradu trošiti 5 litara dizela će za koju nedelju biti finansijski potrošač isto koliko i neki venturi gas koji troši manje od 8 litara gasa. Ovo potonje je ipak potprilično teže naći.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
evo meni sad izbija potrosnja na 10 l benzina od 1.6 motora a ford kao ford niko nece da kupi 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Sledeći offtopic leti u kantu... držite se teme.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Samo da te pitam, zar ti nije lakse i bezbolnije da uzmes fordov dobar dizel 1,6 d koji je mnogo bolji od wv, izdrzljiviji i manje trosi, bolja mu je pumpa i sve na njemu i zavrsis posao (PAZI REKAO SAM 1,6 D NE 1,8 D)!
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ти купи и угради 1.8 тд у било којој верзији . Сваки ћеш лако нашрафити на мењач . и 88 кс је ипак нешто .
Радио сам разне преправке и буџења , и спајање мотора са другим мењачем уопште није наиван ствар.
Јел ти је пало можда на памет да уградиш плин ?
Или крштени ефи и секвент плин ?
1.8 16 вентила , са секвент плином ће трошити , око 10 литара плина или мање по граду у тој каросерији . Ауто ће ићи како аждаја , 9+ секунди до 100 , биће више него дупло јачи од тог фолксваген дизела , имаћеш веома мало преправки на самом возилу .
Радио сам разне преправке и буџења , и спајање мотора са другим мењачем уопште није наиван ствар.
1.8 16 вентила , са секвент плином ће трошити , око 10 литара плина или мање по граду у тој каросерији . Ауто ће ићи како аждаја , 9+ секунди до 100 , биће више него дупло јачи од тог фолксваген дизела , имаћеш веома мало преправки на самом возилу .
-
u pravu si ali kad pomislim na cenu sekvent plina od 450 e plus atesti isplati se za uhuhuhu godinavan piše:Ти купи и угради 1.8 тд у било којој верзији . Сваки ћеш лако нашрафити на мењач . и 88 кс је ипак нешто .
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
A ti zapravo hoces da ubacis motor od golfa da bi lakse prodao auto,ili sam ja to lose ukapirao? Untuning.
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Исплати се после 15 000 хиљада . Али и првог тренутка када уградиш плин па напуниш боцу за 2800 динара , уместо 5000 колико треба за резервоар бензина , одмах ће ти осетити уштеду .
- mbole
- Poruka: 14901
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
A sta fali 1.8D? Vozio sam ga nekoliko godina, bas u orionu, i nikakvih problema nisam imao. Jednostavan, klasican dizel, sa taman dovoljno konja za oriona. 1.6D je malo slabacak (probao jednom da vozim isto oriona sa tim motorom).darko darko piše:Samo da te pitam, zar ti nije lakse i bezbolnije da uzmes fordov dobar dizel 1,6 d koji je mnogo bolji od wv, izdrzljiviji i manje trosi, bolja mu je pumpa i sve na njemu i zavrsis posao (PAZI REKAO SAM 1,6 D NE 1,8 D)!
1.8 TD/DI je vec komplikovaniji, zbog DPCN pumpe i interkulera i tesko ga je naci u potpuno ispravnom stanju.
Djak pesak 

- darko darko
Pa meni se ne svidja, krace traje i motor i pumpa, mnogo krace, jeste malo bolje ide, ali 1,6 d ima jedan zupcasti kais, nema onu prokletu plastiku sto crkava na kvacilu, i pali 5 puta bolje, ako kupujes 1,8 d nemoj da stavljas na taj menjac , uzmi sa meljacem, kupices ga po ceni aluminijuma sto kupuju ganci!
- mbole
Koliko se secam plastika na kvacilu ne zavisi od motora, vec od godista.
Sad dal bas krace traju motor i pumpa... ne znam. Ja sam mog saranio u udesu, sa motorom nikada nisam imao problema, a presao je kod mene lepu kilometrazu.
Sad dal bas krace traju motor i pumpa... ne znam. Ja sam mog saranio u udesu, sa motorom nikada nisam imao problema, a presao je kod mene lepu kilometrazu.
Djak pesak 

- darko darko
pa i ja sam presao 105 000 sa ti motorem, pa mi je izgoreo ventil, pimpa dizne i dobos, dok na 1,6 je bio dosta losiji motor, da nekazem pri kraju, presao sam oko 60 000 i direktan udes, ali nikada nisam imao problema!
pa i sama pumpa na 1,6 d hoce da upali na minusu potpuno normalno i kada je motor bas pri kraju, kod 1,8 d sve mora da je perfektno, trista vakluma i gluposti, meni se ne svijda, mogu da kazem da je najbolji dizel motor fordov bas taj u zadnjih 30 godina po meni, ako je motor dobar nije toliko lenj u odnosu na 1,8, a plastiku sam ja imao na 1,8 svim modelima posle, a na 1.6 d ne, i mali je potrosac!
neznam za menjace, ali mislim da nepasuju sa bezninca na diele, nisam siguran, i velika je razlika u prenosu, 5 bi isao 70-80 normalno!
nego mene zanima cije je bilo ubrizgavanje na 1,6 d, dali je radila ista firma kao i za 1,8d?
pa i sama pumpa na 1,6 d hoce da upali na minusu potpuno normalno i kada je motor bas pri kraju, kod 1,8 d sve mora da je perfektno, trista vakluma i gluposti, meni se ne svijda, mogu da kazem da je najbolji dizel motor fordov bas taj u zadnjih 30 godina po meni, ako je motor dobar nije toliko lenj u odnosu na 1,8, a plastiku sam ja imao na 1,8 svim modelima posle, a na 1.6 d ne, i mali je potrosac!
neznam za menjace, ali mislim da nepasuju sa bezninca na diele, nisam siguran, i velika je razlika u prenosu, 5 bi isao 70-80 normalno!
nego mene zanima cije je bilo ubrizgavanje na 1,6 d, dali je radila ista firma kao i za 1,8d?
- mbole
Cek cek... ja se ne secam da sam na 1.8 imao neke vakume i slicno? Klasicna bos pumpa bez ikakvih kerefeka, 60 konja. Da ne mislis ti na 1.8 sa turbinom iz kasnijih modela?
Velika je razlika od 60 do 105 iljada.
Kakvu plastiku si imao na 1.8?
Ja sam oriona uzeo sa oko 80.000 na satu, i presao sigurno jos najmanje 100K sa njim. Verovatno i dosta vise al se ne secam tacno. Bio je kod mene od 1998 do 2002 a tada mi je Budimpesta bila na "da skocimo caskom"
Jedini problem sa paljenjem ikada sam imao na samom pocetku kada nisam znao da treba promeniti filter nafte pre zime (to mi je bio prvi dizel). Ustvari i tada je upalio bez greske, al se gasio cim malo dodam gas.
Velika je razlika od 60 do 105 iljada.
Kakvu plastiku si imao na 1.8?
Ja sam oriona uzeo sa oko 80.000 na satu, i presao sigurno jos najmanje 100K sa njim. Verovatno i dosta vise al se ne secam tacno. Bio je kod mene od 1998 do 2002 a tada mi je Budimpesta bila na "da skocimo caskom"

Jedini problem sa paljenjem ikada sam imao na samom pocetku kada nisam znao da treba promeniti filter nafte pre zime (to mi je bio prvi dizel). Ustvari i tada je upalio bez greske, al se gasio cim malo dodam gas.
Djak pesak