zamena diskova?
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Re: zamena diskova?
Svojevremeno je Textar pravio OEM dijelove za BMW. To ti sve govori.
Ali provjeri sve gore sto sam ti naveo mozda naletis na nesto od toga da je i jeftinije od Textara.
Ali provjeri sve gore sto sam ti naveo mozda naletis na nesto od toga da je i jeftinije od Textara.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
I danas TEXTAR pravi neke orginale za forda(za fiestu MKVI,mondeo MKIV,S-Max)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
Sad posle prethodnog posta definitivno textar 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
-
Da budem iskren nisam znao. Mislio sam da unazad desetak godina Bosch pravi kočnice za sve Fordove. Sada je i Bosch prodao svoj kočioni biznis ali i novi vlasnici će nastaviti posao sa Fordom.Dragomir piše:I danas TEXTAR pravi neke orginale za forda(za fiestu MKVI,mondeo MKIV,S-Max)
http://www.goauto.com.au/mellor/mellor. ... 520028CDC7
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Imate li neku preporuku za prednje diskove i plocice za Focusa 1?
Danas sam menjao gume i majstor mi rece da su se napred diskovi dosta pojeli, kad se predje rukom oseti se razilika, posle oboda prst odmah upadne u udubljenje od plocica od 6-7mm. pozadi su ok diskovi i stoje original motorcraft plocice dok su napred neke druge. On mi rece da mogu jos 5-10000km da predjem sa takvim diskovima.
Danas sam menjao gume i majstor mi rece da su se napred diskovi dosta pojeli, kad se predje rukom oseti se razilika, posle oboda prst odmah upadne u udubljenje od plocica od 6-7mm. pozadi su ok diskovi i stoje original motorcraft plocice dok su napred neke druge. On mi rece da mogu jos 5-10000km da predjem sa takvim diskovima.
Poslednja izmena: shakalkv, na dan ponedeljak, 23. dec. 2013. u 17:36h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
-
Koliko vidim ovdje na forumu ko je blizu Dragomira stavlja Delphi diskove i plocice i ima pozitivna iskustva s njima. Ovdje bih preporucio Brembo jer su super kvalitetni a nisu toliko skupi i plocice Bosch ili TWR (obe su malo skuplje ali stvarno odlicne).
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21564
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Treba obratiti pažnju jako na te Brembo diskove zato što postoje dve varijante... pravi Brembo i low budget Brembo koje proizvodi A.B.S iz kine,tako da ja bi ih lično izbegao makar u Srbiji.
Za Focusa mk1 i za normalnu vožnju Delphi završava posao,za malo "žešće" mašine bih uvek preporučio Textar ili Ate ako možete da nabodete original pošto i tu ima falš. (mislim na Ate,Textar ako se kupuje u Gazeli komerc nema greške što se tiče originalnosti)
Za Focusa mk1 i za normalnu vožnju Delphi završava posao,za malo "žešće" mašine bih uvek preporučio Textar ili Ate ako možete da nabodete original pošto i tu ima falš. (mislim na Ate,Textar ako se kupuje u Gazeli komerc nema greške što se tiče originalnosti)

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Па председниче стварно не знам шта се данас више не прави у Кини. Нпр. неки дан сам гледао оригиналне Bosch дискове за Мондео увезене из Њемачке преко овлашћеног увозника (130 КМ/ком) који се иначе фабрички монтирају на мој Мондео, и видио да су произведени у Кини. Тако да питање је гдје се стварно праве и те Текстар плочице.
-
Danas sam bio slobodan pa sam se malo raspitivao za cene po Kraljevu. Brembo diskovi su 6000 din. oba, Lucas su 5600 din. oba, Lucas plocice 3600din. a Motorcraft plocice 5600din. komplet prednje. Drug mi je javio, da su u prodavnici u kojoj on radi Textar diskovi i plocice, sve u kompletu 9900 dinara. Sta je po vama najbolja solucija? Delfi za sada nisam nasao u Kraljevu. Inace bar jos 2-3 meseca planiram ovako da vozim pa cu ih onda zameniti, ukoliko izdrze... jer je krizetina 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
Delphi diskovi iplocice oko 8000.00
-
Sta mislite za ove Lucas? Posto u toj prodavnici mogu da uzmem na 6 rata bez kamate a to bi mi itekako znacilo.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Nismo se razumeli... nije problem što se prave u Kini ali je problem kad postoje dve "klase" tj original i low budget "falš" varijanta a ja baš o tim razlikama pričam.bojcistv piše:Па председниче стварно не знам шта се данас више не прави у Кини. Нпр. неки дан сам гледао оригиналне Bosch дискове за Мондео увезене из Њемачке преко овлашћеног увозника (130 КМ/ком) који се иначе фабрички монтирају на мој Мондео, и видио да су произведени у Кини. Тако да питање је гдје се стварно праве и те Текстар плочице.
Delphi kad se kupi u Euroauto ili Textar kad se kupi u Gazeli to je 100% original produkt... za Bosnu nisam upućen i ne mogu da pričam o tome.
Npr za ATE znam da kod nas ima low budget i original varijanta... kao i Brembo.

-
Ма разумјели смо се пријатељу...из неког личног искуства нисам још срео нешто квалитетно направљено у Кини. Одатле моја сумња у све што отуда долази. Код нас нема ниско и високобуџетних дискова истог произвођача. Барем то није ни на који начин назначено на кутији. Ако пише Брембо онда је то то. Ја сам са својим дисковима презадовољан и изгледа да су оргинал, мада им цијена није нешто жестока. Вјероватно су дискови за нормална аута и зато нису прескупи.
Има овдје да се купи и тај АБС али то је посебна марка и нису ни на који начин повезани са Брембом http://www.abs-bv.nl/en/ . Нешто су јефтинији од Бремба али чујем од механичара да нису нешто лоши. Има и Делфи да се купи. Ту је негдје с цијеном као Брембо и кажу исто да су добри.
А Лукас је супер марка и колико знам поскупа. То је сада TRW, они су то преузели. Ако си сигуран да су оргинал купуј.
Има овдје да се купи и тај АБС али то је посебна марка и нису ни на који начин повезани са Брембом http://www.abs-bv.nl/en/ . Нешто су јефтинији од Бремба али чујем од механичара да нису нешто лоши. Има и Делфи да се купи. Ту је негдје с цијеном као Брембо и кажу исто да су добри.
А Лукас је супер марка и колико знам поскупа. То је сада TRW, они су то преузели. Ако си сигуран да су оргинал купуј.
-
Da to mi i prodavac rece TRV da je Lukas. Sta znam firma je Delmax, imaju prodavnice po Srbiji ne verujem da valjaju fals robu.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ne reci dva puta za Brembo i A.B.Sbojcistv piše:Ма разумјели смо се пријатељу...из неког личног искуства нисам још срео нешто квалитетно направљено у Кини. Одатле моја сумња у све што отуда долази. Код нас нема ниско и високобуџетних дискова истог произвођача. Барем то није ни на који начин назначено на кутији. Ако пише Брембо онда је то то. Ја сам са својим дисковима презадовољан и изгледа да су оргинал, мада им цијена није нешто жестока. Вјероватно су дискови за нормална аута и зато нису прескупи.

http://www.slimparts.nl/remschijf/14004 ... rnxhvv5-7M
Dobiješ uredno A.B.S diskove upakovane u Brembo kutiju

Jao vidi Brembo bušeni diskovi sa nekim čudnim nazivom

Na našim prostorima trenutno nema nigde da se kupi original Brembo... samo taj made by A.B.S

- Dragomir
- Oficijalni serviser
Pa nesto nisam siguranshakalkv piše:Da to mi i prodavac rece TRV da je Lukas. Sta znam firma je Delmax, imaju prodavnice po Srbiji ne verujem da valjaju fals robu.
-
Moguce da sam i ja pomesao nesto... desetak nekih proizvodjaca su mi nabrajali...
-
Sjecam se da je na mojim Brembo diskovima bilo gravirano "Brembo" na obodu zajedno sa svim pripadajucim oznakama i njihovim trade mark-om, kao i masa nekih oznaka vezanih za dopustenu debljinu. Ne kazem da je to garancija kvaliteta i orginalnosti (posto se te "laserske olovke" za graviranje mogu kupiti za male pare) ali malo sam zagledao kako su izliveni iznutra (posto su ventilirajuci) i sve je djelovalo savrseno uredno. ABS ima da se kupi posebno i jos nisam vidio da su ti diskovi bili upakovani u Brembo pakovanje (odnosno na njima nije nigdje bilo napisano ABS). Koristim Brembo od 1999., imao sam ga na svim svojim autima i vidio sam ih masu. Ne kazem da se negdje tako i ne prodaju ali ja nisam vidio za ovih 14 godina da su ABS unutra. I za sve te godine ih kupujem od ovlascenog uvoznika za BiH - firme Unitrade d.o.o. Ljubuski http://www.unitrade.ba/. Preko njih sam takodje rjesavao i Bosch-ove pinove za kociona klijesta (s kojima sam rjesavao blokiranje prednjeg desnog tocka) jer su ovlasceni i za Boscha takodje.Markedjani piše:Ne reci dva puta za Brembo i A.B.Sbojcistv piše:Ма разумјели смо се пријатељу...из неког личног искуства нисам још срео нешто квалитетно направљено у Кини. Одатле моја сумња у све што отуда долази. Код нас нема ниско и високобуџетних дискова истог произвођача. Барем то није ни на који начин назначено на кутији. Ако пише Брембо онда је то то. Ја сам са својим дисковима презадовољан и изгледа да су оргинал, мада им цијена није нешто жестока. Вјероватно су дискови за нормална аута и зато нису прескупи.
http://www.slimparts.nl/remschijf/14004 ... rnxhvv5-7M
Dobiješ uredno A.B.S diskove upakovane u Brembo kutiju
Jao vidi Brembo bušeni diskovi sa nekim čudnim nazivom
Na našim prostorima trenutno nema nigde da se kupi original Brembo... samo taj made by A.B.S
Jos samo da dodam da je ovlasceni zastupnik za ABS ovdje u Bosni firma Nuic i kontam da su isto sto i Brembo valjali bi ih ovi iz Unitrade. Mada u sta danas mozes biti siguran, tako da ti se ne protivim jer stvarno ne mozes nista znati 100%.
-
Danas uzmem Brembo diskove za focusa 1 3000 din komad. Diskovi stvarno dobri, nema sta ali mi ne pasu, uzi su od glavcine 2mm. Zamenim ih za neke jeftinije od 2100 dinara komad. Uzmem i motorcraft plocice 5400 dinara. Taman sam mislio da ih uparim uz one brembo diskove ali nije mi se dalo...
Ono sto mene zanima je kada zamenim sutra plocice i diskove napred i plocice pozadi kako u pocetku da vozim?
Pominje se nesto o nekom bedingu ...
Da izbegavam jaka kocenja?
Ono sto mene zanima je kada zamenim sutra plocice i diskove napred i plocice pozadi kako u pocetku da vozim?
Pominje se nesto o nekom bedingu ...
Da izbegavam jaka kocenja?
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Odprilike tako, ali potrazi po forumu pisano je vec.
Moj ti je savet samo u prvih 50-100km da vozis dosta defanzivno, kao da imas neispravne kocnice, da ti se ne bi desila situacija kao meni. Stavim nove diskove i plocice (na mondea koji ima 300mm disk i 205 gumu), krenem u obilazenje, preteknem prvi auto do pola (vec sam isao cirka 90), a ovaj ispred odluci da hoce da skrene na stovariste, naravno kroz mene. Kako sam ukocio i izbego ga ne znam ni ja, znam da sam sa obe noge upirao u kocnicu a on nece da koci
Moj ti je savet samo u prvih 50-100km da vozis dosta defanzivno, kao da imas neispravne kocnice, da ti se ne bi desila situacija kao meni. Stavim nove diskove i plocice (na mondea koji ima 300mm disk i 205 gumu), krenem u obilazenje, preteknem prvi auto do pola (vec sam isao cirka 90), a ovaj ispred odluci da hoce da skrene na stovariste, naravno kroz mene. Kako sam ukocio i izbego ga ne znam ni ja, znam da sam sa obe noge upirao u kocnicu a on nece da koci

Fiesta!!
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
I vise od 100km,treba vremena da nalegnu plocice,pogotovu ako su nove i plocice i diskovi. I to ne treba voziti defanzivno,nego vozis kao da nemas kocnice,posto je otprilike taj osecaj (meni izleteo majmun,i rucnu sam povlacio da ukocim)..
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ajd jes stara tema, ali da ne otvaram novu temu zbog jednog pitanja, (bezvezenog možda, da ne kažem glupog
).
Neki dan vozim lagano i kada kočim kočim lagano, tj. pritisnem malo kočnicu.
Tako da mi je dužina zaustavljanja 20-30 metara. Da sam stisnuo kočnicu jače (ne mislim ''do poda'') dužina zaustavljanja bi bila 5-10-15 metara, jer brzina je bila tu negdje oko 50, s tim da kočim motorom do nekih 30-40 km/h pa onda kočnicu.
E sad ono što me zanima, šta je gore/bolje za kočnice (diskove i pločice), duže ili kraće kočenje?

Neki dan vozim lagano i kada kočim kočim lagano, tj. pritisnem malo kočnicu.
Tako da mi je dužina zaustavljanja 20-30 metara. Da sam stisnuo kočnicu jače (ne mislim ''do poda'') dužina zaustavljanja bi bila 5-10-15 metara, jer brzina je bila tu negdje oko 50, s tim da kočim motorom do nekih 30-40 km/h pa onda kočnicu.
E sad ono što me zanima, šta je gore/bolje za kočnice (diskove i pločice), duže ili kraće kočenje?
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
istu toplotu dobijas na diskovima samo u neznijem kocenju disk tu toplotu stigne da odvodi duze vreme, tj koju sekundu duze u odnosu na naglije kocenje gde ostaje ugrejan a ti si vec stao..
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Kako može istu toplotu da dobije u dva različita slučaja pritiska i trenja na istu površinu?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове