Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Moja Fordina (sa malim zakasnjenjem)

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
nikola_focus
Poruka: 1492
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Re: Moja Fordina (sa malim zakasnjenjem)

Poruka od nikola_focus » petak, 27. dec. 2013. u 11:10h

Da, da, razumemo se sad thumbsuph U sustini, ta linija do koje bacaju svetlost i nije nesto funkcionalna, samo izgleda lepo, inace ovako su tu negde. A sto se tice cene, bas sam sinoc gledao nesto, komplet Bi-xenon Morimoto sa balastima i ostalim stvarima je oko 120E, dok su samo projektori i one ukrasne plastike oko njih 60E. Ne znam za koliko mogu da se nadju fabricki farovi (mislim da se negde pominjala cifra i do 150E). E sad jos 2 pitanja, da li sa fabrickim farovima idu i balasti, i kakva je situacija sa instalacijom, da li se samo poveze, ili opet ima peripetija kao sa aftermarket xenonima.

Izvinjavam se Maretu TDCi zbog pokretanja talasa off topica lol
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Mare TDCi
Poruka: 397
Član foruma od: petak, 13. sep. 2013. u 16:07h

Poruka od Mare TDCi » petak, 27. dec. 2013. u 11:21h

Opusteno nikola, i mene sve to zanima, tako da slobodno raspali :)
911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » petak, 27. dec. 2013. u 11:27h

na fabrickim farovima treba da se prepravi dzek koji ide u far. balasti je pitanje, mozda dobijes mozda ne..

na kupujemprodajem imas morimoto projektore za 50eura sa lajsnom/maskom + sijalice oko 22-30 eura tj. izadju te projektori i sijalice oko 70-80eura
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

nikola_focus

Poruka od nikola_focus » petak, 27. dec. 2013. u 16:37h

Znaci sa fabrickim farovima je to sa balastima sve nesigurno, i mora da se racuna i na taj trosak. Ovo sa ugradnjom projektora u neku ruku i dodje jeftinije, s tim sto je tu problem ugradnje. Pricao sam sa jednim likom koji ugradjuje xenone, i pitam ga oko ugradnje projektora, kaze nikad cuo da se to prodaje posebno, a ni da ljudi ugradjuju. To oko rastavljanja farova mi ne deluje kao nesto posebno komplikovano, ali opet nije bas svejedno. I jos nesto, napisao si u nekoj temi da si samo povezao fabricku instalaciju sa balastima, balaste sa sijalicama, i to sve u far, i da radi. Ja sam vidjao da uzimaju struju sa akumulatora direktno, pa me interesuje kako je to moglo tako da se odradi.

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » petak, 27. dec. 2013. u 18:12h

nikola_focus piše:Pricao sam sa jednim likom koji ugradjuje xenone, i pitam ga oko ugradnje projektora, kaze nikad cuo da se to prodaje posebno, a ni da ljudi ugradjuju.
:lele:

Mare TDCi

Poruka od Mare TDCi » petak, 27. dec. 2013. u 18:17h

hahahaha hahahaha hahahaha

Taj lik mora da ugradjuje kineske xenone skinute sa plasticnog bicikla sa pomocnim tockicima na motokultivatore.
911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » petak, 27. dec. 2013. u 18:37h

Za 210€ sam nasao originalne NOVE xenon farove, idu bez balasta i sijalica.

na obican far od mk1.5 nije potrebno nista prepravljati ako ces voziti bez nivelacije farova iz kabine. U suprotnom se nesto sitno menja (ne moram sve da kazem :P ).
na mk1 se mora menjati dzek, uzima se od Golfa IV, i nanovo da se vezuju zice, i prema semi treba naci koja ide gde. Ako se dobro secam, treba i dodati jednu za dugo svetlo.

morimoto u obicnom faru dobro svetli, ali je sto se tice izgleda.. Necu mnogo da pricam :D Morimoto u originalnom faru i lepo izgleda, i odlicno svetli! thumbsuph
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Mare TDCi

Poruka od Mare TDCi » petak, 27. dec. 2013. u 18:53h

Aman, imam par pitanja.

1. Da li neko moze da mi objasni sta je to tacno ET na felnama? Na ovim celicnim 15-kama je 49.5 et koliko se secam. E sad zanima me da li je bolji da je taj Et manji ili veci, kao i koliko je to znacajno pri izboru felni i guma. Naprimer primetio sam da Citroen i Pezo sa istim rasponom rupa 4x108 imaju manji et u odnosu na :ford: . Da li na :ford: -a uopste mogu te felne?

2. Ovaj je focus TDCi od 115ks, zanima me koliko je stetno `rano` prebacivati u vecu brzinu i da li je uopste stetno. Ja inace vozim stedljivo jer nisam nesto pri parama za corbu, pa pokusavam da ga ne dizem u visoke obrtaje. Uglavnom menjam na 2000-2200 rpm. to je 1 ide do 20, 2. ide do 40, 3. od 40 do 60 max (ali nekad i na 55) , tu krece 4. itd... kad vozim naprimer u 3. 50 obrtaji su oko 1800-2000 i kodam malo gasa i onda prebacim u 4, a onda padnu na oko 1300 . da li je to stetno za auto?

3. Ko zna koliko otprilike kosta peskarenje i farbanje felni (nasao sam neke 17 povoljno,koje mi se svidjaju, ali su u losijem stanju pa bi trebalo to da se odradi)

4. Ovo pitanje sam postavio jos prvi put kad sam predstavio auto i sliku ovu, ali mi niko nije odgovorio. za sta sluzi ovo u zadnjim vratima? ( ovo sa slike ispod). Pokusao sam da stavim zvucnike u zadnja vrata i ponadao sam se da je to za njih, ali nisam uspeo. Stavio sam ispitivac i tu nema struje, mozda nije prikaceno na radio, ne znam

http://www.dodaj.rs/f/21/IX/WwD1HWq/p1030294.jpg http://www.dodaj.rs/f/I/Kg/wDfEhkJ/p1030293.jpg http://www.dodaj.rs/f/1R/uD/27qHAQE2/p1030296.jpg

5. Zar svi koji voze focusa ovde imaju fabricke zvucnike? Zar niko nije ubacivao neke aftermarket? posto su specificne dimenzije 5x7 inca retki su i tesko se nalaze, pa ako je neko nabavljao mogao bi podeliti to sa nama :)

6. Imam neki radio pionir koji je bio u kolima kad sam ga uzeo, ali razmisljam da stavim fabricki jer se bolje uklapa,a i vidim da vecina ima fabricki, znaci da nisu losi. E sad, zanima me koliko su `losiji` u odnosu na naprimer pionir ili neki drugi? (sto se tice zvuka)?

7. Da li je moguce promeniti boju osvetljenja onog displeja ispod kilometar sata sto pokazuje kilometrazu, i onog na centralnoj konzoli sto pokazuje vreme?

8. Da li mi neko ko se razume moze reci da li je ovde sve u redu? (slike ispod) meni je tu nesto sumnjivo, ti kablovi i to, mozda zato nema struje i zadnjim vratima.
http://www.dodaj.rs/f/3F/Ny/49oC3CKE/p1030388.jpg http://www.dodaj.rs/f/1m/qi/2wus6RpK/p1030389.jpg

9. cemu sluze ova dva ulaza crveni i beli ?
http://www.dodaj.rs/f/q/H/3lIaheZX/p1030386.jpg

10. Cemu sluzi ovaj ulaz?
http://www.dodaj.rs/f/15/V8/1VGgY70c/p1030387.jpg

11. Sta je ovo, ovaj prikljucak? (slika ispod) (ja sumnjam da je to ono za komande na volanu)
http://www.dodaj.rs/f/3r/dO/1UgAbkz6/p1030390.jpg

12. Sta znace ovi `pecati` na felnama Fe 5 i Zn 5? (slika ispod) kao gvozdje i cink, ali sta to tu radi?
http://www.dodaj.rs/f/22/k2/189m52Rw/p1030391.jpg

Unapred hvala onima koji izdvoje vremena i truda da odgovore na ponesto, bicu zahvalan :)
Poslednja izmena: Mare TDCi, na dan petak, 27. dec. 2013. u 19:26h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

nikola_focus

Poruka od nikola_focus » petak, 27. dec. 2013. u 18:53h

Hahaha, i meni doslo da se prekrstim, nego mi bilo glupo. Inace je skroz korektan i dobar majstor, i ne valja nista gore komplete od onih sa kojima se vecina srece, ali sta cu, neobavesten je :D Jos mi preokrenuo pricu kao ma ko te pita za projektore, eventualno prskalice ubaci da te ne zeza policija i to je thumbsuph :)

A kad sam vec tu i da odgovorim na ova pitanja: sto je veci ET, felna je uvucenija, i obrrnuto. Nema veze sa izborom guma, a u teoriji ima veze sa stabilnoscu zato sto je siri gazeci sloj, ali to u normalnoj voznji neces da primetis. Ovo oko brzina, i ja ga vozim otprilike tako, samo u 4. ne vozim ispod 60, a u petoj ispod 80, i nije mu nista. Povremeno ga poteraj u obrtaje, i ne sekiraj se. Sto se tice zvucnika, jeste retka dimenzija i mislim da samo Alpine pravi elipse u toj dimenziji. Pisao je neko od clanova da je kupovao i ugradjivao ali nema sanse da se setim ko i kada. Sto se tice plejera, ja sam apsolutno zadovoljan zvukom fabrickog CD plejera na fabrickim zvucnicima. Samo je malo slabiji bas dok se ne pojaca preko 6, posle toga ubija :D Sto se tice displeja, moze da se promeni boja ali sto bi to radio :) Kad je vec sve lepo i zeleno. A sad slike: onaj dzek iz zadnjih vrata sa 2 zice moguce je da je od zvucnika i da nije povezan, a onaj veci, sivi ne bih znao, mozda od podizaca. Sa kablovima iz 8. pitanja je sve u redu, mozda je problem u fabrickoj instalaciji, da je tu nesto prekinuto (http://www.dodaj.rs/f/3r/dO/1UgAbkz6/p1030390.jpg na ovoj slici vidis onaj braon dzek, prekontrolisi njega i onaj zuti koji u njega ulazi, to je za zvucnike). Crveni i beli ulaz su mislim za pojacalo, a na slici 11 jesu komande na volanu. Na zadnjoj slici su ti tegovi sa felni, i broj oznacava gramazu.

Mare TDCi

Poruka od Mare TDCi » petak, 27. dec. 2013. u 19:30h

Evo , resio sam slike, hhvala ti nidzo :)

Kako se moze promeniti ta boja displeja?

nikola_focus

Poruka od nikola_focus » subota, 28. dec. 2013. u 00:48h

Mozda sam malo brzopleto odgovorio na to pitanje. U sustini, zamenom ili bojenjem sijalice mozes da dobijes promenu, ali opet nece da bude to kao sto bi trebalo jer je sama boja tih displeja zelena, i uvek ce da bude vidljivo malo zelenkaste boje. Takva situacija je sa tablom, imas zelenu foliju i u kombinaciji sa najobicnijom sijalicom ona svetli zeleno, mislim da je isti princip i sa tim displejima.

dax92

 

Poruka od dax92 » subota, 28. dec. 2013. u 07:32h

Da bi se boja promenila, potrebno je sastrugati taj deo zelene folije sa table, ali je problem da se ne pretera sa struganjem jer ce svetleti i oko brojeva, a isti ce izgubiti svoj oblik. :)
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Mare TDCi

Poruka od Mare TDCi » subota, 28. dec. 2013. u 21:54h

Nisu mi jas potpuno razjasnjena pitanja : 2,3,4,5,10

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » subota, 28. dec. 2013. u 22:16h

Za 10 bih rekao da je AUX ulaz...

fordst
Poruka: 204
Član foruma od: ponedeljak, 29. nov. 2010. u 16:35h

Poruka od fordst » ponedeljak, 30. dec. 2013. u 12:11h

6. Nemoj nikako da vracas fabricki radio,brzo ces zazaliti.Sem neke estetike neces dobiti nista drugo.Po mom ukusu ford ima katastrofalna radija. Ostavi pioner.Ja imam ford focus koji sam ga kupio novi iz salona 2009 g. ,Je*o te ne cita mp3.O kvalitetu zvuka je suvise i pricati.Procitao sam na neki sajt neki komentar mislim da je bio na HR ford..."ako nekoga mrzis slobodno pokloni mu taj fabricki radio"-ziva istina.
7. Sto se tice zvucnike,ja sam menjao i to pre 2 dana.Bio sam prisutan za celo vreme "procedure". U moj fokus pasu 17 ' zvucnike. Kupio sam najskuplji pioner zvucnike koje sam mogao naci u Skopje (sa popustom kostali su 100 eu) koje sam montirao u prednje vrate. U kombinaciju sa DVD pioner koji sam isto tako promenio zvuk je FENOMENALAN. E sada kosta-da kosta (mene je to zadovoljstvo kostalo 600 eu + 40 eu maska za DVD player).Tebe trebace samo dva kvalitetna zvucnika i dva viskotonca,koji idu u komplet,radio vec imas. I ako kazem da kvalitet zvuka i jacina se promenila za 100% na bolje malo bi bilo.Sada sa zadovoljstvom slusam muziku ,a prije retko sam ukljucivao "radio"
p.s. Ford je uradio malu zajebanciju oko zvucnika,tesko se nalazi ta "maska" il drzac il kako se to zove gde staju fabricki zvucnici.Tako da ukoliko odlucis da ih promenis treba da budes spreman da ce majstor koji radi to morati da polomi stare zvucnike,malo to zareze i sredi kako bi nove mogli da se upasiraju.Isto je i sa visokotncima.Ti vec imas pioner (zacuvaj ga) ,tako da ako si u mogucnost promeni i zvucnike (koji su djubre kao i kod vecina auta-sem premium brednove) i nemoj kupovati najeftinije sve jedno koja je marka.
p.s.s. Ako ne znas sta je lepo pitaj sta je skupo :) :clap:

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 2. jan. 2014. u 21:02h

Zelim svima srecnu novu godinu, moj poklon za vas je u kontejneru :D
Off premesten:
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 63&t=18774
Fiesta!!

Mare TDCi

Poruka od Mare TDCi » petak, 24. jan. 2014. u 23:40h

http://www.kupujemprodajem.com/Fabricki ... id=4004528

Kakav je ovo radio? Jel to sonyjev? Neki su mi rekli da je sonijeva fabricka jako dobra, ali ja ne mogu da je prepoznam koja je sonijeva za mk1. Da li ima neku posebnu oznaku?

Daniel
Kontakt:

Poruka od Daniel » subota, 25. jan. 2014. u 00:45h

ja imam ovakav radio u kolima.

ako se ne varam sony se ugradjivao u MK2 focusa, u mk1 nije.. mozda gresim

dax92

 

Poruka od dax92 » subota, 25. jan. 2014. u 07:40h

Taj Sony koji pominjes je fabricki za mk2 focusa i Mondea mk3 posle prve restilizacije. Ovo sto je na slici je fabricki za mk1 focusa i Mondea pre 2004. godine. prima 6 audio CD-ova. Bitno mu je samo da radi savrseno, jer je unutra jaaaako kompleksan, i ako nesto crkne, mozes traziti odmah drugi, jer je popravka skupa i komplikovana. A ovo je prilicno jeftino za taj plejer. Za tu cenu ili nesto manje obicno imas obican 6000CD.
Focus ST170
Focus SVT

Daniel
Kontakt:

Poruka od Daniel » subota, 25. jan. 2014. u 07:51h

Ja sam platio takav player 6k din i savrseno radi

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Mare TDCi

Poruka od Mare TDCi » subota, 25. jan. 2014. u 12:53h

Ako njega uzmem mogu da e oprostim od mp3 CD-ova, ali zato mi je neko pondudio, jos ranije, da donesem jednu crvenu kod njega i da ce mi dati,cak i ugraditi komande iza volana :) E sad kad bih se setio ko je to, ili na kojoj je temi to bilo...

Mare TDCi

Poruka od Mare TDCi » subota, 25. jan. 2014. u 12:54h

Danijele, kako si zadovoljan snagom, kako hvata radio frekvencije i sveopste kakav je po tebi? :)

Daniel
Kontakt:

Poruka od Daniel » subota, 25. jan. 2014. u 13:02h

extra, ja sam prezadovoljan. jedino sto je malo spor kad se pali i chekira cd-ove, moras lagano da ga koristis i da ga ne silis.

mana, desilo se sestri i zetu da su upali u rupu sa autom pri vecoj brzini i iskocio je cd iz lezista pa se malo pobrljavilo, cd2 je polovicno presao u cd3, al oko 30min-1h posla i sredis sve ( kad prvi put rastavljas :D )

cimni me jednom pa se mozemo videti i skonaj kako radi.

Mare TDCi

Poruka od Mare TDCi » četvrtak, 30. jan. 2014. u 00:07h

Jel bi ovo mnogo oskrnavilo izgled http://www.kupujemprodajem.com/Krovni-n ... r_id=20074 ?

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 30. jan. 2014. u 00:15h

Nemoj ako je samo za izgled, znas kako fino zvizde u voznji

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“