Ford Taunus '70 i '71 -2.0 V6 XL i GT
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Ford Taunus '70 i '71 -2.0 V6 XL i GT
Оно што сам ја измерио на мом таунусу је 225 мм је максимална ширина гума које могу да прођу кроз задњи блатобран и да не каче нигде . Можда може и 235 али остаје веома мало места између руба и задње стране блатобрана , типа пар мм. И све ово важи ако се идеално погоди ЕТ фелне . Мислим да је 65 мм од површине где належе точак на осовини до унутрашње ивице руба . 1/2 ширине фелен - ЕТ мора да буде мање од 65 мм да би точак могао под блатобрана. Е пракси ово је мало другачије , јер цела фелна и не може под блатобран , вешање ће се компримовати до краја и удариће у гумене одбојнике. Акоје гума ужа од фелне , он пролази својим почетком руб блатобрана , а тешко да ће се десити да оптеретиш ауто да ти се сабије вешање до краја .
Твој ауто им добру висину назад .
Мој је план да спустим ауто , мада и пре је био доста спуштен због стања опруга , а то се мени свиђа . 205 је максималан ширина гума са којом ћу ићи
Твој ауто им добру висину назад .
Мој је план да спустим ауто , мада и пре је био доста спуштен због стања опруга , а то се мени свиђа . 205 је максималан ширина гума са којом ћу ићи
- zoki51
- Poruka: 324
- Član foruma od: četvrtak, 28. jun 2012. u 03:02h
ce li uskoro da se provoza.......kako i dokle su stigli radovi,,,,,,,,
redovno posecujem tvoju temu nebih li video finalni rezultat

redovno posecujem tvoju temu nebih li video finalni rezultat

- Desmo
- Poruka: 32
- Član foruma od: ponedeljak, 20. dec. 2010. u 02:36h
Hvala na pitanju
I ja jedva čekam finalni rezultat
Nismo više daleko odmakli od ubacivanja motora..trebali smo nastaviti, ali kao i uvek nešto iskrsne i vreme se izvuče. Sledeće što me muči to su bočna stakla, ukoliko neko ima dobra polovna ili zna za neko rešenje, molim za pomoć, svaki savet je dobro došao. Potrebna su mi bočna stakla napred za vrata i iza(leptir stakla sa hrom lajsnom). Ja imam 2 para svih ovih stakala, ali su prilično oštećena, izgrebana, isto tako ostala koja sam pronalazila na otpadima bila su u sličnom stanju
Pokušaji da pronađem nekoga ko izrađuje nova po meri u Srbiji su isto pala u vodu. Help!!!

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Staklara u Pancevu? Ljudi koji rade stare automobile ovde tamo cesto prave stakla, po uzorku. Za ta 4 stakla uzeli bi ti oko desetak hiljada dinara.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- van
- VIP
Лептир или фиксна ?
Мени треба сувозачки лептир а има два оба фиксан вишка . Само стакло је исто , али качење је другачије .
Шта теби треба ?
Мени треба сувозачки лептир а има два оба фиксан вишка . Само стакло је исто , али качење је другачије .
Шта теби треба ?
- zoki51
- Poruka: 324
- Član foruma od: četvrtak, 28. jun 2012. u 03:02h
ostao sam bez reci kada sam preledao slike,,,,,,,svaka cast za ovako lepo vracanje u zivot ovg prelepog automobila
Pre bih ga vozio nego glanc novoga iz prodavnice ako mi verujes na rec

Pre bih ga vozio nego glanc novoga iz prodavnice ako mi verujes na rec

- Desmo
Što se staklare u Pančevu tiče, ona na žalost koliko ja znam više ne radi auto stakla po meri, bar ne ovakva bočna. Pre godinu dana im se pokvarila glavna mašina i nažalost ništa od toga, ostale firme koje se bave staklima isto su mi prvo obećavali, pa bi mi opet na kraju javili da je staklara u Pančevu u problemu i da ne mogu da nabave ta stakla po meri. Meni je već palo na pamet da kupim tu staklaru Pančevo, pa da nas sve rešim muke i pravim samo stakla za aute
i to štooo starijee
@van: meni su potrebna iza leptir stakla
@zoki: verujem ti na reč, pošto delim skroz tvoje mišljenje, zato ne odustajem sve ove godine da ga sklopim

@van: meni su potrebna iza leptir stakla
@zoki: verujem ti na reč, pošto delim skroz tvoje mišljenje, zato ne odustajem sve ove godine da ga sklopim

- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Treba ponovo zvati staklaru, mozda je popravljena masina.
- zeteks
Juce sam bio u staklari Pancevo da uzmem sofer sajbnu za moj auto. Rade vetrobrane po narudzbini.
Mogu i da ih urade od toniranog stakla ko zelii, ili pak da imaju zatamnjenje pri vrhu.
Sto se tice bocnih stakala koja su kaljena, rade trenutno samo ravna jer im se pokvarila neka pec. Kazu da mogu da urade i bocna kriva ali od laminiranog panpleks stakla ako neko zeli.
Cena po kvadratu kaljenog stakla je 4-5 hiljada din. Ako je tonirano onda je 10% vise.
Inace kada se gleda kroz ovu sofersajbnu sto uzeh slika je ok nema nikakvih talasanja ili deformacija.
Maksimalno su predusetljivi, i svaka pohvala na trudu da upakuju, stave staklo u auto i objasne kako se montira.
Mogu i da ih urade od toniranog stakla ko zelii, ili pak da imaju zatamnjenje pri vrhu.
Sto se tice bocnih stakala koja su kaljena, rade trenutno samo ravna jer im se pokvarila neka pec. Kazu da mogu da urade i bocna kriva ali od laminiranog panpleks stakla ako neko zeli.
Cena po kvadratu kaljenog stakla je 4-5 hiljada din. Ako je tonirano onda je 10% vise.
Inace kada se gleda kroz ovu sofersajbnu sto uzeh slika je ok nema nikakvih talasanja ili deformacija.
Maksimalno su predusetljivi, i svaka pohvala na trudu da upakuju, stave staklo u auto i objasne kako se montira.
- van
- VIP
Опиши мало где, шта , како . Ја има изгребани шоферку од таунуса , и желео би нову , јер мора ауто да иде или могу само постојећу шофершајбну да донесем ?
За колико буде готово ? Истог дан или се поручује ?
За колико буде готово ? Истог дан или се поручује ?
- zeteks
Imao sam 1 soferku na kolima i dve u steku u garazi (cisto za rezervu jer je Ford malo stariji i vec redak, a nameravam da ga jos dugo koristim). Posto sam ofarbao auto i u dobrom delu ga ocistio trajno od korozije odlucih da ga castim novom, ne izgrebanom laminiranom sofersajbnom.
Evo procedure.
Okrene se industrija stakla Pancevo maloprodaja (Zarka Zrenjanina 145, Pancevo) i trazi se Dejan 013/342-445 . Pitace za koji auto i koje godiste. Imaju neki svoj interni katalog sa modelima auta i dimenzijama stakla, posto se cena utvrdjuje po povrsini. Razumeju se u modele i godista posto moj Ford nije bas cest danas. Kazu da ako su nekada radili soferku za taj auto onda bi trebalo da imaju vec gotov kalup za nju, a mozda cak i na stanju u magacinu. Inace mogu da izliju novu koristeci staru koja se eventualno donese ako nemaju svoj kalup. Za pola sata su me nazvali i rekli da je imaju i da ako hocu dodjem sutra pre podne. Dodjoh pre podne. Potvrdismo model i cenu i posle smo kolima usli u krug fabrike (izdaju neku propusnicu i uzimaju licnu kartu, inace iznenadih se koliki je to kompleks). Platih kod neki zena sto rade komecijalu, pa u magacin (hala sa stotinama i stotinama soferki). Izneli su je na neki sto, obrisali, pregledali i upakovali u karton. Nakon toga je stavise u gepek. Soferka ima oznaku laminiranog stakla i E broj.
E, sad neki majstor Sinisa je zaduzen za ugradnju. Posto cu je sam ugradjivati, objasnio je na sta da vodim racuna i kao da pripremim staklo i keder. Rekoh im da sam uzeo neku Wurth-ovu diht masu za soferke sa kederom i odma su potvrdili da je to najbolje za ugradnju u cilju sprecavanja curenja. Sve u svemu tamo je bilo puno mastora i atmosfera nije kao u nekim privatnim firmama vec su krajnje opusteni i predusretljivi. Ko zna mozda su svi Pancevci bas takvi.
Sve u svemu zadovoljan!! Kad mi na red bude doslo pravljenje ogledala za retrovizore icicu tamo da i ih izrezu.
Evo procedure.
Okrene se industrija stakla Pancevo maloprodaja (Zarka Zrenjanina 145, Pancevo) i trazi se Dejan 013/342-445 . Pitace za koji auto i koje godiste. Imaju neki svoj interni katalog sa modelima auta i dimenzijama stakla, posto se cena utvrdjuje po povrsini. Razumeju se u modele i godista posto moj Ford nije bas cest danas. Kazu da ako su nekada radili soferku za taj auto onda bi trebalo da imaju vec gotov kalup za nju, a mozda cak i na stanju u magacinu. Inace mogu da izliju novu koristeci staru koja se eventualno donese ako nemaju svoj kalup. Za pola sata su me nazvali i rekli da je imaju i da ako hocu dodjem sutra pre podne. Dodjoh pre podne. Potvrdismo model i cenu i posle smo kolima usli u krug fabrike (izdaju neku propusnicu i uzimaju licnu kartu, inace iznenadih se koliki je to kompleks). Platih kod neki zena sto rade komecijalu, pa u magacin (hala sa stotinama i stotinama soferki). Izneli su je na neki sto, obrisali, pregledali i upakovali u karton. Nakon toga je stavise u gepek. Soferka ima oznaku laminiranog stakla i E broj.
E, sad neki majstor Sinisa je zaduzen za ugradnju. Posto cu je sam ugradjivati, objasnio je na sta da vodim racuna i kao da pripremim staklo i keder. Rekoh im da sam uzeo neku Wurth-ovu diht masu za soferke sa kederom i odma su potvrdili da je to najbolje za ugradnju u cilju sprecavanja curenja. Sve u svemu tamo je bilo puno mastora i atmosfera nije kao u nekim privatnim firmama vec su krajnje opusteni i predusretljivi. Ko zna mozda su svi Pancevci bas takvi.
Sve u svemu zadovoljan!! Kad mi na red bude doslo pravljenje ogledala za retrovizore icicu tamo da i ih izrezu.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
To za ogledala samo ako uzmeš ogledalo koje umanjuje! Verovatno imaju i to...
Odličan opis procedure. Baš ću ih zvati da ih pitam da li imaju za moje automobile već kalup, trebalo jer nisu bili retki modeli.
Odličan opis procedure. Baš ću ih zvati da ih pitam da li imaju za moje automobile već kalup, trebalo jer nisu bili retki modeli.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Desmo
@zeteks: Hvala druže na detaljnom opisu i kontakt telefonu. Moraću opet da ih zovem.
Ako uspem sva stakla da sredim i za moj auto dugujem ti piće!
ma i vožnju, a i ručak 
Pošto su i meni prošle godine rekli da mogu da urade šoferku, ali zapelo je oko bočnih stakala..odoh ja sada da maštam do ponedeljka
Ako uspem sva stakla da sredim i za moj auto dugujem ti piće!

Pošto su i meni prošle godine rekli da mogu da urade šoferku, ali zapelo je oko bočnih stakala..odoh ja sada da maštam do ponedeljka

- zeteks
Desmo, moram da priznam da me je tvoj post o staklari Pancevo "podsetio" da zovem staklaru i naposletku odem i kupim je.
Eto vredi svaku paru. Nema tragova brisaca i ogrebotina
. Laminirana, je te odgovara novim propisima za tehnici pregled koji kaljene vise nepriznaje (barem je tako u teoriji na papiru, mada mislim da neprave jos problem oko toga).
Eto vredi svaku paru. Nema tragova brisaca i ogrebotina

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Nece ni praviti problem za oldtimere, cim se taj status izregulise.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
-
- Poruka: 13
- Član foruma od: petak, 28. dec. 2012. u 20:15h
Svaka čast za projekat Taunus!
- zeteks
Montirana nova soferka. Nije bilo nista komplikovano iako mi je to bilo prvo montiranje takvog stakla. Zadihtovao sam je Wurthovom masom za sofersajbne sa kederom i dodatno obezbedio Wurthovim poliuteranom. Koristio sam uputstva sa youtobe gde neki lik koji se specijalizovao za restauraciju Mustanga objasnjava kako namestiti staklo a da ne prokisnjava.
Nisam koristio vodu i sapunicu, kao sto neki preporucuju. Nisam rad da se voda zadrzi ispod kedera.
Ako kap vode uspe da prodje pored ovoga sto je uradjeno, neka svaka mu cast.
Nisam koristio vodu i sapunicu, kao sto neki preporucuju. Nisam rad da se voda zadrzi ispod kedera.
Ako kap vode uspe da prodje pored ovoga sto je uradjeno, neka svaka mu cast.
- SKOLE
- Poruka: 137
- Član foruma od: utorak, 22. sep. 2009. u 03:41h
Ljudi zasto je stao ovaj projekat zna li neko ??? Strasnoje zanimljivipratimga vec par godina,a vidim u zadnje vrijeme se nista ne desava?
- SKOLE
Jeli moguce da niko nezna sta se desilo sa ovim projektom?
((

- Desmo
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- SKOLE
Opa,onda neka je sa srecom da je ziva i zdrava i da nasledi od tebe ljubav prema Taunusu