Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Potezanja

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21545
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Potezanja

Poruka od Markedjani » utorak, 20. avg. 2013. u 22:58h

Koliko ja znam nijedan 406 nema 6 brzina.

Od Peugeot-a iz tog perioda jedino je 306 GTi-6 imao menjač sa 6 brzina.

Osim ako neko nije bio super dokon i ubacio GTI-6 motor i menjač u 406 :)

Al' opet je to daleko od tih 190 kmh trećom i desetak sekundi dotle ;)

No nebitno... bitno je da je bio neki brz peugeot 406 i najpre će biti da si vozio 3.0 v6 varijantu pošto ih je bilo par komada u policiji.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Pandur
Poruka: 198
Član foruma od: petak, 5. jul 2013. u 18:14h

Poruka od Pandur » utorak, 20. avg. 2013. u 23:16h

ne znam sta je bilo,dal je i sta ubacivano,napominjem da je to bio pezo za ekstremne jurnjave,specijalno namenjen samo tome,presretanju auta po autoputevima i sl....napravljen da izgleda neupadljivo,kao obican civilni auto bez policijskih oznaka, da snimi ugradjenim kamerama prestupnike i stigne i najbrze aute koji se mogu naci na nasim putevima....sest brzina je imao to sam siguran,trecom 190 km/h sam siguran,ali desetak sekundi do 190 km/h ne mogu ne mogu da potvrdim 100%,to je mozda bila losa procena.... mozda je bilo i pokoja vise od 10 sekundi :D vozio sam vise puta auto od preko 200 ks,ovo je bilo neuporedivo jace iskustvo sa pezoom,isao je osetno ludje od svakog jednog auta koji sam ikada provozao...... :D

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » utorak, 20. avg. 2013. u 23:20h

Da nisi pobrkao sa 607icom ?
Slika

Pandur

Poruka od Pandur » utorak, 20. avg. 2013. u 23:24h

e,mozda i jesam pobrkao,tada sam bio pocetnik i nisam se bas puno razumeo u automobile... :( a nisam vozio taj auto na redovnoj bazi pa da sam tacno znao sta i kako,samo taj jedan put sam ga eto doterao sa servisa... :)

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » utorak, 20. avg. 2013. u 23:34h

Pošto se i dalje 607 koristi u svrhe presretača... 406 nisam čuo da su koristili za presretača ali znam da su ih jednostavno imali.
Slika

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » utorak, 20. avg. 2013. u 23:36h

Da nisi vozio doticni 406?

Slika

macaneli
VIP
Poruka: 9926
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » utorak, 20. avg. 2013. u 23:40h

hahahaha demonu
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Pandur

Poruka od Pandur » utorak, 20. avg. 2013. u 23:45h

Markedjani piše:Pošto se i dalje 607 koristi u svrhe presretača... 406 nisam čuo da su koristili za presretača ali znam da su ih jednostavno imali.
onda je verovatno bio 607 :) odavno je to bilo,ja sam ubrzo posle toga veoma napredovao,dobio dosta fin polozaj, i prestao da se bavim standardnim policijskim poslovima vezanim za ovakve stvari(saobracaj i sl)...tako da nisam ni imao puno vremena ni interesovanja da ucim o tome....znao sam da cu napredovati i za to sam ucio,auti me tada ni malo nisu zanimali :)

dragan.pv
Poruka: 407
Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 17:35h

Poruka od dragan.pv » sreda, 21. avg. 2013. u 00:57h

macaneli piše:bokijev tdci se merio sa 328 i niko nikom nije mogao da pobegne :D
sasa_f1 piše:Ja bih rekao da je to serija 5, motor cackan nesto, 2.8
ajde dogovorite se :D
ako mislimo na 528i e39, svakako se radi o odlicnom bmw-ovom sestaku sa dobrim performansama. jedan takav vozi i marinko rokvic, stalno pere auto kod mene u kraju kad dodje sinu u posetu...

da bi tdci isao tih 7-7,5s do stotke mora da mu motor bude u odlicnom stanju i podignut grubo na bar 100ks/l, sto naravno nije nemoguce ali zahteva jedan ozbiljan tuning.
u svaki auto moze da se slupa ozbiljna cifra i da se izvuku odlicne performanse, ali onda ostaje pitanje zasto recimo tunirati fokusa dizela kad mozes da za slicne pare uzmes nekog st-a, da ne pricam rs-a koji ce ici isto a i moci tu torturu da istrpe... ili zasto uzeti klija rs i slupati hiljade evra u njega i izvuci performanse megana rs, ali i po slicnoj ceni... pratim jedan britanski thread gde je covek uzeo rs197 i tokom par godina ulozio jos jednog solidnog megana rs u njega, ali i dobio oko 350ks u tom autu, sto je svakako straobalno...jedina bitna satisfakcija mu je sto ode na track day i opere ih sve redom...
sad sam malo odlutao od teme, ako treba brisite, ali poenta je da dizeli nisu namenjeni za "trkacko" maltretiranje, kao ni benzinci za ekonomisanje. postoje izuzeci od tog pravila ali su jako retki...
a sto se tice tdci-ja, ko zna, mozda bude prilike da se i vidimo i da vidimo koliko tu ima ks, kad je vec tako kako kazete... :)
ford focus 2 ph1 1.6b, 05/2012.-
renault clio 3 rs197 06/2011.-

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 21. avg. 2013. u 02:02h

Pandur piše:policijski presretac,totalno zamaskiran da lici na civilni auto
xexexe

Estariol
Poruka: 959
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » sreda, 21. avg. 2013. u 19:33h

Kad je već pomenuto potezanje sa motociklima, da ispričam i ja nešto. Odmah da napomenem da nemam blagu predstavu da li je priča istinita ili nije, ako nije onda su lagali i čoveka koji mi je preneo:
Pričao mi je bivši kolega auto-električar koji je istu popravljao, da je Mečka "Slon" S600 V12 stala na crtu Yamahi R1 (ne znam detalje o motociklu), i da je R1 u startu uspeo da pobegne Mečki za oko pola dužine, a na oko 120 su se izjednačili, tj mečka sustigla R1.
Pošto znam da ovde ima ljudi koji jako dobro poznaju tematiku, računam na vaše mišljenje. Ako se ispostavi da je lupetanje, briš'te post. :)
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 21. avg. 2013. u 19:40h

R1 na 400m ide za 9.88s, a Veyron za 9.9

Pandur

Poruka od Pandur » sreda, 21. avg. 2013. u 19:56h

danas mi nije djavo dao mira,i bas sam se raspitao kod par kolega koji su se razumeli u motore i automobile tada kad sam ja imao jurnjavu za kawasakijem, ako mogu da se sete koji auto sam vozio taj put kad sam jurio kawasaki zzr 1100ccm,i koji motor je bio u njemu....JESTE,vozio sam pezo 607,kubikaze se ne secaju jer NIJE imao motor od pezoa,imao je 450 ks,od 0-100kmh je isao za oko 5 sekundi,maximalna brzina oko 300km/h,ima u nasoj arhivi cak i taj snimak moje jurnjave,ala sam se dobro nasmejao kad sam ga izvukao iz arhive i pogledao posle toliko godina :D :D :D ....po snimku,za 14 sekundi sam isao 190km/h,a motor mi je bezao barem sto metara.....mozda i vise,ne moze dobro da se proceni....tako da mislim(ali ne garantujem 100%) da prica o trkanju mecke slona i yamahe r1 koja je brza i startnija ok kawasaki zzr-a pada u vodu.... e da,znam da bi snimak voleli da okacim,ali protiv pravila je da uzimam snimke i kacim ih negde,za to mogu da izgubim posao,zato zao mi je momci,moracete da mi verujete na rec :) :) :) ako hocete :) :) :)

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 21. avg. 2013. u 20:03h

ma kakve su to price da se u 607-icu specialno napakovan motor od 450ks hahahaha nije tu samo motor neg sve moguce na autu, i jos na postojecu prednju vucu.. :rotfl:

Pandur

Poruka od Pandur » sreda, 21. avg. 2013. u 20:10h

to je prica mojih kolega koji se ''secaju'' tog auta i njegovih performansi....ja tada nisam znao da razlikujem kubikazu od konjskih snaga :) :) :) samo prenosim sta su mi danas rekli po secanju....ne znam zasto je to nestvarno....pa ta mecka slon ima verovatno vise od 450 konja :)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 21. avg. 2013. u 20:19h

Pa gde si to po Zrenjaninu vozio 190?
Slika

Pandur

Poruka od Pandur » sreda, 21. avg. 2013. u 20:23h

ne ppo Zrenjaninu,po Beogradu,nekom industrijskom zonom,levo od autokomande ,par kilometara gore na vrh brda pa levo,nizbrdica i prav put....ne znam ime ulice....

mbole
Poruka: 14951
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 21. avg. 2013. u 21:20h

Verovatno Kumodraska, onaj deo gde su 4 trake.
Djak pesak :)

Pandur

Poruka od Pandur » sreda, 21. avg. 2013. u 21:43h

cetiri trake,odvojene po sredini mislim betonom ,na svakih par stotina metara ima prazan prostor od 20-ak metara,npr za polukruzno i sl.....paralelno sa ulicom Vojvode Stepe ide ulica u kojoj se jurnjava dogodila....znaci kad se penje uz brdo ulicomm ojvode Stepe, dodje se do vrha brda,pa levo,pa opet levo u tu je taj pravac sa cetiri trake....

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » sreda, 21. avg. 2013. u 21:43h

Ja sam Belarusom redovno dobijao druge Belaruse, Zetore, Deutz Torpeda, Ursuse, Rakovice, IMT-ove pa cak i po neke Landinije...
U medjuvremenu su se okolnosti promenile, traktor sam prodao pa nisam siguran kako bi sada izgledalo kad bi se dokacio s nekim Kinezom ili Indijcem ;)
P.S. Imao sam najbrzi traktor u okolini ...a i sire :D

macaneli
VIP
Poruka: 9926
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » sreda, 21. avg. 2013. u 21:48h

hahahaha :doh:
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

DubiozniKolektivac
Poruka: 139
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h

Poruka od DubiozniKolektivac » sreda, 21. avg. 2013. u 22:01h

Malopre sa ćaletovim Meganom me ojadio neki beli punto ima neki zajeban spojler pozadi,bele felne, skroz beo.Idem ja oko 130 kad mi blica nešto od pozadi,pogledam neki punto ja rekoh ajde da dam gas onako da vidim šta hoće ja do 160,kad on preteče,posle sam ga stigao u krivini i pretekao ja njega i više ga nisam video ili je skrenuo negde ili nije hteo da me bruka lol Kakve su performanse HGT-u ako je bio HGT,pošto nije JTD nije dimilo,a znam da ćaletova radna mazga Doblo dimi ko ludo kad se jače zgazi a 1.9 JTD je,izbedačio sam se da ono Italijansko sokoćalo može onako da ide :doh: još je neki cigansk tjuning sa onim spojlerom.I da koji motor imaju oni pandurski puntići?Ne verujem da je nešto kilavo u njima?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » sreda, 21. avg. 2013. u 22:02h

svemoćni 1.2 8v je u milicajskim puntaćima.

hgt može da bude 1.8 16v benzin i 1.9mjet dizel.
Slika

DubiozniKolektivac
Poruka: 139
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h

Poruka od DubiozniKolektivac » sreda, 21. avg. 2013. u 22:05h

Ha,znači isto kao moja riba,pfff i sa onim nekog stignu :doh: biće da je 1.8 čim nije purnjalo ali prestigao me na 160 relativno lako :doh:

dax92

 
Poruka: 7621
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » sreda, 21. avg. 2013. u 22:20h

ne mora znaciti da je bila benzinjara, jer ne dime svi dizeli kao sto pricaju. :)
1.9 mjt sa oko 130 ks koliko se secam u Puntu ide jaaaako dobro!
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“