Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Mondeo mk3

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
Odgovori
n e d o
Poruka: 54
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:33h

Ford Mondeo mk3

Poruka od n e d o » utorak, 19. maj 2009. u 17:39h

pozdrav...
ovako prijetelj mi prodaje mondea mk3 2.0disel,85Kw,115KS...dogovorili smo se oko na neku cijenu oko 5000-5500eura,pa me prvo zanima jel puno itd...dalje me zanima kakvo je auto,kako je za odrzavanje...nesto sam cuo da je kod njega lanac umjesto remena...,kada se mjenja i sl...trenutno vozim mondea mk2..:)

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Ford Mondeo mk3

Poruka od Dragomir » utorak, 19. maj 2009. u 21:37h

Prvo koji je mondeo 2.0 tdci ili tddi.U svakom slucaju najbolje je vozilo odvesti u servis na pregled.Da nebi kucko po tastaturi najbolje je nazovi me pa cu ti reci sve sto te zanima.063/8056422 Dagomir
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

n e d o

Poruka od n e d o » utorak, 19. maj 2009. u 22:54h

hehehhe u pitanju je tdci....rado bih te nazvao i svasta nesto pitao u vezi ovog auta,ali ja sam iz sarajeva,tako da.....al eto kada budem dolazio u bg mozemo kafu popiti hehhe

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » sreda, 20. maj 2009. u 08:10h

Pa onda cu da kuckam.Cene automobila ovde i u Bosni nisu iste tako da ti tu nemogu pomoci.Treba obratiti paznju na zamajac,remenicu radilice i dizne.Lanac se menja na 250000 km.Sto se tice trapa tu je ekstra resen.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Goran Mond
Poruka: 287
Član foruma od: nedelja, 21. dec. 2008. u 13:30h
Kontakt:

Poruka od Goran Mond » sreda, 20. maj 2009. u 08:20h

n e d o piše:pozdrav...
ovako prijetelj mi prodaje mondea mk3 2.0disel,85Kw,115KS...dogovorili smo se oko na neku cijenu oko 5000-5500eura,pa me prvo zanima jel puno itd...dalje me zanima kakvo je auto,kako je za odrzavanje...nesto sam cuo da je kod njega lanac umjesto remena...,kada se mjenja i sl...trenutno vozim mondea mk2..:)
Auto je extra,i sam vozim taj od 115ks,bilo da je tdci ili tddi neces pogresiti,auto je neunistiv,ima izuzetno vesanje,ja licno sam presao 70 000 km sa njim i nista na trapu nije crklo,jedino sto mu dotraje na oko 150000 km je plivajuci zamajac,al taj deo imas kod svih novih dizela i uglavnom je istog veka trajanja bilo da je Vw ili Ford,moj je ukupno presao oko 200 000 ii netrosi ni gram ulja na 10 000 km,ide perfektno,sto puta sam ga drzao po 2,3 sata na autoputu na punom gasu,oko 200 km/h i nikad mu nista nije smetalo.Auto u Nemackoj kosta od 3 do 5000 eu tako da mislim da ako je auto u dobrom stanju ni ta cena u BIH nije preterana.Pozdrav

n e d o

Poruka od n e d o » sreda, 20. maj 2009. u 17:34h

hvala vam puno...ovako ovo auto je preslo jos malo pa 200000...tacnije 195766....auto ima servisnu knjigu i u njoj su svi servisi radjeni do 7 mjeseca 2008 godine...samo se ne razumijem bas u holandski jezik pa ne znam sta znace neke rijeci al cu to nekako skontati....vozio sam auto u ovlasteni ford servis i kazu da je auto u extra stanju....tako da sam ga i kupio jutros....cijena je bila 4900eura...inace njihova cijena u bosni je oko 6-6,500 eura,ali sam naletio na prijatelja kojem su hitno potrebne pare...tako da...hajd za koji dan cu da ga uslikam pa cu postati ovdje...hvala vam svima na pomoci:)

n e d o

Poruka od n e d o » četvrtak, 21. maj 2009. u 16:13h

e zaboravio sam samo pitati...koja je razlika izmedju tddi i tdci???

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » četvrtak, 21. maj 2009. u 18:42h

TDCI je moderniji sa comonrail ubrizgavanjem goriva i tisi je i elasticniji(ima veci obrtni momenat). TDDI je sa Bosch pumpom ali se i on opasno dobro pokazao. Uh sta bih dao da imam bilo koji...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

bojanv
Poruka: 37
Član foruma od: nedelja, 17. maj 2009. u 21:05h

Poruka od bojanv » sreda, 27. maj 2009. u 22:01h

kazu dok radi odlican je,kada pocnu dizne na prave problem mozes da ga bacis.Ja trazim benzinca jer su u boljem stanju.Dizeli su u inostranstvu bili firmini automobili i svi su presli preko 200000km.tako kazu

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » sreda, 27. maj 2009. u 22:50h

Ne mogu svi da budu firmini. Racunaj kilometrazu oko 30 000km godisnje. Robustni su i izdrzljivi ti motori i turbina im je dugovecna.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

n e d o

Poruka od n e d o » subota, 20. jun 2009. u 14:54h

pozdrav
rekoh da ne otvaram bezveze novu temu jer imam jedno pitanje...naime za ovog mondea jel postoji mogucnost da mu se stakla automatski zatvaraju kada se zakljucaju vrata,odnosno kada su ugasi auto heheh....znam da moze na ibizi pa rekoh da ne moze i na fordu :)

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 20. jun 2009. u 18:06h

Mislim da ne može bez petljanja u programiranje daljinca, ali postoji jedan fazon za kojeg malo vlasnika Mondea Mk3 zna. Kad držiš duže od 2-3 sekunde taster za zatvaranje na daljincu onda se svi prozori automatski podignu. Na isti način, kad pritisneš dugme za otvaranje i držiš ga par sekundi, svi prozori se spuste. Leti ume da spase život kad ostane parkiran na suncu i kad je zgodno otvoriti sve prozore bez ulaska u vozilo :)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

n e d o

Poruka od n e d o » subota, 20. jun 2009. u 23:25h

fancy piše:Mislim da ne može bez petljanja u programiranje daljinca, ali postoji jedan fazon za kojeg malo vlasnika Mondea Mk3 zna. Kad držiš duže od 2-3 sekunde taster za zatvaranje na daljincu onda se svi prozori automatski podignu. Na isti način, kad pritisneš dugme za otvaranje i držiš ga par sekundi, svi prozori se spuste. Leti ume da spase život kad ostane parkiran na suncu i kad je zgodno otvoriti sve prozore bez ulaska u vozilo :)
legenda si majkemi...hvala ti na ovome hehehe...slusaj buraz ako imas jos kakvih caka za mondea ako ti nije problem da mi posaljes na pp ili ovdje da podjelis...ja sam osim ovoga sto si ti naveo ( i radi :) ) isprobao ono automatsko zakljucavanje kada se pocne voziti...pa eto....

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 21. jun 2009. u 08:22h

Ima još jedna stvar vezana za prozore, ne znam da li znaš.
U Mondeu Mk3 postoji automatsko podizanje prozora sa jednim klikom na podizač, ali nije po defaultu uključeno kad kupiš automobil (automatsko spuštanje jednim pritiskom jeste). Ako si ga kupio polovnog verovatno je ta opcija otključana i radi, ali ako si menjao akumulator ili si zbog nečega otkačinjao kleme sa istog (recimo, resetovao ECU) onda se stanje vrati na fabričko, tj. dizanje prozora jednim klikom na prekidač prestane da radi pa moraš da ga držiš pritisnutim dok se ne podigne.

Kako se u tom slučaju otključava automatsko podizanje? Podigneš prozor do vrha držeći pritisnut taster, i kad se prozor skroz podigne (prestane da se kreće) onda opet pritisneš taster za podizanje (do dna - primetićeš da ima "dve pozicije", e, pa pritisneš ga do drugog klika) i držiš tako 2-3 sekunde. Posle toga će proraditi automatsko dizanje. Ponoviš to za sve prozore i... uživaš :D
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

n e d o

Poruka od n e d o » nedelja, 21. jun 2009. u 16:00h

fancy piše:Ima još jedna stvar vezana za prozore, ne znam da li znaš.
U Mondeu Mk3 postoji automatsko podizanje prozora sa jednim klikom na podizač, ali nije po defaultu uključeno kad kupiš automobil (automatsko spuštanje jednim pritiskom jeste). Ako si ga kupio polovnog verovatno je ta opcija otključana i radi, ali ako si menjao akumulator ili si zbog nečega otkačinjao kleme sa istog (recimo, resetovao ECU) onda se stanje vrati na fabričko, tj. dizanje prozora jednim klikom na prekidač prestane da radi pa moraš da ga držiš pritisnutim dok se ne podigne.

Kako se u tom slučaju otključava automatsko podizanje? Podigneš prozor do vrha držeći pritisnut taster, i kad se prozor skroz podigne (prestane da se kreće) onda opet pritisneš taster za podizanje (do dna - primetićeš da ima "dve pozicije", e, pa pritisneš ga do drugog klika) i držiš tako 2-3 sekunde. Posle toga će proraditi automatsko dizanje. Ponoviš to za sve prozore i... uživaš :D
hvala ti na ovome...znao sam to za prozore,ako ima jos nesto pisi heheh

mondekalo
Poruka: 6
Član foruma od: petak, 6. dec. 2013. u 08:54h

Poruka od mondekalo » petak, 6. dec. 2013. u 09:18h

Da ne otvaram novu temu nadovezaću se na ovu.

Nakon što sam skupio neku crkavicu odlučio sam se da kupim auto. Jedino auto koje mi je ozbiljno zapalo za oko je mondeo mk3.
Jedan primjerak takvog ljepotana sam pogledao i odlijepio sam skroz.

Riječ je o 2003. godištu, 93 KW, prešao 208 000 sa Ghia opremom i automatskim mjenjačem. Cijena 6.000,00 KM.

1. Što se tiče mjenjača, kada sam stao na uzbrdici auto je išlo lagano nazad. Ovo se ne dešava kod bratovog a6 i golfa 5.
- Da li je to normalno?
2. Auto mi je za tu klasu nekako bučno unutra, nisam se nikada vozio u mondeo pa je to možda jednostavno tako ili...
3. Ne mogu upaliti duga svjetla, na instrument tabli pokazuje da su upaljena ali džabe.
- Osigurač, riknuli ksenoni ili ručica?
4. Prodavac nema servisnu, međutim u vrijeme kada se falsifikuje diploma, pasoš itd. servisna mi ne znači ništa. A da ne pričam o drugim manipulacijama originalne servisne.

Sve ostalo je kao bombona.

Molim vas da mi pomognete pri kupovini, jer je mondeo jedino vozilo koje mi je zapelo za oko.

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » petak, 6. dec. 2013. u 09:32h

Sta je to, 1.8 benzin? Preskoci.

mondekalo

Poruka od mondekalo » petak, 6. dec. 2013. u 10:48h

2.0 Dizel

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » nedelja, 8. dec. 2013. u 12:17h

Za 1. nemam ideju da li postoji "hill hold" na tom menjaču, uopšte ne mora da bude pravilo niti pokazatelj problema. Zavisi od modela auta i tipa ugrađenog menjača.

2. Pomoglo bi da napomeneš koja je to klasa sa kojom ga meriš. Bučniji je nego neka premium vozila, ali s druge strane on i nije (bio) pravljen za premium klasu.

3. Treba proveriti na vozilu... Ako uključuje pokazivač na tabli ja bih krenuo od sijalice, pošto ručica očigledno radi. Ako nisu osigurači, može da bude i da je relej zalepio.

4. Hteo si da postaviš i pitanje ili samo navodiš konstataciju? :)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mondekalo

Poruka od mondekalo » nedelja, 8. dec. 2013. u 16:08h

4. je bila konstatacija :)

Kupio sam auto :woohoo:

Pitao sam jednog lika koji je majstor za automatike, kaže ako je veći nagib da je normalno da se vrati nazad. Priznajem bio je veliki nagib.

Provjerio sam za duga svjetla, ručica je zalijepila pa je neko skinuo relej da duga ne rade non-stop. Otvoriću ručicu pa pokušati sam to riješiti.

Ma u pravu si za buku, kenjam, poredim njega sa a6. Između ostalog i u ovlaštenom servisu su miu rekli da nije bučan.

Poslije pregleda su ustanovili šta sve treba popraviti, to će me koštati cca 800 KM (koji će se najvjerovatnije pretvoriti u 1000).

Auto je stvarno ekstra! :ford:

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » nedelja, 8. dec. 2013. u 16:21h

Pazi na potrosnju ulja, na svakih 1000 km izvuci sipku. Obavezno. Skini klapne sa usisne grane, neki su pisali o tome, prelistaj teme.

Predstavi auto, daj da vidimo sta si kupio.

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 8. dec. 2013. u 16:34h

Popovicu, vrati se gore, procitaj post, napisao je covek da je dizel u pitanju a ne benzinac, tako da ne mora da radi nista od navedenog.
Fiesta!!

mondekalo

Poruka od mondekalo » nedelja, 8. dec. 2013. u 17:59h

popovicvl piše:Pazi na potrosnju ulja, na svakih 1000 km izvuci sipku. Obavezno. Skini klapne sa usisne grane, neki su pisali o tome, prelistaj teme.

Predstavi auto, daj da vidimo sta si kupio.
Postavljam ga čim pukne registracija i poliranje.

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“