Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Re: Chat (free talk)
Da li neko zna, kod Focusa Mk1, izolacija ispod haube, da li odgovara sa karavana na hatchback? Karavan je Mk1 a hatchback Mk1.5. Pretpostavljam da odgovara, ali nisam siguran.
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
e majku im ******* pa sta ce jos da izmisle, najskuplja i najgluplja drzava na svetu sa najmanjim primanjima!
- Iosis
- VIP
Vi u Bg bar nemate odžačarinu, kao mi u NS.
Ma najbolje da uvdu porez ili na nos nam navrnu neku spravu pa naplaćuju vazdug i ispušteni CO2.

Ma najbolje da uvdu porez ili na nos nam navrnu neku spravu pa naplaćuju vazdug i ispušteni CO2.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Pa da budemo realno losose, odzacar je potreban, kada se desi neka tragedija a dimnjak bude van funkcije svi ce na drzavu, kako to ne kontrolise, pa to je njihovo itd. Ovde u Temerinu pred pocetak grejne sezone, jkp gas kontrolise dimnjak, kao i pec za grejanje (ko ima gas )
A za porez, bunimo se za sitne stvari, kao da svaki dan kupujemo telefon. A recimo akcize nista, i dalje se vozi itd, a sto 50posto ide drzavi.
A za porez, bunimo se za sitne stvari, kao da svaki dan kupujemo telefon. A recimo akcize nista, i dalje se vozi itd, a sto 50posto ide drzavi.
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Iosis
- VIP
A šta je sa kojekakvim taksama za zemljište, pa porez na nekretnine, zar odatle ne može da se izdvoji za odžačare?
To sve nije mnogo, ali se nabere. Prije godinu dana kada sam uselio u ovaj stan, obaveze su mi bile između 4 i 4.5k din, sada su 4.8 - 5.2 din. I tako stalno raste, raste, raste... Pa dokle?
Akcize su tek posebna priča, kakva je to glupost! A to im prolazi jer narod i dalje kupuje gorivo. Kada bi svi počeli da bojkotujemo i ne kupujemo gorivo smanjili bi to, ali uvjek ima izuzetak koji ima para pa ga boli briga, a čak i onaj koji nema će da se stisne da bi nekom dokazao nešto!
To sve nije mnogo, ali se nabere. Prije godinu dana kada sam uselio u ovaj stan, obaveze su mi bile između 4 i 4.5k din, sada su 4.8 - 5.2 din. I tako stalno raste, raste, raste... Pa dokle?
Akcize su tek posebna priča, kakva je to glupost! A to im prolazi jer narod i dalje kupuje gorivo. Kada bi svi počeli da bojkotujemo i ne kupujemo gorivo smanjili bi to, ali uvjek ima izuzetak koji ima para pa ga boli briga, a čak i onaj koji nema će da se stisne da bi nekom dokazao nešto!

- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
ista je i hauba, i ona izolacija.darioculibrk piše:Da li neko zna, kod Focusa Mk1, izolacija ispod haube, da li odgovara sa karavana na hatchback? Karavan je Mk1 a hatchback Mk1.5. Pretpostavljam da odgovara, ali nisam siguran.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Re: Muzicki dinar na comp. delove
1. Postojao je I do sad. Placalo se za sve sto se moze koristiti za skladistenje I reprodukciju muzike, na primer hard diskove ..., prazne narezive CD, DVD ...
2. Da ne mislite kako je to nesto novo, ista stavka je postojala I u strukturi cena praznih kaseta, magnetofonskih traka, ...,
3. Da ne mislite da je to neka srpska izmisljotina, procitajte izjavu gazde Com Tradea. Sustina je:
... do sada smo placali malo, a sad ne znamo koliko ce da nas odrape. Ne mozemo mi da placamo isti procenat kao sto se placa u bogatijim zemljama ...
4. Samo bih pitao tog gazdu, da li na svakom pojedinacnom uredjaju ili delu uredjaja zaradi manje ili vise nego slican gazda iz bogatije zemlje,
5. Zapitajte se I vi, koji ne mozete pametnije vec da pljujete sopstvenu drzavu za svaku poluistinu kojom vas huskaju polupismeni novinari, raznih polunovina.
6. Ono sto je stvarno za pljuvanje jedva da se I pominje, a to je da su kod nas agencije za naplatu muzickog dinara neke privatne prcije (ima ih bar 4 I mnoze se), koje umesto da budu neprofitne organizacije u sluzbi vlasnika autorskih prava, potpuno samovoljno I nekontrolisano dele I koriste ubrani prihod.
1. Postojao je I do sad. Placalo se za sve sto se moze koristiti za skladistenje I reprodukciju muzike, na primer hard diskove ..., prazne narezive CD, DVD ...
2. Da ne mislite kako je to nesto novo, ista stavka je postojala I u strukturi cena praznih kaseta, magnetofonskih traka, ...,
3. Da ne mislite da je to neka srpska izmisljotina, procitajte izjavu gazde Com Tradea. Sustina je:
... do sada smo placali malo, a sad ne znamo koliko ce da nas odrape. Ne mozemo mi da placamo isti procenat kao sto se placa u bogatijim zemljama ...
4. Samo bih pitao tog gazdu, da li na svakom pojedinacnom uredjaju ili delu uredjaja zaradi manje ili vise nego slican gazda iz bogatije zemlje,
5. Zapitajte se I vi, koji ne mozete pametnije vec da pljujete sopstvenu drzavu za svaku poluistinu kojom vas huskaju polupismeni novinari, raznih polunovina.
6. Ono sto je stvarno za pljuvanje jedva da se I pominje, a to je da su kod nas agencije za naplatu muzickog dinara neke privatne prcije (ima ih bar 4 I mnoze se), koje umesto da budu neprofitne organizacije u sluzbi vlasnika autorskih prava, potpuno samovoljno I nekontrolisano dele I koriste ubrani prihod.
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
6. je ključno i jedino stvarno bitno u ovom slučaju
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Vaistinu. I dokle god "prolazi" i "po zakonu je" da npr. kiosku odrape suludi "muzički dinar" zato što je na prometnom mestu i dnevno npr. 10 hiljada ljudi prođe pored i ima priliku da čuje neki deo neke pesme, dotle će biti relevantno.
Dodao bih i 7. da i stvarni vlasnici autorskih-izvođačkih prava (pojedinci, ne pričam o PGP-u i sličnim 'gigantima') treba da se zapitaju šta od tog novca dolazi do njih i zašto se ne bore glasnije za svoje tantijeme i otkrivanje činjenica o tom sistemu krađe na finjaka.
Dodao bih i 7. da i stvarni vlasnici autorskih-izvođačkih prava (pojedinci, ne pričam o PGP-u i sličnim 'gigantima') treba da se zapitaju šta od tog novca dolazi do njih i zašto se ne bore glasnije za svoje tantijeme i otkrivanje činjenica o tom sistemu krađe na finjaka.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Iosis
- VIP
Ja sam protiv tog tkz. muzičkog dinara u svakom smislu, bilo to kafići, kompjuteri itd. Pričaju o autorskim pravima, pa ne vidim da baš pjevači i muzičari loše žive. Neka njih oporezuju malo više nego nas, neka im oporezuju ona gostovanaj pod šatorima na ispraćajima i svadbama. Kako sam čuo Ljuba Aličić neće na svadbi da pjeva bez 10k evropljana, a ima ih još takvih. Plus što dobiju na ''čelo'' od gostiju na svdabama i ispraćajima.
OK ima i onih muzičara koji nisu tako imućni i ne zarađuju toliko, ali onda neka donesu zakon, da muzičarima ako imaju veća primanja od svojih gostovanja, prodatih CDova itd, veći porez i ćao.
Ispada da recimo neko kupi orginalni CD ili kupi pjesmu sa zvaničkog sajta koji prodaje pjesme, platio si tada autorska prava i opet ih plaća kupovinom kompjutera ili već nekog drugog uređaja. Ajde taj muzički dinar ne znam koji je to procenat cjene, ali dokle više, dodat će još nešto, pa još i ode onda cjena za 10-20-30% više od realne.
Šta recimo ja kupujem kompjuter u firmu ili kuću koji će da služi samo za video nadzor, nikada se na njemu neće pustiti ni jedna pjesma osim one što ''odpjeva'' Windows prilikom podizanja sistema.
OK ima i onih muzičara koji nisu tako imućni i ne zarađuju toliko, ali onda neka donesu zakon, da muzičarima ako imaju veća primanja od svojih gostovanja, prodatih CDova itd, veći porez i ćao.
Ispada da recimo neko kupi orginalni CD ili kupi pjesmu sa zvaničkog sajta koji prodaje pjesme, platio si tada autorska prava i opet ih plaća kupovinom kompjutera ili već nekog drugog uređaja. Ajde taj muzički dinar ne znam koji je to procenat cjene, ali dokle više, dodat će još nešto, pa još i ode onda cjena za 10-20-30% više od realne.
Šta recimo ja kupujem kompjuter u firmu ili kuću koji će da služi samo za video nadzor, nikada se na njemu neće pustiti ni jedna pjesma osim one što ''odpjeva'' Windows prilikom podizanja sistema.

- Vladan
Iosise, ukratko, nemas pojma o problrmatici. Sorry, ali tako je bilo krace, mrzi me da kucam. Brate mili, ako ti estradne pevaljke poistovecujes sa muzicarima, stvarno nema sta dalje da de prica, nisam dalje ni
citao sta si napisao.
Sent from VladanMovies using Tapatalk
citao sta si napisao.
Sent from VladanMovies using Tapatalk
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Uvek je bilo koliko love ..toliko muzike.
Mora nešto da se da i za svirači i pevači.

Mora nešto da se da i za svirači i pevači.

- Iosis
- VIP
OK Vladane, znači po tebi je uredu da se izdvaja za bilo kojeg muzičara.
Ja koliko sam shvatio iz teksta, novac sakupljen iz muzičkog dinara bi dobijali muzičari. To znači neki muzičar može da prima te pare, a ne mora ništa da radi, samo se prijavi kao muzičar...
Ako je tako, onda evo pošto i ja jednog dana kada diplomiram pa budem imao zvanje dipl. građ. ing. hoću da se uvede građevinski dinar!
Ja koliko sam shvatio iz teksta, novac sakupljen iz muzičkog dinara bi dobijali muzičari. To znači neki muzičar može da prima te pare, a ne mora ništa da radi, samo se prijavi kao muzičar...
Ako je tako, onda evo pošto i ja jednog dana kada diplomiram pa budem imao zvanje dipl. građ. ing. hoću da se uvede građevinski dinar!
- Vladan
Da bi se prijavio kao muzicar, moras da zaovoljis kriterijume, da prilozis radove, CV ..., plus da placas clanarinu. Znaci nije bas "ajd, ko hoce". Tako je bar bilo za udruzenje Dzez i zabavne muzike, nekad kad sam se ja prijavljivao i dobio zvanje instrumentalni izvodjac. Ne znam kako ide sa udruzenjem estradnih umetnika i sta tamo traze? Da li gledaju velicinu gaca, sisa ili belinu zuba?
Nemam pojma. U svakom slucaju, clanstvo ne obezbedjuje nikakav prihod. Ono sto clanstvo obezbedjuje, to je da mozes legalno da sviras negde, tj. napravis ugovor, da tena osnovu tog ugovora plate, i da na to platis porez. Mogu da ti pomognu oko radne dozvole za nastup u inostranstvu (svodi se na izdavanje uverenja o clanstvu) itd.
Da bi ostvario prihod od autorskih ili izvodjackih ili prava na emitovanje, moras da budes registrovan kao autor ili izvodjac konkretnnog dela, ili da si vlasnik snimka (konkretnog dela) pogodnog za emitovanje itd. Kapiras koliko se to dalje grana i da nemas pojma o problematici? Ovde prekidam(o) diskusiju.
Nemam pojma. U svakom slucaju, clanstvo ne obezbedjuje nikakav prihod. Ono sto clanstvo obezbedjuje, to je da mozes legalno da sviras negde, tj. napravis ugovor, da tena osnovu tog ugovora plate, i da na to platis porez. Mogu da ti pomognu oko radne dozvole za nastup u inostranstvu (svodi se na izdavanje uverenja o clanstvu) itd.
Da bi ostvario prihod od autorskih ili izvodjackih ili prava na emitovanje, moras da budes registrovan kao autor ili izvodjac konkretnnog dela, ili da si vlasnik snimka (konkretnog dela) pogodnog za emitovanje itd. Kapiras koliko se to dalje grana i da nemas pojma o problematici? Ovde prekidam(o) diskusiju.
- Iosis
- VIP
OK pod muzičare kada sam napisao pogrešno sam napisao, mislio sam na autore. Ali opet, šta mi njih ima da finansiramo, napišu tekst/muziku prodaš ga pjevaču da odpjeva/muzičaru da odsvira i eto ti zarade.
To ispada da ako neko pravi kašike, svaki put kada neko jede tom kašikom mora da uplati neka sredstva onom ko je napravio kašiku? Ajde da uvedemo ''dinar za kašike'' prilikom kupovine pasulja, krompira itd...
To ispada da ako neko pravi kašike, svaki put kada neko jede tom kašikom mora da uplati neka sredstva onom ko je napravio kašiku? Ajde da uvedemo ''dinar za kašike'' prilikom kupovine pasulja, krompira itd...
- Vladan
- TBV
- Poruka: 597
- Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... x-7_sport/ Dal je moguce da ima ovakvih budala? Kakav je ovo auto bio kad je izasao iz fabrike... a vidi ga sad 

No Turbo-no fun! No LPG! 

- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
od tih para ce da imaju koris seka, ekrem i ona eksperimentalna muzika sa rts!Iosis piše:OK pod muzičare kada sam napisao pogrešno sam napisao, mislio sam na autore. Ali opet, šta mi njih ima da finansiramo, napišu tekst/muziku prodaš ga pjevaču da odpjeva/muzičaru da odsvira i eto ti zarade.
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Zna li neko koja je duzina zadnjeg brisaca za Focus Mk1?
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Mislim da je 38 cm
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
- Apolon
- Poruka: 320
- Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h
http://www.bcgroup-online.com/proizvodi ... NAR-16994/
Planiram sutra da narucim ovaj racunar, deluju kao ozbiljna firma, ima li neko iskustva sa njima, neko misljenje o racunaru bi dobro doslo jer sam ja skoro pa tutuban za ove stvari.
Planiram sutra da narucim ovaj racunar, deluju kao ozbiljna firma, ima li neko iskustva sa njima, neko misljenje o racunaru bi dobro doslo jer sam ja skoro pa tutuban za ove stvari.
- Iosis
- VIP
Sve OK, osim procesora, malo mi taj Celeron traljav.
Mada zavisi za šta ćeš ga koristiti, ako ništa više osim interneta i filmova/muzike, radit će bez problema.
Mada zavisi za šta ćeš ga koristiti, ako ništa više osim interneta i filmova/muzike, radit će bez problema.
- Apolon
- Poruka: 320
- Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h
Ma da , uglavnom internet i po koja ne previse zahtevna igrica kad mi dodje sestric.Hvala