Xenoni Sierra
- taunus gxl
- Poruka: 175
- Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 16:47h
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Xenoni Sierra
možeš i svima ćeš izbiti oči koji ti dolaze u susret.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- taunus gxl
- Markedjani
- Predsednik kluba
prosto,sierra nema projektor kao 99% xenon farova i samim tim kad staviš xenon sijalicu u običan far to prejako šljašti i izbijaš oči onom ko ti dolazi u susret.

- taunus gxl
- Markedjani
- Predsednik kluba
Pa ako ti je izbledelo sočivo fara (znam,rimuje se)... samo drugi far.

- taunus gxl
HAHAHAHAH ..e kralju.....da li je moguce da niko sa foruma nije stavljao xenone na sierru ??Markedjani piše:Pa ako ti je izbledelo sočivo fara (znam,rimuje se)... samo drugi far.

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Stavljao je, kako nije, i to je stavljao bas Markedjani na svoju Sierru dok je bila kod njega, tako da ti ne prica napamet. Ako hoces da uradis tako da ti vidis i ne smetas drugima, ili da ostanes na halogenoj sijalici kao sto je sada (tj zamenis far ako je izbledelo socivo pa ne vidis kako treba) ili da se bacis u totalno kupusanje fara i izmisljanje novog stakla koje nije izrezbareno. Da bi mogao da stavis sociva za xenon sa sijalicama itd, samo ne znam koliko ti je to isplativo jer mislim da ima dosta cimanja. Plus je upitno kakav ce rezultat biti na kraju, sto se estetske strane tice, a i prakticne, ako ne napravis staklo kako treba i ne dihtuje, ulazice ti voda itd. Plus ako hoces da imas manje problema sa cikama u plavom moraces i prskalice da na farove da stavis.
Mozes ti da zveknes i sad sijalice ali se pomiri sa time da ti auto nece biti tehnicki ispravan, da ces smetati svakom ko ti dolazi u susret, cak i po danu, a da ces izbijati oci svima kad ti je auto natovaren. To su samo cinjenice, za sve farove koji su halogeni a imaju u sebi xenone, koliko god to vlasnici istih hteli da priznaju ili ne (ne, nivelacija ne pomaze).
Mozes ti da zveknes i sad sijalice ali se pomiri sa time da ti auto nece biti tehnicki ispravan, da ces smetati svakom ko ti dolazi u susret, cak i po danu, a da ces izbijati oci svima kad ti je auto natovaren. To su samo cinjenice, za sve farove koji su halogeni a imaju u sebi xenone, koliko god to vlasnici istih hteli da priznaju ili ne (ne, nivelacija ne pomaze).
Fiesta!!
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Bas ovo sto su kolege rekle. Znaci NE.
Ako se ne varam taj far je jos i nazubljen? Mnogo losa varijanta.
Ako se ne varam taj far je jos i nazubljen? Mnogo losa varijanta.
- taunus gxl
e jbg.....jel ima neke bele halogene sijalice da se kupe..?? DAJ TE NEKO RESENJE....NESTO SLICNO XENONIMA..........A DA NIJE SKUPO
Poslednja izmena: taunus gxl, na dan subota, 2. nov. 2013. u 18:17h. Ukupno izmenjeno 1 put.

- dule0911
-
Imas, imas i onih koje vuku na plavkasto. Sasa ce ti reci detalje, mislim da on bas takve sijalice koristi. Jedino sto mislim da je radni vek sa takvim sijalicama dosta skracen, u odnosu na obicne.
Ali ako je zbog estetike, onda se isplati valjda
Ali ako je zbog estetike, onda se isplati valjda

Fiesta!!
- taunus gxl
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Npr. Osram cool blue intense http://www.osram.com/osram_com/products ... /index.jsp
A sto se vidljivosti tice, neces nesto vise postici zamenom sijalica. Kao sto rekose kolege verovatno je u pitanju socivo fara
A sto se vidljivosti tice, neces nesto vise postici zamenom sijalica. Kao sto rekose kolege verovatno je u pitanju socivo fara

Poslednja izmena: bojan_kv, na dan subota, 2. nov. 2013. u 18:24h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- dule0911
-
Taj far kad je dobar i sa obicnim sijalicama sasvim fino osvetljava, tako da tu mozes da krenes od problema, verovatno je socivo lose.
Fiesta!!
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Ja sam imao obicne H4 sijalice koje su samo belje od standardnih. Izgledaju ovako...

Sijalica NE SVETLI PLAVO, vec ima samo "navucenu" tu plavkastu foliju ili sta je vec, pa svetlost mnogo vise ide na svetlu (belu) nijansu, nisu onoliko zute. U proseku mi je jedna sijalica trajala po 2-3 meseca, pa sam zato popizdeo i vratio se na standardne dok ne spakujem far onako kako treba. (sa projektorima i xenonima)
Cena tih sijalica je bila 300din po komadu.

Sijalica NE SVETLI PLAVO, vec ima samo "navucenu" tu plavkastu foliju ili sta je vec, pa svetlost mnogo vise ide na svetlu (belu) nijansu, nisu onoliko zute. U proseku mi je jedna sijalica trajala po 2-3 meseca, pa sam zato popizdeo i vratio se na standardne dok ne spakujem far onako kako treba. (sa projektorima i xenonima)
Cena tih sijalica je bila 300din po komadu.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Poslušaj čoveka koji je imao 7 sierri i sledeći auto će mu biti Sierra (zato što je vozilo u odnosu na ove novije konfekcije)... izbledelo ti je sočivo farova i zato loše osvetljava.taunus gxl piše:Meni je i do estetike a i do vidljivosti...slabe su mi sijalice..KATASTROFA
Sierra ima stvarno odlične farove čak i sa običnim halogenim 55w sijalicama.

- taunus gxl
Pa sta da mu radim sad?Markedjani piše:Poslušaj čoveka koji je imao 7 sierri i sledeći auto će mu biti Sierra (zato što je vozilo u odnosu na ove novije konfekcije)... izbledelo ti je sočivo farova i zato loše osvetljava.taunus gxl piše:Meni je i do estetike a i do vidljivosti...slabe su mi sijalice..KATASTROFA
Sierra ima stvarno odlične farove čak i sa običnim halogenim 55w sijalicama.

- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Markedjani piše:Pa ako ti je izbledelo sočivo fara (znam,rimuje se)... samo drugi far.
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
- Pandur
- Poruka: 198
- Član foruma od: petak, 5. jul 2013. u 18:14h
ja sam u Zrenjaninskoj firmi ALPIN kupio sijalice H4 koje su presvucene plavkastom bojom,svetle belo plavo svetlo,veoma slicno pravim ksenonima,skoro duplo je bolja vidljivost sa njima nego sa obicnim halogenkama,nikoga ne zaslepljuju,standardna sijalica je u pitanju,znaci 55/60w,traju u proseku 2-3 godine,svetle jako lepo,cena 500 dinara PAR!!!!! PREPORUKA!!!!
- taunus gxl
- Pandur
- Poruka: 198
- Član foruma od: petak, 5. jul 2013. u 18:14h
Firma Alpin ima poslovnice u vise gradova,sto ne probas na licu mesta da probas njihove sijalice,(ja sam ih montirao ispred radnje na parkingu da vidim kako svetle)
made in germany,stvarno kvalitet ok,a kad vidis kako svetle,odusevices se i kupiti ih..... a traju u proseku 2-3 godine sto i nije tako lose,zar ne? 

- taunus gxl
Probacu bas...videcu na netu gde ima u bg....pa ako su dobre uzecu..2 do 3 godine je extra za tu cenu...

- Markedjani
- Predsednik kluba
Ja očigledno pišem svahili... sijalice pa sijalice,turi xenon sijalicu i to će sijati bolje,ama neće sijati bolje ako je matiralo sočivo farova!
Pogledaj to unutrašnje sočivo farova i skoro sam pa 100% siguran da je ono matiralo i da više ne pravi nikakvu refleksiju.
Što se tiče morrete farova stvarno nemam pojma kako sijaju a i odvratno mi izgledaju na Sierri... ja bih realno nabavio original polovne a očuvane farove kojima su dobra sočiva.
Pogledaj to unutrašnje sočivo farova i skoro sam pa 100% siguran da je ono matiralo i da više ne pravi nikakvu refleksiju.
Što se tiče morrete farova stvarno nemam pojma kako sijaju a i odvratno mi izgledaju na Sierri... ja bih realno nabavio original polovne a očuvane farove kojima su dobra sočiva.

- taunus gxl
Markedjani...nemo` se ljutis...mi samo pricamo o ti sijalicama...ja mislim da je meni socivo ok ali su sijalice neke fush.....sija ono dobro (po caletovoj dijagnozi) Ali je za mene to slabo 

- Markedjani
- Predsednik kluba
Ma ok drago mi je,samo treba ceniti savet nekog ko zna šta priča.
Isključujem se iz diskusije.
Isključujem se iz diskusije.