Ne bi trebalo da vergla brze, bez obzira na konstrukciju. Ta brzina se racuna prema motoru.
Taj sa reduktorom povlaci manju udarnu struju u trenutku pokretanja, pa je akumulatoru malo lakse.
Za ulje ne znam. Meni je nekako najjednostavnije da uzmem fordovo, koje deluje skupo, al posto je "life time" na kraju ispadne jeftino (a i sipa se nesto malo, reda litar-dva).
Jedino je malo slozeno ispustiti staro, posto jednostavno uopste nema cepa za ispustanje. Samo cep za dolivanje. Kad sam uzeo oriona, krenem ja da zamenim (jos naivno uzmem klasicno hipoidno SAE 90)... cvrc.. nigde cepa ??? Sta sad? Zovnem prijatelja iz KG koji je iskusan majstor, i lepo kaze covek: pa kod forda se ulje u menjacu ne menja
Tako da ja na oba forda nikada nisam menjao ulje u menjacu i nikada sa menjacem nisam imao nikakvih problema (ukljucujuci i verglanje zimi). Orion je bio '87 i otiso je u vecna lovista 2002, a mondeo je '98 i jos uvek je kod mene. Orion se ne secam tacno koliko je presao, al sigurno preko 250.000, a mondeo je na oko 400.000.