Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Papucica kvacila zakacinje "negde"....

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
kikiriki018
Poruka: 60
Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 14:03h

Papucica kvacila zakacinje "negde"....

Poruka od kikiriki018 » ponedeljak, 9. nov. 2009. u 15:33h

Pozdrav, zamenio sam plasticni polumesec na fiesti 91, to je za kvacilo ono nesto samostelujuce, tj nisam ja zamenio nego majstor i lepo je zamenjeno radi odvaja kvacilo sve je ok ..... ali kada prestisnem kvacilo pa polako pustam kao da zakacinje negde, gledao sam i koliko sam video ne zakacinje ta plastika niti bilo sta kod papucice vec u onom plasticnom delu gde prolazi sajla (taj deo se vidi kada se otvori hauba i odatle ide sajla na menjac).....da li moze tu da lupa ako ne da li imate ideju sta bi drugo moglo da bude, toliko je iritirajuce da je neverovatno ???

sierra 20i
Poruka: 439
Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h

Re: Papucica kvacila zakacinje "negde"....

Poruka od sierra 20i » ponedeljak, 9. nov. 2009. u 15:41h

moguce da nije lepo namesten buzir od sajle u onaj deo koji prolazi kroz lim kabine.proveri to jer vremenom hoce da se izguli sajla ako zapinje.vec sam to vidjao kod sajle za gas

kikiriki018

Poruka od kikiriki018 » ponedeljak, 9. nov. 2009. u 15:55h

Jel da otkacim sajlu sa plastike i sa menjaca pa da proverim ili kako video sam da ima rupa kroz koju prolazi sajla ali nisam video da ima neko leziste.....sad cu da pogledam pa javljam.....

sierra 20i
Poruka: 439
Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h

Poruka od sierra 20i » ponedeljak, 9. nov. 2009. u 16:05h

pa to je na sierri reseno tako sto na kraju sajle ima plastican deo koji se oslanja na lim kabine a to u cilju da bi sajla mogla da se zategne e sad ako ta plastika nije u centro moze se desiti da sajla negde dere. Meni majstor kad je menjao sajlu zeznuo nesto na steleru pa je isto tako ispustao zvukove a kvacilo je normalno odvajalo i sve tako dok mi nije preskocio na sred semafora :S Sreca pa uvek imam gomilu alata u autu tako da sam tada sam to namestio i od tada super sljaka :D ispostavilo se da nije stavio osigurac na osovinu koja prolazi kroz steler to sam resio parcetom zice 8) Savet uvek i bez obzira na godiste i marku vozila nosite sa sobom kilo zice i klesta u gepeku mrgreen

kikiriki018

Poruka od kikiriki018 » ponedeljak, 9. nov. 2009. u 16:43h

Sad sam "bacio pogled" i nista nisam video, moracu sve da rasformiram pa da vratim nazad ..... valjda ce da proradi.....

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 9. nov. 2009. u 19:01h

Zameni sajlu
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

kikiriki018

Poruka od kikiriki018 » utorak, 10. nov. 2009. u 10:28h

To cu najverovatnije i da uradim, ali pre toga ce sve da "rasformiram" jer ne mogu da verujem da je radilo pa kad su mi zamenili plastiku pocelo da zeza. Ustvari je to zamenjeno i kada sam krenuo od majstora posle 20-tak km pocelo je opet da zakacinje, delovalo je kao plastika, pa sam onda otkacio sajlu od menjaca papucicu spustio do kraja vratio sajlu nagazio papucicu i onda je ta druga stvar pocela da zeza, zavlacio sam se pod volan i gledao. Kad pretisnem papucicu do kraja zupcanik se ne pomera a nesto zakacinje, ne verujem da je opruga, vise sumnjam na onaj mali deo sto se nalazi u haubi kroz koji prolazi sajla ...... javljam u svakom slucaju .....

kikiriki018

Poruka od kikiriki018 » utorak, 10. nov. 2009. u 22:50h

Znaci NEVEROVATNO. Plastika (polumesec) koji ide u papucicu (izmadju ona dva crvena kruga), tu ima luft......NEVEROVATNO. Skinuo sam papucicu malo udario cekicem da plastika nema luft i sve OK ......... ali da zlo bude vece posle voznje od nekih 20tak kilometara opet se napravi luft ...... sto znaci
G***O i to VELIKO. Da poludi covek ..... ima li ko kakav predlog sta je da li je polumesec "vanseriski" ili nemam pojma ni ja sta ????? Sutra ujutru opet moram da skidam i suzavam pa da stavljam neke sajbne ili sta vec NEMAM POJMA............................

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“