Gume
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Re: Gume
Vid' moja dimenzijamilan_gt piše:oni imaju ContiSilent a ja imem ContiSeal![]()
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... onti_seal/

-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Бијах неки дан у Зеници и свратио сам да ми ураде баланс на оној чудесној Хантер машини (Hunter GSP 9700) и могу вам рећи да сам презадовољан шта то чудо ради. Још су ми наплатили јефтиније него балансирање гума у Бањалуци. Сервис је најпрофесионалнији у којем сам уопште био. Све чисто уредно, млада екипа, образовани, љубазни, знају све што их питаш, стрпљиви и професионални.
Ево мало слика резултата што су ми одштампали након завршеног посла.
Баланс љетних гума и дијаграм који показује колика је Road Force Variation на сваком точку понаособ, као и мјесто гдје се свака гума треба монтирати на возило да би се анулирао тзв Tire conicity односно конусност гуме и да би се возило кретало равно. На дву су показане све могуће комбинације гума на позицијама и коју силу вучења генеришу заједно. Као што се види прва и четврта генеришу 0 N односно идеалне су.

Баланс зимских гума са свим подацима.

Као што се види овдје је приказано да једна гума не може да прође односно излази изван предвиђених ограничења. Фелуге су супер равне и врло мало бацају, као нове али гума не ваља и превелика је сила варијације па сам је бацио.
Укратко машина је болесна мајке ми. Нисам ни знао да је могуће онолико тога мјерити на гуми. Машина мјери и тзв run out посебно гуме а посебно фелуге и свега заједно и сходно томе може се извршити савршено монтирање и мечирање гуме на фелугу да би се добила савршена "округлост" точка.
На цести се ауто понаша сјајно након овога. Вучења нема ни у једну страну, све је супер балансирано. Захваљујући томе успио сам открити извор вибрација које ме мучи неко вријеме. Луфт у лијевој полуосовини! И то на вањском зглобу. Нема никаквих других симптома али када се ауто заврти на 120 км/х тачно се осјети у летви волана како вибрира док на је на десној страни све мирно. Осовина има ход горе доле и лијево десно што кажу не би смјела.
Сутра одох купити половну а касније мијењање (не може сутра, светац
).
Углавном знам да је сервис из Зенице али ето кога пут нанесе тамо нека не пропусти прилику отићи у Унион Комерц http://www.unioncomerc.com.ba/ неће се покајати.
Ево мало слика резултата што су ми одштампали након завршеног посла.

Баланс љетних гума и дијаграм који показује колика је Road Force Variation на сваком точку понаособ, као и мјесто гдје се свака гума треба монтирати на возило да би се анулирао тзв Tire conicity односно конусност гуме и да би се возило кретало равно. На дву су показане све могуће комбинације гума на позицијама и коју силу вучења генеришу заједно. Као што се види прва и четврта генеришу 0 N односно идеалне су.

Баланс зимских гума са свим подацима.

Као што се види овдје је приказано да једна гума не може да прође односно излази изван предвиђених ограничења. Фелуге су супер равне и врло мало бацају, као нове али гума не ваља и превелика је сила варијације па сам је бацио.
Укратко машина је болесна мајке ми. Нисам ни знао да је могуће онолико тога мјерити на гуми. Машина мјери и тзв run out посебно гуме а посебно фелуге и свега заједно и сходно томе може се извршити савршено монтирање и мечирање гуме на фелугу да би се добила савршена "округлост" точка.
На цести се ауто понаша сјајно након овога. Вучења нема ни у једну страну, све је супер балансирано. Захваљујући томе успио сам открити извор вибрација које ме мучи неко вријеме. Луфт у лијевој полуосовини! И то на вањском зглобу. Нема никаквих других симптома али када се ауто заврти на 120 км/х тачно се осјети у летви волана како вибрира док на је на десној страни све мирно. Осовина има ход горе доле и лијево десно што кажу не би смјела.
Сутра одох купити половну а касније мијењање (не може сутра, светац

Углавном знам да је сервис из Зенице али ето кога пут нанесе тамо нека не пропусти прилику отићи у Унион Комерц http://www.unioncomerc.com.ba/ неће се покајати.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- Dex84
- Poruka: 93
- Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 17:50h
- Kontakt:
S obzirom da pratim sajtove za grupnu kupovinu, mislim da je ovo super popust za optiku trapa i zamenu guma u NS-u.
http://www.kuponko.rs/do-60-popusta-na- ... ed-trapa2/
ne reklamiram ništa!
http://www.kuponko.rs/do-60-popusta-na- ... ed-trapa2/
ne reklamiram ništa!

POŠTUJ SAOBRAĆAJNE PROPISE!!!

- Ayrton_Senna
- Poruka: 15
- Član foruma od: ponedeljak, 30. sep. 2013. u 12:56h
Jel mogu na ove fabricke felne sa mondea mk3 gume sirine 225? http://postimg.cc/image/uwr3381bl/
Nasao sam povoljnije nove zimske gume 16-ice ali su 225 pa mi treba informacija, pretpostavljam da moze ali da proverim da posle nebi
Nasao sam povoljnije nove zimske gume 16-ice ali su 225 pa mi treba informacija, pretpostavljam da moze ali da proverim da posle nebi

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
danas mi stigle dve skoro nove 225 40 18 miselin pilot sport 2 al gde je mesto za tezinski/brzinski (npr 92Y) stoji N1, bilo mi cudno pa nadjoh da su to miselinke pravljene za porse, sto za prvu sto za naknadnu ugradnju..imaju oznake N0, N1, N2, N3 i N4
http://www.michelinman.com/mediabin/App ... tGuide.pdf
http://www.michelinman.com/mediabin/App ... tGuide.pdf
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Jel vozio neko Good year eagle f1 gume? Razmisljam da li da ih prodajem, ili ostavljam za sebe,pa me interesuju iskustva drugih...
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dax92
-

nerado bih nju vozio,to bih odmah u oglase!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dax92
-
Sara podseca na Toyo proxes t1r, ona V sara, GSD3 oznaka ako se dobro secam
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- dax92
-
Sredina 08, nije strasno matora, a ima oko 6 mm sare. Teracu ih neko vreme,sigurno. Dalju sudbinu cu znati na prolece, tj ako budem mogao ici u Sloveniju po nove.
Zainteresovao sam se za Dunlop SP sportmaxx. Kod nas oko 16-18 000din, a kod Furlana 86€:)
Zainteresovao sam se za Dunlop SP sportmaxx. Kod nas oko 16-18 000din, a kod Furlana 86€:)
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
focus mk1 ?
jeste, ja upravo stavljam 14ke celicne 185/65 je fabricka dimenzija
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
i ja imam zimski set u istoj dimenziji, ali zar nije 185/70 fabricka dimenzija tj razlika nje i 195/65 je najmanja?ssf01 piše:focus mk1 ?
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9933
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
ma mislio sam 195/60 nego se zaebah pa napisa /65milan_gt piše:pa jes, samo sto je za focus /60

nego nebitno, resena misterija...

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019