Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Download (programi, igrice, softveri).....

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Re: Download (programi, igrice, softveri).....

Poruka od Iosis » sreda, 17. jul 2013. u 10:11h

OK onda prvo da ubacim grafičku, instaliram drivere, a onda da restartujem kompjuter i u BIOSu isključim integrisanu grafičku?
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 17. jul 2013. u 10:20h

A kako ćeš blago meni da instaliraš drajvere ako prvo ne uključiš grafičku?

Ugasiš komp, bocneš grafiku, startuješ ga, u BIOSu prebaciš sa integrisane na dodatnu, snimiš podešavanja i restartuješ komp, uđeš u OS i instaliraš drajver.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

pelepop
Poruka: 159
Član foruma od: petak, 9. nov. 2012. u 12:51h

Poruka od pelepop » sreda, 17. jul 2013. u 10:22h

Ja bih prvo ubacio karticu pa promenio u BIOS - u.
Trebalo bi da ti je OS prepozna sa nekom default rezolucijom. E onda instaliras drajvere.
Kom opanci tom i džeri.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 17. jul 2013. u 10:32h

OK hvala, nadam se da neće biti problema. :beer:

Mislio sam da će OS da vidi karticu koju ubacim, pa da instaliram drivere, i za štampač je bilo po uputstvu da prvo instaliram drivere pa tek ga onda uključim. :D
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » sreda, 17. jul 2013. u 10:48h

Štampači su specifični, i ne instalira se svaki na isti način.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 20. jul 2013. u 11:11h

Naravno ne bi moglo sve da prođe bez problema. :doh:

Kada instaliram drajver za novu grafičku, pojavi se plava pozadina i bjela slova, na kojima piše nešto u smislu: Operacija je prekinuta da ne bi došlo do oštećenja kompjutera.
Probao sam razne varijante, prvo sam u BIOSu vidio da ima mogućnost automatski da bira grafiku. Tj. ako ima još jedna pored integrisane onda se ona koristi.
Pa onda isključio tu mogućnost automatskog izbora.
Nešto sam našao na netu da pokrenem u safe modu. Ali opet isto. :suicide:
Windows 7 63 bit, grafička je Radeon 4350. Skinuo najnoviju verziju drajevra sa ATijeve stranice.

Ima li neko ideju šta bi moglo da bude?

Za sada radi na nekom windows drajveru, ali sa njim sigurno neće moći da pokrene igricu ili ako pokrene neće raditi onako kako bi trebalo.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 20. jul 2013. u 11:24h

Iosis piše:Windows 7 63 bit
Tu je problem, fali ti jedan bit.

Ne, šalu na stranu, je li ta grafika sigurno ispravna? Video si da radi u drugom računaru?

Ako pouzdano radi, probaj da reinstaliraš windows ili potraži po netu njene eventualne nekompatibilnosti sa 64-bit sistemima.
pozdrav, Bojan

Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 20. jul 2013. u 12:17h

Radila je na starom kopmjuteru iz kojega je izvađena.
Taj stari kopmjuter se restartovao, najčešće kada mu ubaciš CD, a nekada u toku rada. Bio je na servisu i rekli su da je na ploči nešto. Takođe se dešavalo ako želiš da upališ komp moraš prvo kada se pokrene ono u BIOSu otvoriš vrata CDa, držiš ih van da bi se sistem podigao. Ludo totalno nikada nisam vidio tako nešto. Mjenjali su CD ali problem ostaje isti.

Na ovom kompu u koji sam ubacio karticu je sistem instaliran juče. Sve normalno radi osim tih drajvera. OK potražit ću onda kako se ta kartica slaže sa 64 bitnim winom.
Hvala!

mbole
Poruka: 14976
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 22. jul 2013. u 02:11h

Ajmo redom.
1. proveri jos jednom da li si skinuo 64-bit drajvere ili 32-bit (glupo, al desava se).
2. nadji na ati/amd sajtu program koji uklanja sve prethodne verzije ati drajvera. Vrlo cesto umeju da se potuku verzije ako nije lepo i kompletno deinstaliran stari drajver. Iscupaj karticu. Pokreni to programce, ono ce da ukloni sve tragove prethodnih ati drajvera, restart, sacekas malo da "pocisti za sobom". Shutdown. Ubodi karticu. Pusti da instalira default (MS) drajvere. Restart. Tek tad kreni u instalaciju ati drajvera.
Djak pesak :)

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 22. jul 2013. u 08:59h

Rješio sam problem.
Nisu bili instalirani driveri za čipset.
Pošto je ovo Dell OptiPlex 755, prvo sam otišao na Dellovu stranicu da skinem drajvere. Ali tamo nije bilo za Win 7.
Onda odem na Intelovu stranicu, tamo skinem drajver koji je bio za taj čipset. Međutim to su bili drajveri samo za integrisanu grafiku iako je pisalo da je i za chipset. Jer je u Device Manager pokazivalo da dva uređaja nisu prepoznata.
Odem opet na Dell, tamo skinem drajver za chipset ali za Vistu, instaliram, tada je prepoznao ona dva uređaja i mogao sam instalirati drajver.

Jedini je problem ostao kada se sistem podigne pokaže neku grešku. To je neka komponenta Catalysta, kada sam hjteo da je uklonim, kada prilikom ukljanjanja opet se onako restartuje.
Rođaku se više ništa ne dira, nestrpljiv da mu je što prije da koristi komp, pa je tako ostalo. Ako ga nagovorim da opet reinstaliram sistem rješit ću sve.

stalker92
Poruka: 1594
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » subota, 10. avg. 2013. u 10:34h

E narode, treba mi pomoc, tj. brainstorming ideja. Naime, izgubio sam HTC HD2 (sa instaliranim Androidom) pre par meseci u gradu. Prijavio pandurima, blablabla, nista od toga zasad... Medjutim, danas nesto bekapovao svoj novi telefon i vidim u Google Play accountu neke stavke koje nikad nisam skidao (Happy Poo Jump, Hugo, Slagalica i slicno), kliknem i provalim da je ko god da koristi taj telefon, nastavio da koristi moj Google account za Play Store, tacno ga vidim da je bio aktivan pre koji dan, imam 2 device-a tamo... :mad: Ocigledno je pobrisao naloge koji se syncuju (FB, GMail, kontakti itd.), ali Play mu nije palo na pamet...

Sad razmisljam kako da iscupam neke podatke o broju telefona, mailu ili bilo cemu sa njega... U principu razmisljao sam da mozda instaliram MightyText aplikaciju (omogucava remote slanje SMS-a sa racunara), posto mogu remote da mu instaliram aplikacije na telefon sa Play-a, medjutim ona zahteva neku inicijalnu konfiguraciju accounta... :/

Probao sam sa ovim novim Android Device Managerom, medjutim zasad nista, verovatno je raskacen sa neta.... Istrazivao sam po Guglu, da li moze nekako da se pristupi podacima uredjaja koji je nakacen na Play acc, medjutim nista pametno nisam nasao... Je l' ima neko mozda neku ideju?
sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 10. avg. 2013. u 11:22h

Znam da je bila neka app koja blokira koriscenje telefona kad prijavis da je ukraden i da su cak nudili neku varijantu zakljucavanja i kad na taj mob nije bila instalirana. Cak sam negde skoro citao da i google krece to da nudi za android ali nisam siguran da li je retroaktivno za stare verzije ili samo za novije androide.
Inace da me ubijes ne mogu sad da se setim imena aplikacije.

Sta da ti kazem, srecno :(
Fiesta!!

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 10. avg. 2013. u 11:27h

a kako moze taj tel da se koristi ako si ga vec prijavio?

dule0911

 

Poruka od dule0911 » subota, 10. avg. 2013. u 12:14h

Glupo pitanje. Srbija :)
Fiesta!!

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 10. avg. 2013. u 12:31h

Ja sam tu mogućnost dobio čim sam instalirao AVG na mob.
Slika

stalker92
Kontakt:

Poruka od stalker92 » subota, 10. avg. 2013. u 17:02h

@dule0911: Bas mi preporucio danas drugar, Plan B se zove aplikacija. Mada koliko sam shvatio ona salje GPS koordinate na mail, tj. onu lokaciju preko mreze ako nije dostupan GPS sto ume da bude i ne bas preterano precizno... :/

@milan_gt: Odgovorio ti lepo Dule... :D Mada tek se pre par dana pojavio na Play-u, tako da moguce da nije koriscen dosad... Drugaru su tek posle tipa 3 meseca nasli telefon. Po zakonu bi morali da ga traze, jer je vrednosti preko (i to mnooogooo) 5000 dinara...
sasa_f1 piše:
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » subota, 10. avg. 2013. u 17:08h

Eve, samo sve lepo procitaj pre nego sto krenes da radis sa programom..

https://play.google.com/store/apps/deta ... labs.planb

edit: pretece me stalker :)

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 11. avg. 2013. u 01:06h

milan_gt piše:a kako moze taj tel da se koristi ako si ga vec prijavio?
A sto ne bi mogao da koristi telefon?
Staru karticu je bacio, uzeo novu, i lepo prica covek.

Veliko je pitanje i da li taj sto koristi telefon uopste zna da je tel "ilegalan". Recimo covek kupio polovan telefon i pojma nema da je on ustvari izgubljen/ukraden (sto bi se recimo uklopilo sa tim da nije koriscen neko vreme, posto ga je trebalo i prodati).

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 11. avg. 2013. u 02:05h

Pa tehnicki gledano, cim je upalio telefon, ako ga panduri prate, mogu da mu pronadju lokaciju ako su dovoljno brzi (IMEI).
E sad, nisam se time bavio pa ne znam da li je za promenu IMEI-a uopste bitno da telefon bude upaljen ili ne, ako nije, onda eto razloga zasto ga panduri nisu nasli.

Dal on to zna ili ne nije mnogo bitno (bar nije bitno Aci), treba prijaviti pandurima i da pokusaju nekako da ga nadju.
Fiesta!!

Pandur
Poruka: 198
Član foruma od: petak, 5. jul 2013. u 18:14h

Poruka od Pandur » nedelja, 11. avg. 2013. u 14:34h

Evo da vam cika Pandur kaze nesto,ali onako iskreno-zabole moje ''nazovi'' kolege patka i za tebe i za tvoj fon,njima je jedina briga da spijuniraju svoje zene,devojke,svalerke...... gde su im one i sta rade kada su oni na poslu,naravno koristeci opremu za trazenje kradenih telefona :D ,a za STVARNO trazenje kradenih telefona iz zabole....doduse ima pokoji savesni covek koji stvarno radi svoj posao i trazi i nadje tudje telefone....ali da se neko i najmanje potrudio da nadje tvoj fon,on bi vec odavno bio u tvojim rukama.....evo savet,idi buni se,pravi frku,cimas ih sve redom,bombardujes novim podacima...pa se mozda neko i smiluje da mrdne dupetom i nadje ti fon za 2 minuta..... :( :( :( tuzno ali istinito....

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 11. avg. 2013. u 14:36h

xaxaxaxa

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 11. avg. 2013. u 20:50h

Postoji mogucnost da posaljes pismeni upit dokle se stiglo i da li je nesto uradjeno po tvojoj prijavi. Sve redom, na pisarnicu, overeno...
Cesto se desava da tada neko pokrene pozadinu, posto ako ti ne odgovore ili odgovore da nisu nista uradili ili nije im nista uspelo, sledeca instanca je nacelnik, pa onda unutrasnja kontrola, pa zastitnik gradjana, a nijednu od ovih narednih bas ne vole.

To sto pitas i oni ti kazu "nazalost nismo nikoga pronasli" je duvanje u vetar, posto se tvoje pitanje nikada zvanicno nije ni desilo. Sa administracijom se komunicira pismeno.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 11. avg. 2013. u 22:00h

Mogu sve da nađu, samo ako žele.
Jedan moj prijatelj dok je radio kao policajac u Doboju i to običan policajan nikakav položaj, našao mi je broj jedne djevojke. Koju ne poznaje, niti bi mogao da poznaje nekoga iz njenog društva, dosta je stariji od nje, ne žive niti blizu.
Samo sam mu dao njeno ime i prezime, za par dana sam imao njen broj telefona. :D

Takođe znam da su nekom liku da drugog foruma našli telefon koji su mu neki ulični razbojnici oteli u NS. Našli telefon za 2 dana. Sve se može samo kada se hoće.

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » nedelja, 11. avg. 2013. u 22:16h

Sve mogu samo kad hocu, tj kad imas nekoga da ti to pogura. Poznaniku jednom su nasli auto za 4 sata,za to vreme lopovi su auto vec poceli da rasturaju.

stalker92
Kontakt:

Poruka od stalker92 » ponedeljak, 12. avg. 2013. u 19:43h

Realno, bole me briga da li taj kod koga je telefon zna da se telefon trazi, kad kupujes polovan telefon treba da imas to na umu ako vec kupujes od nepoznatog prodavca...

Ma jasno je meni da to sve moze da se uradi, ali sta vredi kad nemam nikakvu vezu da pogura to... Mada mozda ga i nadju, drugar je izgubio svoj za Novu godinu i posle jedno 3 meseca mu ga vratili... Nebitno, u svakom slucaju sam ja taj telefon "preboleo" i u medjuvremenu zaradio i kupio drugi, nego me iznerviralo kad sam video aktivnost na Play Storeu sad, pa reko da vidim da li mogu nesto da uradim.

@mbole: Mozes li malo detaljnije da objasnis sta treba za taj upit dokle se stiglo? Posto ja nemam nikakav papir o tome da sam predao prijavu, nije mi inspektor dao nista...
sasa_f1 piše:
'81 Ford Taunus 1.6 L
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“