Zanimljive Slike
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Zanimljive Slike
i kod nas je 2€/kg
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
- CougarXR
- Poruka: 240
- Član foruma od: sreda, 14. okt. 2009. u 15:31h
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- batarihter
- Poruka: 473
- Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h
Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21579
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Prastara fora... o ovome sam čitao još 2005-2006. godine.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- DzoniPv
- Poruka: 1432
- Član foruma od: subota, 8. dec. 2012. u 01:50h
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- DzoniPv
- Poruka: 1432
- Član foruma od: subota, 8. dec. 2012. u 01:50h
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ovo je u pauzi prcanja svezih klinki.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
- Daniel
- Poruka: 6091
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
kad smo vec kod menjaca i zenskih vozaca... nek svako otvori knjigu svog auta (ako je kompletna) i neka je malo prelista... pa vidite sta fabrika kaze za vozacevu poziciju sedenja... dok nasi "instruktori" to cak sta vise podrzavaju (ne skrecu paznju) na to... 99% zena da isplezi svoj jezik... polizace volan... a u sudaru ostaju bez nogu garant, a beg im dune takvu samarcinu da im faca,vrat, grudi poplave (znam par primera)...
Kad ih vidim... muka mi odma...
Kad ih vidim... muka mi odma...

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Heh, najbolji su oni što se okreću zajedno s volanom. 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Kako god, koliko ne valja da si blizu, jos gori su oni sto se zavale nazad, gledaju ispod volana a rukama jedva dohvate volan...
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ili oni koji se tako zavale, gornjim djelom tjela se pomaknu u sredinu. Ja tako pokušao jednom da vozim, kakav je to filing za osjećaj, zamalo da skrenem u kanal.
Jedne prilike se vozio kod drugara gdje su sjedišta skroz bila spuštena, sve što vidiš van auta je nebo, kako ti ljudi voze meni nije jasno.
Koliko se sjećam instruktor kako mi je pokazao, treba udaljiti sjedište toliko da kada pristisneš kvačilo do kraja, noga bude malo savijena u koljenu. Za naslon uspraviti koliko želiš, mada ga ja uglavnom uspravim skoro po 90°, tako imam najbolji pregled.

Jedne prilike se vozio kod drugara gdje su sjedišta skroz bila spuštena, sve što vidiš van auta je nebo, kako ti ljudi voze meni nije jasno.

Koliko se sjećam instruktor kako mi je pokazao, treba udaljiti sjedište toliko da kada pristisneš kvačilo do kraja, noga bude malo savijena u koljenu. Za naslon uspraviti koliko želiš, mada ga ja uglavnom uspravim skoro po 90°, tako imam najbolji pregled.

Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
- mbole
- Poruka: 15001
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ogroman procenat zena vozi sa "glavom provucenom kroz volan", zbog mode: stikle.
Cak i sa niskom stiklom, tesko je imati normalan oslonac kada je on u "tacki" na prilicno uzanoj stikli, koja je sjo podrezana sa zadnje strane.
Usled toga, sticu naviku da pedale gaze "odozgo", to jest podizu celu nogu umesto da samo pomeraju stopalo. Da bi to moglo da se izvede, sediste mora da se pomeri jako napred. Usput takvo gazenje pedala je em daleko sporije, em neudobnije, em nije moguce imati preciznost kao kada je peta oslonjena. Upravo zbog toga ogroman procenat zena jednostavno ne mozei da drzi "pola kvacila".
Staro pravilo kaze sledece:
1. pomeris sediste napred-nazad dok ne postignes takav polozaj da je noga skoro ispruzena kada je kvacilo stisnuto do kraja.
2. Sada podizes naslon, sve dok rukom blago savijenom u laktu ne uspes lepo da ugvatis vrh volana.
Cesto postoji varijacija na nagib sedista koja kaze da ruke treba drzati savijene skoro pod 90 stepeni u laktu i drzati ih na 15 do 3 ili na 10 do 2.
To je OK za neku "ozbiljnu voznju", ali za redovne situacije, daleko je prijatnija pozicija na 25 do 5, ruke se mnogo manje umaraju, a u "normalnoj" opustenoj voznji nije potrebna ekstra poluga koju savijene ruke koje povlace na dole pruzaju. 90% manevara moze da se odradi bez "dobacivanja" volana iz ruke u ruku.
Kod vozila koja imaju i podesavanje sedista po visini, naginjanje sedista, plus podesavanje volana po dubini i visini, cela situacija se prilicno komplikuje.
Neki moj rezon je da podignem sediste toliko da imam sto bolji pregled a da ipak ne udaram glavom u plafon, podesim nagib sedista da kada mi je noga na gasu u nekom "normalnom" polozaju, ceo donji deo butine bude lepo oslonjen o sediste, a da sediste ne bude nagnuto ka napred. Na taj nacin se noga i misici ledja najmanje zamaraju.

Moj drugar koji je tada imao 130 Kg, i vozio ficu, nikako drugacije nije mogao da stane. Kasnije mu je ostala navika.
Cak i sa niskom stiklom, tesko je imati normalan oslonac kada je on u "tacki" na prilicno uzanoj stikli, koja je sjo podrezana sa zadnje strane.
Usled toga, sticu naviku da pedale gaze "odozgo", to jest podizu celu nogu umesto da samo pomeraju stopalo. Da bi to moglo da se izvede, sediste mora da se pomeri jako napred. Usput takvo gazenje pedala je em daleko sporije, em neudobnije, em nije moguce imati preciznost kao kada je peta oslonjena. Upravo zbog toga ogroman procenat zena jednostavno ne mozei da drzi "pola kvacila".
Staro pravilo kaze sledece:
1. pomeris sediste napred-nazad dok ne postignes takav polozaj da je noga skoro ispruzena kada je kvacilo stisnuto do kraja.
2. Sada podizes naslon, sve dok rukom blago savijenom u laktu ne uspes lepo da ugvatis vrh volana.
Cesto postoji varijacija na nagib sedista koja kaze da ruke treba drzati savijene skoro pod 90 stepeni u laktu i drzati ih na 15 do 3 ili na 10 do 2.
To je OK za neku "ozbiljnu voznju", ali za redovne situacije, daleko je prijatnija pozicija na 25 do 5, ruke se mnogo manje umaraju, a u "normalnoj" opustenoj voznji nije potrebna ekstra poluga koju savijene ruke koje povlace na dole pruzaju. 90% manevara moze da se odradi bez "dobacivanja" volana iz ruke u ruku.
Kod vozila koja imaju i podesavanje sedista po visini, naginjanje sedista, plus podesavanje volana po dubini i visini, cela situacija se prilicno komplikuje.
Neki moj rezon je da podignem sediste toliko da imam sto bolji pregled a da ipak ne udaram glavom u plafon, podesim nagib sedista da kada mi je noga na gasu u nekom "normalnom" polozaju, ceo donji deo butine bude lepo oslonjen o sediste, a da sediste ne bude nagnuto ka napred. Na taj nacin se noga i misici ledja najmanje zamaraju.
Imas srece pa si relativno uzan, a auto ti je relativno sirokIosis piše:Ili oni koji se tako zavale, gornjim djelom tjela se pomaknu u sredinu. Ja tako pokušao jednom da vozim, kakav je to filing za osjećaj, zamalo da skrenem u kanal.

Moj drugar koji je tada imao 130 Kg, i vozio ficu, nikako drugacije nije mogao da stane. Kasnije mu je ostala navika.
Djak pesak 

- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Vidi se da nikad nisi nosio štiklembole piše:Ogroman procenat zena
sticu naviku da pedale gaze "odozgo", to jest podizu celu nogu umesto da samo pomeraju stopalo

Sve žeMske koje znam, a voze kola, ili se prezuju u nešto ravno ili voze sa petom na podu bez obzira na visoku štiklu. Nama koje tako vozimo su sve štikle oguljene od naslanjanja na pod

- mbole
- Poruka: 15001
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Tacno da nisam nosio stikle 
Ali... da bi mogla da budes oslonjena na stikli i da jos uvek imas dovoljan "hod" stopala, potkolenica mora da stoji dosta uspravno.
Ne vidim drugi razlog za pomeranje sedista skroz napred, osim ako nije stvar psihologije, to jest da se bude blize izlogu

Ali... da bi mogla da budes oslonjena na stikli i da jos uvek imas dovoljan "hod" stopala, potkolenica mora da stoji dosta uspravno.
Ne vidim drugi razlog za pomeranje sedista skroz napred, osim ako nije stvar psihologije, to jest da se bude blize izlogu

Djak pesak 

- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Ja mogu da vozim ova kola samo dok mi je sedište skroooz napred pomereno. Kad je u tom položaju, mogu da stisnem kvačilo do kraja i da mi je noga ispravljena. Čim je malo unazad, ja ne mogu da stisnem kvačilo do kraja. Leđni deo sedišta udobno zavaljen unazad. Podignem naslon samo kad pipam kroz neke tesne sokačiće ili je parkiram na manji prostor jer mi je neko slučajno bacio jastučiće na kojima sam ranije vozila i ne vidim haubu iz kola
(To mi je u početku bilo nezgodno, ali sam se navikla za 3 dana na takvu vožnju "iz rupe").

- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
za gazenje pedala se u potpunosti slazem!
aj te stikle i ta cuda jos i nekako mogu da svarim..."ali sine" da njena brada udara u volan pri svakom kocenju.... to vec ne mogu! Mogu da zamislim sta bi bilo da se tako pozicionirana osoba slupa... npr u parkiran auto sa 60 na sat... Glava bi joj zavrsila u servo letvi...
aj te stikle i ta cuda jos i nekako mogu da svarim..."ali sine" da njena brada udara u volan pri svakom kocenju.... to vec ne mogu! Mogu da zamislim sta bi bilo da se tako pozicionirana osoba slupa... npr u parkiran auto sa 60 na sat... Glava bi joj zavrsila u servo letvi...