Ko sto milan napisa, kad nema znaka ili je vazenje znaka prestalo, primenjuju se opsta pravila saobracaja odnosno opsta ogranicenja:
1. naselje - 50
2. van naselja - 80
3. moto put - 100
4. autoput - 120
Pri tom znaci za pocetak moto i autoputa su znaci obavestenja, pa njihovo vazenje na prestaje sa prvom raskrsnicom, za razliku od znaka izricitih naredbi kakav je znak ogranicenja brzine. To ce reci vaze dokle god se ne poniste znakom za prestanak moto/auto puta.
Skoro sam se na ovo izvukao na sudu jer sam vozio batajnickim drumom oko 90 i kusur.
Na novosadskom postoji znak za moto put i odmah iza njega znak ogranicenja 60. Ali taj znak ogranicenja je prestao da vazi na prvoj raskrsnici (gde sam se ja iskljucio i otisao na batajnicki drum), a posto neki mamlaz nije postavio znak za prestanak moto puta, vazi opste ogranicenje 100Km/h

Jos se pandur bio nakacio da je u pitanju naselje, iako nigde nema znaka (prestanak naselja je jos kod galenike). Ono, tu je trebalo da bude naselje, ali neko nije postavio znak, pa sto se mene tice, to je put van naselja.
Usput, znaci izricitih naredbi sa zutom podlogom su prestali da vaze ako se ne varam 1.3.2011.
Mogu da se koriste iskljucivo kao privremeni u zoni radova na putu. Naravno, ni oni nisu svuda zamenjeni, tako da znate, ako vas navataju negde gde je ogranicenje obelezeno znakom sa zutom podlogom, taj znak jednostavno ne vazi.