Felne
- mbole
- Poruka: 14947
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Felne
Naravno, ako hoces sjaj.
Ali ako se peskari dovoljno finim peskom, dobijes lepu mat povrsinu (naravno ko sta vec voli).
Takodje kada je peskareno finim peskom i manjim pritiskom, udubljenja su mala, pa se to dosta brzo poravna.
Ali ako se peskari dovoljno finim peskom, dobijes lepu mat povrsinu (naravno ko sta vec voli).
Takodje kada je peskareno finim peskom i manjim pritiskom, udubljenja su mala, pa se to dosta brzo poravna.
Djak pesak 

- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Peskirao bih da radim celu felnu, ovako imam samo tu mestimicno ostecenu zastitu po rubu da skinem.. Inace imao sam prilike da popricam sa par ljudi koji se bave tim poslom, dok sam se raspitivao oko drugih felni, niko nije hteo da se bakce skidanjem plastifikacije..
Hvala na pomoci, uzeh smirgle sve redom
pa cu videti kako ide..
Sent from my Ativ S using Tapatalk
Hvala na pomoci, uzeh smirgle sve redom

Sent from my Ativ S using Tapatalk
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21535
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
A što prosto ne kupiš skidol i namažeš samo tamo gde hoćeš plastifikaciju da skineš ?
Obavezno nabaviš bodyjev skidol koji je jako jako zao koliko lako skida te fabričke plastifikacije
Ja sam tako moje diamond cut odradio... skinuo plastifikaciju sa poliranog dela a farban deo sam ostavio netaknut i onda sam prešao sa scotch brite za aluminijum taj poliran deo i dobio taj diamond cut finiš
Obavezno nabaviš bodyjev skidol koji je jako jako zao koliko lako skida te fabričke plastifikacije

Ja sam tako moje diamond cut odradio... skinuo plastifikaciju sa poliranog dela a farban deo sam ostavio netaknut i onda sam prešao sa scotch brite za aluminijum taj poliran deo i dobio taj diamond cut finiš

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Nece to bas tako lako, poenta je da se odrzava ivica redovno. Ja sam oko 10tak meseci tako vozio felne uz povremeno osvezavanje ivice (jer kad padne voda i prljavstina na istu, aluminijum je go pa oksidira malo) i fabricki deo farbe na kracima se nije ni maknuo.
Fiesta!!
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Jee lii jee nekoo nekad odradio ovakvu budzotinu... i koliko je to pametno.
Dakle... felne 5x110 hocu da navucem na Mondea... tj 5x108... zaci treba malo razbusiti rupe... i to bi bilo to.
Cuo sam da posle takve intervencije hoce(du) da se odvrcu brezoni u toku voznje...
Dakle... felne 5x110 hocu da navucem na Mondea... tj 5x108... zaci treba malo razbusiti rupe... i to bi bilo to.
Cuo sam da posle takve intervencije hoce(du) da se odvrcu brezoni u toku voznje...

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
moras centralnu rupu perfektno odraditi da ti me bi treslo..jer rupe bas precizno moraju da se zabuse..takodje moras naci tanji kljuc za matice jer standardan nece uci u te rupe..tj zavisi dal felne imaju poklopce za safove (tad busis nove rupe) il su safovi vidljivi..uglavnom ima tu ebade..
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Ako samo jednostavno razbušiš rupe one će i dalje ostati u centru prečnika 110 - samo što će prečnik rupe biti veći.Felna će leći dobro ali brezoni neće biti u sredini proširenih rupa felni, pa shodno tome ni matice neće pravilno leći na felnu.
Ja to ne bih radio.
Ja to ne bih radio.
- Vladapetr
- Poruka: 397
- Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 19:59h
Ja sam pre neki mesec pokušavao sličnu stvar, imaju par strana unazad i detalji o tome. Felne su bile 5x110 i hteo sam da ih namestim na C-Max, odradio sam centralni prsten i zavrnuo šrafovima sa plivajućom podloškom - ali je auto na brzinama preko 90kmh nepodnošljivo tresao.
Onda se kao rešenje pojavilo to razbušivanje rupa, ali sam odustao posle konsultacija sa više od 10 vulkanizera i majstora za felne. Naime, većina njih je čula da je neko nekada uspeo to da odradi ali niko od njih lično ne zna tog kome je uspelo.
Onda se kao rešenje pojavilo to razbušivanje rupa, ali sam odustao posle konsultacija sa više od 10 vulkanizera i majstora za felne. Naime, većina njih je čula da je neko nekada uspeo to da odradi ali niko od njih lično ne zna tog kome je uspelo.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Neko planira insigniju, neko 1.8T, neko s-max...... 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21535
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
ja planiram da vozim svoja kola 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!