Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Download (programi, igrice, softveri).....

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Download (programi, igrice, softveri).....

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 13:23h

ma meni ova kingston class 10 i jopet nece

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 10. sep. 2013. u 23:02h

Ima li neki add-on za Chrome koji bi npr. blokirao sadržaj u kojem piše FARMA?!

P.S. Šifra, daj mi Tu-95 pun bombi da izmobardujem grupu kretena!
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 26. sep. 2013. u 17:05h

Jedno glupo pitanje za stručne. :D

Rođak ima kompjuter koji ima napojnu od 305W.
Procesor koji vuče 65W.
Ima 4 GB RAM, dva hard diska.
Jedan DVD-R i ništa više od hardvera.

Hoće da kupi grafičku. Našao neko grafičku koja mu se uklapa u budžet, po sys req kaže da je potrebna napojna od 400W. Za grafičku kaže da je TDP 47W.
Da li je moguće da matična ploča i diskovi mogu da vuku više od 200W pa da ne može grafička da radi?
Ne znam mnogo oko toga, da li se možda proizvođač ogradio sa tih 400W da slučajno ne zafali grafičkoj?

Ja sam na starom kompu imao napajanje 275W, a radila je grafička kojoj je potrebno napajanje 300W, procesor bio Celeron od 73W.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 26. sep. 2013. u 19:31h

Može da se desi da zafali malo đusa na maksimalnom opterećenju. Ruku na srce, nikad se nisam bavio ekstremnim overclocking-om niti pičio toliko zahtevne igre da bi došao do max opterećenja, pa čak i ne znam kako to uopšte treba da izgleda kad preteraš sa potrebnom strujom (kapiram da krene da seca dok se potpuno ne isključi jer bi moralo da ima zaštitu od preopterećenja), ali bolje projektovano napajanje - tj. sa više snage - se obično višestruko isplati kroz ukupnu stabilnost sistema... zasigurno znam da nije svejedno da li ga stalno (da kažemo "u praznom hodu") teraš na 20% opterećenja ili na 80% opterećenja.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 26. sep. 2013. u 21:00h

To sam i predpostavio da ima veze sa opterećenjem.

Jer znam kod mene na laptopu kada je na ''leru'' troši oko 9-20W, zavisi da li je dispel ugašen i koliko je osvjetljen.

Kada saberem komponente:
procesor 65W
grafička 47W
neka diskovi budu 2x10W
matična (kuler, ram i sve šta ide na ploči) neka bude (lupam cifru) 20W
DVD 10W

To kada saberem: ispade 160W.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 26. sep. 2013. u 21:16h

Mrzelo me danas da kucam sa telefona pa cu pokusati sad ukratko da ti objasnim.

Na jeftinijim napajanjima se mahom navode "peak" vrednosti. Tj vrednosti koje napjanje moze da isporuci u nekom kratkom vremenskom intervalu. Naravno, to se reklamira kao stvarna snaga i lepi na sve nalepnice. Takodje, nije bitno samo koliko zbirno napajanje ima snage, vec koliko snage moze da isporuci na odredjenoj grani, koju koristis. Lupam, ako na toj grani na koju kacis graficku nema dovoljno snage, nece izaci na dobro, bez obzira sto "na papiru" napajanje ima rezervu snage.

Dalje, jeftina napajanja i kad mogu da isporuce datu snagu, obicno im napon nije isti kada rade "u leru" i pod opterecenjem. Obicno je tad napon nestabilan, pa vremenom opterecuje sve vise nego sto bi trebalo, jer taj nestabilan napon neko mora da ispegla. Ovo pricam iz licnog iskustva dok sam bio mlad i zelen pre 10-15god pa su mi svi kondenzatori nabubreli na ploci od "dobrog" napajanja).

Sve u svemu, ako je jeftino napajanje u pitanju, a ne neko brendirano sa stvarnih 300w tipa Seasonic i slicno, ja ne bih previse rizikovao sa jacom grafickom. Nije napajanje toliko kvarljiva stvar pa da se stedi na kupovini istog, plus ako uzmemo u obzir da uglavnom napaja komponente koje su 5-6x (ako ne i vise) skuplje, nije ni skupo.

Inace, to sto si naveo da ima rodjak vuce (okvirno) oko 100w ili malo vise "u leru", iz mreze ide verovatno 10-20% vise, ali mislim da te taj podatak ne zanima vec ono sto je potrebno od samog napajanja. Pod opterecenjem sigurno vise, pa cak i taj procesor, posto uglavnom nisu bas tacne specifikacije o max potrosnji tj TDPu.
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 26. sep. 2013. u 21:44h

Izgleda da neće biti ništa od te grafičke od 73W, jer njegov PCIe na matinčnoj daje 25W.
Bar sam tako vidio da piše na matičnoj pored PCIe. :(

Inače kompjuter je Dell, napajanje predpostavljam ne bi trebalo da bude neko šklj klase.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 26. sep. 2013. u 21:47h

Ako je brendirani Dell ne mora da znaci da je sklj klase, ali je obicno neko slim i samim tim nije previse jako.
To sto PCI-e slot ne daje dovojno stuje nije problem, ako graficka ima konektor za dodatno napajanje (i ako napajanje ima takav, jer vecina grafickih ima 6pin konektor za pci-e napajanje, ne znam koliko je mator komp jer starija napajanja to nemaju).
Fiesta!!

RSS
Poruka: 193
Član foruma od: utorak, 16. apr. 2013. u 13:59h
Kontakt:

Poruka od RSS » četvrtak, 26. sep. 2013. u 21:53h

igra li se f1 2011 ???
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 26. sep. 2013. u 21:58h

Ja sebe ogranicavam sa igricama tako sto uzmem najslabiju graficku sa pasivnim hladjenjem, i nema igranja :D Desi mi se jednom u godinu-dve da na mesec-dva uzmem neku jaku graficku, izigram se, i prodam. Jer da je stalno imam, ne bih nista drugo radio na kompu lol
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 26. sep. 2013. u 22:00h

Dell pakuje svoje jeftinije serije sa - pogađaš - jeftinijim napajanjima (šljaka Foxconn samo tako), stizali su na ove prostore čak i bez napajanja pa su se pakovali unutra najcrnji Kinezi koje si mogao da nađeš a prodavalo se po full ceni, a ako je malo stariji Dell u pitanju dobro obratiti pažnju ako se slučajno dođe na ideju zamene napajanja drugim-jačim: konektor je identičan sa ATX konektorom ali je raspored na njemu drugačiji, pa pokušaj ubacivanja običnog PC napajanja završava instant egzekucijom matične.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 26. sep. 2013. u 22:06h

Tower je kućište.
Ovaj je iz uvoza negdje, kupljen je ovde polovan.
S obzirom na ono što sam vidio u kućištu ne bih rekao da je šklj. :)
Ne bih valjda ubacili neko đubre od napajanja, a unutra se potrudili oko ogromnog kulera, uredno spakovanog kućišta, kao i cjelo kućište da je kvalitetno odrađeno.

Znam za to dodatno napajanje, to sam jedne prilike spajao kad sam cimeru ubaciovao grafičku.
Ne mogu da sjetim gdje se spajalo, da li preko nekog adaptera na onaj konektor na koji ide napajanje za npr. hard disk ili je bio konektor negdje na matičnoj za dodatno napajanje.

U svakom slučaju hvala na pomoći, otići ću sutra do winwin pa da vidim da li ima kartica dodatno napajanje jer ne mogu da vidim preko interneta da li ima.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 26. sep. 2013. u 22:09h

Iosis piše:Tower je kućište.
Zna Dule zašto je to rekao...

http://1.bp.blogspot.com/-ikw8mQNscxQ/T ... top-pc.jpg

Svi su tower, ali samo onaj levi može da ima "normalno" napajanje. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 26. sep. 2013. u 22:30h

Samo je onaj lijevi towe, tj. mini tower. Kod njega je takav.

Ćale je za njega uzeo onaj u sredini. Mogao bi da stoji kao tower, ali nezgodno ubaciti CD. Pa stoji kao desktop.
Inače taj u sredini je spakovan unutra svaka im čast! :D
Ne da su ga napakovali nego... :)
Jedino gdje ima malo prosotora je gdje su PCI slotovi. :D

Mogu da zamislim tek kako je sa onim desnim. HDD su presavili da bi stao, garant! :vid budale:

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 27. sep. 2013. u 02:37h

Ma da, sve je to lepo spakovano i lepo izgleda, dok nesto ne crkne ili zelis da promenis neki deo na bolji... Onda ide qq lele majko i hvatanje za glavu. Te juri PCI kartice niskog profila, graficke niskog profila, uzasno nepristupacno za servis nekih stvari...

@BojanM
Heh, znam za tu foru sa prebacivanjem rasporeda pinova, klasicna zavlakusa. Slicnu foru je imao HP na nekim rekovima gde je uzimao masu para za fabricko "specijalno" napajanje, koje je u stvari klasicno ATX sa izmenjenim rasporedom pinova, i dobro, malo tanjim pakovanjem da ne mora da visi napjanje iza servera :D
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » petak, 27. sep. 2013. u 06:35h

Za tebe sam i pretpostavio da znaš, nego reko' da skrenem pažnju koleZi lososu :)
pozdrav, Bojan

Slika

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 29. sep. 2013. u 08:23h

Ne mogu da instaliram hebeni WhatsApp, stalno mi izbacuje "Insufficient Storage Available", iako ima mesta u memoriji, čak sam i brisao neke aplikacije i opet isto :suicide: :doh: :wtf:
Kako da rešim ovo?
Slika

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » nedelja, 29. sep. 2013. u 09:08h

Isprazni cache krupnijih aplikacija, sve što možeš prebaci na SD karticu, onemogući automatsko ažuriranje aplikacija sa Play Store-a pa deinstaliraj update-ove aplikacija koje slabo ili nikako ne koristiš... npr. FB autoupdate ume da uguši telefone sa manjom količinom ugrađene memorije, a ima ljudi koji ga čak i ne koriste sa telefona, isto važi i za Hangouts ako ti ničemu ne služi, možeš privremeno da ukloniš i Play Store Services - instaliraće ga ponovo aplikacija kojoj zatreba... Sve u svemu, jedini lek (osim da root-uješ telefon i igraš se sa skriptama i custom ROM-ovima) je da obrišeš još više stvari.
pozdrav, Bojan

Slika

totti

Poruka od totti » nedelja, 29. sep. 2013. u 09:21h

BojanM piše:deinstaliraj update-ove aplikacija koje slabo ili nikako ne koristiš...
Ovo sam odradio (mada nemam pojma ni šta je) i uspelo je, oslobodilo se mnooogo mesta thumbsuph
Koja si ti legenda... 8)
Slika
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 29. sep. 2013. u 10:22h

Al' što mi idu na nerve sa tim nekim programima koji su fabrički instalirani te ih ne možeš ukloniti ako ne root-uješ telefon.
Sreća pa ima opcija hide i disable da ih barem ne gledam. :D

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » nedelja, 29. sep. 2013. u 11:05h

Postoji mogucnost na rutovanim telefonima da se instalira sdext particija i da se ubaci jedna mala skripta u sistem, tada telefon ext particiju prepoynaje kao sopstvenu memoriju. Ja sam pre toga bio ogranicen sa hebenih 200 mb, sad imam 1 gb :)

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » nedelja, 29. sep. 2013. u 11:09h

Na to sam i mislio kad sam napisao "da root-uješ telefon i igraš se sa skriptama" thumbsuph ali znajući igrača, pretpostavio sam da ne želi da se bakće time.

Baj d vej, ni to ne radi svaki put "iz prve", hvalio mi se Predsednik lično koliko je muke imao nedavno da nagovori svoj telefon da uvidi postojanje te particije.
pozdrav, Bojan

Slika

totti

Poruka od totti » nedelja, 29. sep. 2013. u 11:13h

BojanM piše:Na to sam i mislio kad sam napisao "da root-uješ telefon i igraš se sa skriptama" thumbsuph ali znajući igrača, pretpostavio sam da ne želi da se bakće time.
:blink:

:D thumbsuph
Slika

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » nedelja, 29. sep. 2013. u 11:18h

BojanM piše:Na to sam i mislio kad sam napisao "da root-uješ telefon i igraš se sa skriptama" thumbsuph ali znajući igrača, pretpostavio sam da ne želi da se bakće time.

Baj d vej, ni to ne radi svaki put "iz prve", hvalio mi se Predsednik lično koliko je muke imao nedavno da nagovori svoj telefon da uvidi postojanje te particije.
Mene je par puta mucio jer sam radio particiju sa nekim programom, posle kada je napravim kroz cwm recovery sve ok.

totti

Poruka od totti » ponedeljak, 30. sep. 2013. u 21:13h

Ima li od ovih navigacija sa Android marketa da neka valja? I kad se skidaju mape za njih, da li se skladište u telefonu ili na kartici?
Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“