Za te pare uzimaj te felne bez razmisljanja, pa jos ako su dobre gume...
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
Ako se ne pazi, iskrivice se i ostetiti SVAKA felna, nebitno da li je to 14" ili 18". Ja prvo zbog svog komfora, pa tek onda zbog guma i felni zaobilazim sve neravnine koje mogu, kao i sahtove, slivnike i slicno. AKo gledas ispred sebe, moci ces da vidis i svaku neravninu ili rupu i na vreme da reagujes (usporis ili zaobidjes je). Valjda zato sto pazim na sve to sam za 53 000km samo 2 stabilizatora menjao na trapu, i ostalo nista, a voze se 205-50 16 gume, od skoro 215-45 17, a za par dana 215-40 17.Vladapetr piše: Ako se meni oriđiđi Ford felna 16-ka iskrivila od udarca u rupu u centru Bgd-a, pri brzini od 50km/h: šta mogu da očekujem od 18" sa duplo manje mesa na magistralnom putu, tipa Loznica-Zvornik ili Novi Sad-Ruma?
Da se ne lažemo, skoro svaki auto izgleda preterano bolje sa većim felnama i gumama nižeg profila. Na stranu ogroman gubitak u udobnosti, to možda nekome i ne predstavlja problem - ali finansijski deo(u startu 2-3 puta skuplja guma + nekoliko puta veća šansa da se točak ošteti na ovim putevima) ne verujem da ikome ne predstavlja problem...
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
Vladapetr piše:Da li je neko poručivao sa sajta bipanda.com? Ili možda zna za nečije iskustvo sa njima?
Imaju veoma bogatu kolekciju felni(replike), cene su vrlo pristojne. Npr ove:
http://www.bipanda.com/item/35068680851
4 komada sa bržom poštarinom koštaju $318.88. I sa naplatom 30% carine i poreza opet zvuče povoljno.
Ono što mi se ne sviđa je nedostatak PP-a kao sredstva plaćanja. Kinezima nije strano da pokušaju da izvrdaju reklamaciju, a kada nema PP-a onda su im mogućnosti za eskiviranje drastično veće.