Auto se gasi u voznji
Moderator: Dragomir
- Shapa
- Poruka: 111
- Član foruma od: sreda, 25. jan. 2012. u 18:10h
Re: Auto se gasi u voznji
Montekarlo, imao sam slučaj sa 15ak fokusa u poslednjih 2-3 meseca da se isto dešava, gasi se u vožnji i izbacuje greške tako da majstori sumnjaju na pumpe visokog pritiska i dizne. O čemu u se radi. Pumpadžije stavljaju neke aditive u goriva zbog koji se papir ( ili koji god tačno mateerijal da je to) u filteru goriva naduje i zapuši filter.
Uzmi i zameni filter goriva to je jeftino, posao od 10 minuta, a i svakom slučaju ćeš ga morati zameniti kad tad pa ništa ne gubiš. Kod mene u svih 15ak slučajeva je to bio problem.
Uzmi i zameni filter goriva to je jeftino, posao od 10 minuta, a i svakom slučaju ćeš ga morati zameniti kad tad pa ništa ne gubiš. Kod mene u svih 15ak slučajeva je to bio problem.

-
- Poruka: 83
- Član foruma od: utorak, 21. avg. 2012. u 13:44h
Sto mi to ne rece jedan dan pre. Samo sto sam odslepao auto kod bosiste.
Poslednja izmena: BojanM, na dan subota, 21. dec. 2013. u 11:03h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Nema potrebe da citiraš poruku koja je direktno iznad tvoje, podrazumeva se da na nju odgovaraš. Koristi opciju "ODGOVORI".
Razlog: Nema potrebe da citiraš poruku koja je direktno iznad tvoje, podrazumeva se da na nju odgovaraš. Koristi opciju "ODGOVORI".
-
Nije filter,kaze majstor,gorivo dolazi do pumpe ali pumpa nema dovoljan pritisak. Kaze ispitace injektore velika je verovatnoca da je do njih ako ne onda pumpa. Nazalost to cu znati tek za dva dana jer je sutra Sveti Nikola pa majstori ne rade.
-
Posle malo duzeg cekanja i nerviranja majstor napokon izneo dijagnozu. Nisu dizne nego glava pumpe. Sta god to znacilo i predstavljalo kosta 350 e delfi+50 e montaza + nerviranje do plafona jer ce moci da bude tek mozda u utorak. Dok se naruci deo u ponedeljak u najboljem slucaju da stigne u utorak itd.
Kaze da se stara ne remontuje samo se menja i stavlja nova. E sad ja pitam vas moze li nesto da se radi sa starom da se proda za neki evro da se izvuce bar malo stete.
Kaze da se stara ne remontuje samo se menja i stavlja nova. E sad ja pitam vas moze li nesto da se radi sa starom da se proda za neki evro da se izvuce bar malo stete.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Ako je tako - kad ne treba pokvarena tebi šta će drugom - baci je, ostavi za uspomenu na nerviranje, aranžiraj cveće u nju ili prodaj na otpad (20 din kg). 

-
I posle dve nedelje cekanja, Nije glava na pumpi. Nego je nesto drugo u pumpi,samlelo se ostetilo osovina,remenice,lageri,semerenzi ili nesto sto ima slicne nazive. E sad dok to stigne cekamo ponedeljak.
Nije problem ni kvar,ni novac ni sto si bez auta. Ali katastrofa je kad nemas gde da oteras auto i da neko profesionalno, postujuci pre svega sebe, odradi posao u razumnom roku koji ce biti kraci od izgradnje spejs satla.
Nije problem ni kvar,ni novac ni sto si bez auta. Ali katastrofa je kad nemas gde da oteras auto i da neko profesionalno, postujuci pre svega sebe, odradi posao u razumnom roku koji ce biti kraci od izgradnje spejs satla.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Plasim se da te taj majstor nesto ne zavlaci,cela cr delfi pumpa kod Sime mislim da je oko 250e. Kakva bre glava pumpe?montecarlo111 piše:Posle malo duzeg cekanja i nerviranja majstor napokon izneo dijagnozu. Nisu dizne nego glava pumpe. Sta god to znacilo i predstavljalo kosta 350 e delfi+50 e montaza + nerviranje do plafona jer ce moci da bude tek mozda u utorak. Dok se naruci deo u ponedeljak u najboljem slucaju da stigne u utorak itd.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- JuSkE
- Poruka: 194
- Član foruma od: utorak, 22. jan. 2013. u 18:44h
- Kontakt:
Neke slicne probleme sam imao ja, menjao sam tri majstora, placao slepanje od majstora do majstora, na kraju kod decka u bataji,ne bi da navodim ima servisa, kaze prvo na oko crkla pumpa ili dizne,posle gatanja na oko, stavi na dijagnostiku i pokazuje slab pritisak na pumpi visokog pritiska prilikom verglanja...posto je vec bio mrak, ja kazem da sam u ku*cu sa novcem, da necu imati da iskesiram 250e-300e za remont pumpe,molio ga da nesto on pokusa vamo tamo i odem kuci da prenocim i razmislim...ujutru me on zove kao, nije pumpa, vuce negde fals vazduh, filter nafte bio zapusen, kao balto neko u njemu i ima opiljaka od pumpe, kao mora da opere rezervorar (50e pranje), ali auto radi upalili ga, ja sav srecan, upalo ga neko posle 20 dana slepanja...i ja budala mu kazem peri rezervorr ne razmisljajuci da je to glupost da bude blato u rezervoaru, jer bi odma sve bilo zapuseno i jer sam ja pazio uvek gde sipam gorivo itd... Nista predvece kao ja pokupim auto iskesiram mu 50e za pranje rezevoara, 25e filter nafte i 25e kao ruke
Dodjem kuci, kopka me nesto kako je uspeo tako brzo da opere rezervoar, sagnem se ja ispod auta i zavucem i lepo vidim da nije odvrtan ni jedan sraf niti da se vide tragovi skidanja, niti da je onaj lim sto stiti rezervoar od auspuha pomeran ni savijan...tako da me izradio za jebenih 75e, a filter nafte sam i sam mogao da zamenim
Tako da prvo si trebao zameniti filter nafte pa onda kod bosiste, vidis da pokusava da ti izvuce pare, kriza danas, svi bi lovu

Dodjem kuci, kopka me nesto kako je uspeo tako brzo da opere rezervoar, sagnem se ja ispod auta i zavucem i lepo vidim da nije odvrtan ni jedan sraf niti da se vide tragovi skidanja, niti da je onaj lim sto stiti rezervoar od auspuha pomeran ni savijan...tako da me izradio za jebenih 75e, a filter nafte sam i sam mogao da zamenim
Tako da prvo si trebao zameniti filter nafte pa onda kod bosiste, vidis da pokusava da ti izvuce pare, kriza danas, svi bi lovu
Ford Focus 1.8 TDCi 85KW 115KS Ghia 2002god
-
Sinoc napokon resen problem. Zamenjena osovina pimpe,lezajevi..... Sve skupa 380 eura.
Auto sad radi normalno
Auto sad radi normalno