Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Biciklizam i biciklisti medju nama :)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: Biciklizam i biciklisti medju nama :)

Poruka od dax92 » ponedeljak, 7. okt. 2013. u 21:52h

Da se javim na popravni, video sam na 5:04 tek kad sam prelistao klip :D

P.S. gde mi je sad onaj citat "dvoje su se tako smuvali" hahahaha
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 16. okt. 2013. u 15:47h

Plus za fiat, sad mi se vise svidja, samo jer ih podrzava :D
[youtube][/youtube]

Sto nisam imao vise para kao tinejdzer za bajs koji moze da trpi ovo, bas im zavidim :)
Fiesta!!

April Smith
Poruka: 137
Član foruma od: utorak, 1. maj 2012. u 12:49h

Poruka od April Smith » petak, 18. okt. 2013. u 10:10h

thumbsuph

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 27. okt. 2013. u 21:56h

Danas presao brdskih 105km, nisam odavno vozio brda, haos :)

Inace, odlican klip :D
[youtube][/youtube]
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » nedelja, 24. nov. 2013. u 11:29h

pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 24. nov. 2013. u 12:35h

Poznato mi je ovo vec neko vreme, i iako zanimljivo, nije preterano upotrebljivo, pogotovo ne u nasem podneblju. U Svedskoj i ostalim severnim zemljama da, svakako. Ovo ti je kao da nosis sal oko vrata svo vreme, a kod nas nisu tako niske temperature kao gore.
Mnogo je lakse nositi laganu kacigu sa dosta otvora za hladjenje. Plus te ovo nikako ne stiti od sunca, sto je jos jedna velika prednost kacige (opet, u nasem podneblju). Dalje, grane/znakovi i slicno? Nema airbaga koji ce tu biti bolji od kacige, jer se airbag nece ni otvoriti :)
Plus im se ceo model zastite zasniva na akcelerometru tj promeni polozaja, pa se tek onda aktivira. Dosta puta je prvi udarac direktno u glavu, bez prethodnog cimanja i slicno. Moj drugar je imao slucaj gde se zakucao u traktorsku prikolicu, srecom je uspeo da izbegne udarac direktno glavom (nije imao kacigu), da je zveknuo glavom samo bi mu kaciga (malo) pomogla.
Generalno je za neku ozbiljniju voznju ogranicena upotrebljivost. Za blagi comuting na bicikli sa normalnom, da tako kazem, mlekarskom ili postarskom geometrijom rama, je ok.

O ceni da ne pricam... 20x skuplje od kacige. Ali fancy eko hipsterima koji hoce da pokazu ostatku sveta kako su cool jer koriste bicikl kao prevozno sredstvo je svakako nebitno :)
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » nedelja, 24. nov. 2013. u 14:20h

Ma sloga, nisam ni rekao da je upotrebljiva ovde i da očekujem da vidim da će koliko sutra svi da je nose - samo da je inovativno i da je zanimljivo. :)

U suštini, spoj airbag tehnologije i računarskog algoritma koji konta kada se desio nepredviđeni događaj, i još u prenosivom pakovanju? Sjajno. Plus, što tamo gore brdo ljudi 'ciklira upravo u tom, poštarsko-mlekarskom maniru, 10-15 km/h, tek koliko da se ne ide / nosi teret pešaka (imaju i prateću infrastrukturu koja im to omogućava, naravno).
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

acadimke
Poruka: 1708
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » četvrtak, 28. nov. 2013. u 15:54h

U Futogu i Veterniku je nedavno bila racija na bicikliste koji nemaju svetlo, stricu su pisali kaznu 3000 din.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 28. nov. 2013. u 16:56h

Neka je bila, i treba da kaznjavaju thumbsuph
Cista neodgovornost voziti nocu a nemati svetlo, kod kineza vec za 200din ima komplet prednjeg i zadnjeg svetla, tako da nema opravdanja.

Inace sam cuo za to, da su pre par nedelja pojacali kontrolu, kazu ljudi da su i po BGu kontrolisali.
Fiesta!!

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 28. nov. 2013. u 17:28h

I ja se slažem da treba, ali neka onda sklone ona parkirana auta i pješake sa staza.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 28. nov. 2013. u 21:08h

Pa i nije ti neka analogija :)
Ovo nema veze ni sa zakonom, ni sa nepostovanjem od strane drugih (ti parkirani automobili itd). Bre, tebe covek ne vidi u nekim slucajevima dok ti se ne priblizi na 5m, ti gines, on odgovara i zivi zivot u ocaju jer je ubio coveka. Sa svetlom te vidi sa par stotina metara ako je neko bolje, ili sasvim dovoljnih 50-100m ako je losiji kinez.
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 28. nov. 2013. u 22:00h

Možda nisi me shvatio. Uhvatili su da kažnjavaju bicikliste, ali zato tolerišu parkirana auta na stazama i pješake.
Što ispada da se samo jedna strana kotntroliše i sankcioniše.

Ali nemam ništa protiv i treba, jer i sam kada vozim mi smetaju takvi koji nemaju osvjetljenje.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 28. nov. 2013. u 23:34h

U... jeee... jadni biciklisti :) samo njih kaznjavaju, kontrolisu, ne mogu da disu ljudi.

Vozace niko ne dira. Kazne za prekoracenje brzine na besmislenim mestima se pisu biciklistima. Paukom im odnose bicikle. Kad prodju kroz crveno, odmah sleduje upisivanje poena u vozacku ako je imaju. Za provlacenje izmedju automobila ih odvode maricom i tabaju u njoj.

Losose, ti kad odvalis... :)

A i nasli su kad ce da ih kontrolisu, kad nema 3 bicikle na drumu. Sto to ne uradise u julu?

Inace, treba biti tezi slucaj mamlaza pa nocu ne staviti barem zadnje svetlo ako se vozi drumom. Sa moje tacke gledista (kao bicikliste), ja nemam ama bas nista od toga sto ce neko da lezi robiju (iako ne bi trebao), ako mirisem ljubicice s pogresne strane.
Djak pesak :)

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 29. nov. 2013. u 09:12h

Dobro, to sam napisao u kontekstu da si u situacijama kad nemas svetlo vec zavrsio na nekom groblju, pa posto ti je ocigledno svejedno za sebe, onda makar misli na druge :) Posto ne mogu drugacije da objasnim sta tim ljudima prolazi kroz glavu, sem da im je zivot nebitna stavka.

A sto se kaznjavanja tice, nije ni tebi neko poredjenje, da ne ulazim u detalje. Za koliko se stvari i automobilisti ne kaznjavaju i mnogima se gleda kroz prste, pa nikom nista :) Ne kazem da nisi u pravu, vec da svi treba da postuju malo vise propise, i malo vise razumevanja, a ne da svako od nas misli da je najpametniji.
Fiesta!!

mbole

Poruka od mbole » petak, 29. nov. 2013. u 09:23h

Najcesce, zadnje sto im prodje kroz glavu je branik od FAP-a :)

Sto se kaznjavanja tice, gledamo prosek. Koliko biciklista uopste znas da je ikada zbog icega kaznjeno?
A svako od nas redovno vidja (i/ili radi) prolaske na crveno, provlacenje izmedju automobila, nepostojanje svetala...

Naravno ima ih manje nego automobila, ali i dalje je ocigledno da ih jednostavno zanemaruju, i tek s vremena na vreme iskoci neka ovakva akcija (ne secam se kada je pre bilo nesto slicno).

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 29. nov. 2013. u 09:34h

Ok, nismo se razumeli, tu se apsolutno slazem thumbsuph
Od navedenog se samo provlacim, ali samo kad su automobili staticni (na semaforu ili kad je zastoj), i to ne smatram nekim velikim prekrsajem. Da je napravljena biciklisticka staza ili traka uz ivicu puta, ne bih ni pravio prekrsaj (u stvari bih, posto bi u toj traci bila parkirana vozila pa bih opet morao da se provlacim).

Inace da odgovorim na pitanje, mislim da znam samo jednog, a cuo sam price od njih nekolicine (znaci, malo). Ovog sto znam, pisali su mu kaznu sto je prelazio ostruznicki most. A sto je najgore, na tom istom mostu imas kao pesacku stazicu sa strane. Uzasno je uzana, u jednom delu ima i granja, ali majku mu, ako bas moras da predjes most na tom mestu a ne da se spustis par km do Ade, koristi taj deo mosta, a ne po kolovozu.
Cuo sam da se u NS malo vise kaznjavaju.

Kad smo kod kaznjavanja, trebalo bi i pesaci da se kaznjavaju, ali... :)
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 29. nov. 2013. u 10:49h

Kažnjavaju i vozače ali nisam ni ja dovoljno napisao pa si pogrešno shvatio.
Kažnjavaju nas, govore o podizanju sigurnosti itd. A šta je kada naiđem na parkiran auto, moram da ga obilazim, u nekim slučajevima silaziti na kolovoz. Takođe pješake niko ne kažnjava, a oni izleću kao kokoši bez glave, bez gledanja samo pređu na stazu, te istom se kreću. Da ga udarim ne bi dobro prošli ni ja ni on. Džaba da imam i reflektor od 1000W bi bilo isto, jer vičeš, zvoniš, a jok, ne *ebe te ni 2%, još se ljuti na tebe što galamiš u fazonu koji k oćeš s tim biciklom, pa ja sam ovo kupio ovo je moja očevina ovuda mogu da se šetam, legnem, sjednem, pojedem, popijem...
Onda takođe imaš kod nekoliko kafića gdje vidiš parkiran Range Rover, A7, BMW 5 i sl, na trotoaru, policija tuda prođe bar 5-6 puta dnevno i ništa. Skoro su im tu pokušali ukloniti paukom ta auta pa su vlasnici napali radnike pauk servisa.

Kod Futoške pijace pošto je parking uz bic. stazu ima onih koji otvore gepek pa prodaju iz gepeka, komunalna policija ima sa njima dil da ih ne diraju, a to što oni smetaju nikom ništa...

Ovde ima i sada dosta biciklista, iako je zima ljudi voze, uglavnom oni koji nemaju para za drugi vid prevoza, a treba da pređu popriličnu kilometražu. Prije nijo bilo vajde jer se slabo vozalo po mraku, mrak padao kasnije, ne kao sada već u 5 sati mrak.

mbole

Poruka od mbole » petak, 29. nov. 2013. u 11:40h

Kad pomenu parkiranje, jel neko video skorije najobicniju mandatnu kaznu za nepropisno parkiranje?

Daklem, ne pauk i slicno, vec obicna mandatna kazna.
Ne znam zasto to vise niko ne radi? Jedan jedini saobracajac za pola sata moze da napise stotinak takvih.
Nakon dovoljnog broja, skupi se fina cifra, i vrlo brzo uteras pamet.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 29. nov. 2013. u 11:47h

Eh teško, ili imaju neku vezu vezicu pa im to sredi ili opet rade misleći da ih neće opet.
Ovde u NS kod autobuske stanice su masovno parkirali, tako da od dve trake bulevara bude slbodna samo jedna, napravi se haos.
Policajac je bio tu neko vrjeme, nije kažnjavao samo upozoravao i tjerao odatle. Sve dobro dok je on tu, čim ga nema eto ih opet...

acadimke
Kontakt:

Poruka od acadimke » petak, 29. nov. 2013. u 12:36h

Problem je sto se takve akcije policije sprovode par dana i onda se sve vrati na isto, ja celo leto vozim bez svetala ali iskljucivo biciklistickom stazom, otvorenim putem nesmem.

mbole

Poruka od mbole » petak, 29. nov. 2013. u 12:45h

Upravo o tome i pricam: misle nece opet, i to sa dobrim razlogom.

Poenta je u "pokrivenosti trzista" :) da tako kazem.
Pauk naidje jednom u pola sata, angazuje vozilo, pandura, sofera...
Jedan je nastradao, ostali s velikom verovatnocom racunaju na "nece bas mene".

Saobracajac za pola sata moze da napise 50 kazni za parkiranje. Daklem verovatnoca da zadesi bas tebe raste 50 puta. Ili, na prosecnom potezu gde se cesto nepropisno parkira verovatnoca je maltene 100% da ces dobiti kaznu.
Neka se njih 20% izvuce, njih 80% ce rasiriti pricu.
Kad se raja navikne da im prilepe 3000 din (cini mi se da bese toliko) veoma cesto kad pogresno parkiraju, cas posla ce da se navikne i da trazi parking.

Upravo taj sto je upozoravao, da je pisao kazne, i svakih 2-3 dana navrati na po pola sata, nikada tu vise niko ne bi parkirao.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 29. nov. 2013. u 15:52h

@Losos
Sklanjaju se kad upalis reflektor, veruj mi :D
Ja imam ovakvu lampu, nije mnogo skupa s obzirom da svetli jace nego poneki far na kolima: http://dx.com/p/t6-waterproof-xml-t6-3- ... -set-82510
Za to oko pijace, apsolutno se slazem. Samo sam jednom (budala) prosao pored prodavaca kod nbgd buvljaka koji stanu sa jedne strane uz ogradu od gradilista, sa druge strane po sred biciklisticke staze. Da bih smanjio nervozu, sada idem kuda idu i automobili, bezbedniji sam tako, nego da nekom idijotu polomim ruke i noge.

@acadimke833
I na stazi treba da imas svetla. Nemoj pogresno da me shvatis, ali ako ti vidis po mraku, ne znaci da su drugi vidoviti i vide tebe, bez obzira sto je osvetljeno :) Nebrojeno puta sam imao problema na stazi tako (vid mi je dobar, da se odmah ogranicim lol ). Deo bici staze na adi koji ide po ostrvu gde nema osvetljenja sam dugo izbegavao nocu, sve dok nisam uzeo gorenavedeni reflektor pa mogu da vidim i budale koje u mrklom mraku voze bicikle, rolere i ostalo, misle da svi imaju IR vision :)
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 29. nov. 2013. u 16:24h

Ma jok, ovi su i ćoravi i gluvi.
Zamisli kada mu priđeš na metar iza i vičeš: MOGU DA PROĐEM, MOŽE MALO! Tako par puta, tek onda stane, okrene se, pa kao uh joj šta. Pa onda pokažeš da bi ti da prođeš, a onda ide: A joj, ja mis'l'a ajd može.

acadimke
Kontakt:

Poruka od acadimke » petak, 29. nov. 2013. u 16:26h

Slazem se da svetlo treba imati i na osvetljenoj biciklistickoj stazi,samo sto se ja eto tako slepam i uzdam se u to da svi imaju dobar vid i da me neko nece pokupiti pozadi nekim skuterom. :) Na prolece svakako kupujem svetlo jer bolje dati 200-300 din nego 3000 za kaznu.

mbole

Poruka od mbole » subota, 30. nov. 2013. u 03:38h

Iosis piše:Ma jok, ovi su i ćoravi i gluvi.
Zamisli kada mu priđeš na metar iza i vičeš: MOGU DA PROĐEM, MOŽE MALO!
A sto vices? Cemu sluzi zvonce?

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“